Manyetik Klavye Almadan Önce Kaliteyi Ne Belirler, Hangi Modeli Seçmeli?

Wobble73

80+
Reaksiyon skoru
34
Merhaba manyetik klavye arayışındayım ancak seçenek çok olduğu için kafamda birkaç soru var. Linux kullanıyorum. Web arayüzünden ayar yapılan bir model belki benim için iyi olabilir ama emin değilim.
  1. Yazı yazarken manyetik klavyelerde herhangi bir sorun yaşanıyor mu? Günlük kullanımda rahat mı?
  2. Neden Türkçe Q (Türkçe düzen) yok? Bu klavyeler Keycaps ile Türkçe Q’ya çevrilebiliyor mu?
  3. Fiyat/performans açısından önerebileceğiniz modeller var mı?
  4. Alternatif olarak “biraz daha ver, daha kaliteli al, uğraşma” diyebileceğiniz hangi modeli önerirsiniz? (eğer mantıklıysa)
Ayrıca 3 bin TL–10 bin TL bandında ürünler var. Bu fiyat aralığında kaliteyi ne belirliyor?

Bilgili arkadaşların yanıtlarını bekliyorum, teşekkürler.

2. soru icin: Genelde yabancılar getiriyor ve kimse ugrasmiyor turkce keycapslerle ama değiştirilebilir bulursan uygun bir tane internetten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kalitesi genelde switchlerde oluyor çünkü bazıları yağlı vs oluyor veya daha kaliteli, onun disinda bazı markaların marka degeri de katılıyor ondan da olabilir.

markadan markaya gore degisiyor butcen nedir istedigin bir ozellik

Merhaba manyetik klavye arayışındayım ancak seçenek çok olduğu için kafamda birkaç soru var. Linux kullanıyorum. Web arayüzünden ayar yapılan bir model belki benim için iyi olabilir ama emin değilim.
  1. Yazı yazarken manyetik klavyelerde herhangi bir sorun yaşanıyor mu? Günlük kullanımda rahat mı?
  2. Neden Türkçe Q (Türkçe düzen) yok? Bu klavyeler Keycaps ile Türkçe Q’ya çevrilebiliyor mu?
  4. Alternatif olarak “biraz daha ver, daha kaliteli al, uğraşma” diyebileceğiniz hangi modeli önerirsiniz? (eğer mantıklıysa)
Ayrıca 3 bin TL–10 bin TL bandında ürünler var. Bu fiyat aralığında kaliteyi ne belirliyor?

Gayet güzel yazı yazabilirsiniz. Tuşlara vuruş hassasiyetini istediğiniz ölçüde ayarlayabildiğiniz için illaki tacticle mekanik geri tepmeli bir switch e ihtiyacınız yok. Bunlar geçmişten gelen alışkanlıklarımız. Manyetikte bir kere hassasiyet ayarını yaparsınız ve yazı yazarken parmağınız tuşa temas etmişse, yazmışsınız demektir. Manyetik switchler özünde hız için tasarlanmıştır.

1- Sorun yaşamazsınız. Günlük kullanımda rahattır. Şöyle örnek vereyim. Aralık ayında mad68 manyetik klavye aldım. 5 ay kullandım. 75 lik F tuşları olan daha geniş bir model geçmek için sattım klavyeyi. Tekrar mekanik razer klavyeme döndüm. Tuşlara gücüm yetmedi. Klavyeyi kırmak istedim. :D Şuan bu yazıyı membran klavyeden yazıyorum. Bunu da kırmak istiyorum. Manyetiğie geçerseniz geri dönüşünüz güç olur, bunu bilin.
2- İstediğiniz keycap takımı ile türkçeye çevirebilirsiniz. Keycapler abs, pbt malzemelerinden üretilmiş olanları satılır piyasada. Pbtler abslerden daha kalitelidir. Double shot üretim tekniği ile üretilenler çift enjeksiyonludur. Yazıların silinmesi imkansızdır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta şudur. Eğer ki shine-through yani yazı kısımları led ışığı geçirsin istiyorsanız. Pbt-double shot kombolu keycaplerde türkçe bulma imkanınız yoktur. Max. abs yada şanslıysanız abs-double shot bulabilirsiniz.
3- Var ama öncelikle tercih edeceğiniz % lik dilimi belirleyin. %60 mı %65 mi %75 mi %100 mü istiyorsunuz klavyeyi boyut olarak.
4-Önce 3 cevaplanmalı.

3k-10k arası klavyelerde farkı genel olarak yazılım ve pcb kalitesi, kasa materyali(plastik-alüminyum-karbonfiber vb), switch kalitesi, keycap kalitesi ve son olarak marka şişirme katsayısı belirler.

Son düzenleme:

Asus ROG Falcata Modeli Bende var Kullanıyorum Türkçe Keycapsler ile Geliyor Klavye 2 Ye Ayrılabilen Kablosuz 8000HZ Destekli Manyetik Klavye Yani eşi Benzeri Yok Bütçen Varsa Bakabilirsin 12K Civarlarındaydı en Son Şuan Hatta Asusun Geri Ödeme Kampanyasında var 2000 3000 tl Geri Ödemesi Var Yetkili Satıcılardan Alırsan Tek Eksisi Keycapler PBT Değil ABS Keycapler

Asus ROG Falcata Modeli Bende var Kullanıyorum Türkçe Keycapsler ile Geliyor Klavye 2 Ye Ayrılabilen Kablosuz 8000HZ Destekli Manyetik Klavye Yani eşi Benzeri Yok Bütçen Varsa Bakabilirsin 12K Civarlarındaydı en Son Şuan Hatta Asusun Geri Ödeme Kampanyasında var 2000 3000 tl Geri Ödemesi Var Yetkili Satıcılardan Alırsan Tek Eksisi Keycapler PBT Değil ABS Keycapler
eşi benzeri yok mu yalan bilgi vermeyelim
1778424242676.webp

asus alacağıma bu nuphy wh80i alırdım ama kablosuz manyetik olacak diye bütçeyi 7kdan 12-14klara çıkarıyor

2. soru için kaliteli klavye alırsan keycaps değiştirmekle uğraşmayıp kendi keycapsiyle kullanırsın keycapslerinin bile kalitesi farklı oluyor çünkü
ne büyüklükte istiyorsun 3. soruya ona göre önerelim
1. soru için de çok rahat

kardeşim bu klavye 2 ye ayrılıyormu bilek desteği var mı ?

Alıntıyı görüntüle
küçük klavyeyi 2ye ayırmanın ne gibi artısı olacak ki eğer şu kabloyu takmak gerekiyorsa böyle kullanabilmek için eksi bu
oradaki tek artı 8000 hz kablosuz olması

2. soru için kaliteli klavye alırsan keycaps değiştirmekle uğraşmayıp kendi keycapsiyle kullanırsın keycapslerinin bile kalitesi farklı oluyor çünkü

küçük klavyeyi 2ye ayırmanın ne gibi artısı olacak ki eğer şu kabloyu takmak gerekiyorsa böyle kullanabilmek için eksi bu
klavyeyi 2 ye ayırdığında sadece oyun oynanan taraf çalışıyor yazı yazacağın zaman diğer taraf lazım olursa kabloyu takman gerek ayrıca kutudan uzun ve kısa 2 kablo çıkıyor yani dert etme klavyeyi diğer tarafa koyabilirsin ne işe yarayacak dersen ben mouseyi kendime yakın tutan biriyim benim için mousepad a alan açıyor özellikle düşük sens oyun oynayan oyuncular için büyük rahatlık üstüne bilek desteği var ayrıca sağ tarafında 5 adet istediğin şeyi atayabileceğin makro modu ses tekerleği ve 2 adet buton bulunuyor ses açma kısma medya işlevi hatta manyetik switch hassasiyetini bile ordan seviye seviye görüp ayarlayabiliyorsun. bana gelip burda saçma sapan şeyler söylemene gerek yok ne işe yarıyorsa yarıyor senin işine gelmiyorsa alma adaqm beğenirse parası varsa alır bide gelmiş aynısı diye nuphy klavye atıyorsun :D ben klavye 2 ye bölünüyor diye eşi benzeri yok dedim bana manyetik 8000hz kablosuz split bi klavye daha bul çıkar göstersen anlayacağım. lütfen bilmediğin ve deneyimlemedeğin şeyler hakkında yorum yapma. bende zamanında oyuncu koltuğuna boş masraf diyordum taa ki kullanana kadar split klavye de öyle bir rahatlık kullanana kadar ne kadar rahat olduğun anlayamazsın.

markadan markaya gore degisiyor butcen nedir istedigin bir ozellik
bütçe eğer değerse 10k olabilir biraz daha bekleyip kaliteli bir model seçebilirim. ama sırf pahalı diye fazla harcamakta istemiyorum. dengeli güzel şeçenekler varsa mantıklı ilerlemek isterim.

Gayet güzel yazı yazabilirsiniz. Tuşlara vuruş hassasiyetini istediğiniz ölçüde ayarlayabildiğiniz için illaki tacticle mekanik geri tepmeli bir switch e ihtiyacınız yok. Bunlar geçmişten gelen alışkanlıklarımız. Manyetikte bir kere hassasiyet ayarını yaparsınız ve yazı yazarken parmağınız tuşa temas etmişse, yazmışsınız demektir. Manyetik switchler özünde hız için tasarlanmıştır.

1- Sorun yaşamazsınız. Günlük kullanımda rahattır. Şöyle örnek vereyim. Aralık ayında mad68 manyetik klavye aldım. 5 ay kullandım. 75 lik F tuşları olan daha geniş bir model geçmek için sattım klavyeyi. Tekrar mekanik razer klavyeme döndüm. Tuşlara gücüm yetmedi. Klavyeyi kırmak istedim. :D Şuan bu yazıyı membran klavyeden yazıyorum. Bunu da kırmak istiyorum. Manyetiğie geçerseniz geri dönüşünüz güç olur, bunu bilin.
2- İstediğiniz keycap takımı ile türkçeye çevirebilirsiniz. Keycapler abs, pbt malzemelerinden üretilmiş olanları satılır piyasada. Pbtler abslerden daha kalitelidir. Double shot üretim tekniği ile üretilenler çift enjeksiyonludur. Yazıların silinmesi imkansızdır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta şudur. Eğer ki shine-through yani yazı kısımları led ışığı geçirsin istiyorsanız. Pbt-double shot kombolu keycaplerde türkçe bulma imkanınız yoktur. Max. abs yada şanslıysanız abs-double shot bulabilirsiniz.
3- Var ama öncelikle tercih edeceğiniz % lik dilimi belirleyin. %60 mı %65 mi %75 mi %100 mü istiyorsunuz klavyeyi boyut olarak.
4-Önce 3 cevaplanmalı.

3k-10k arası klavyelerde farkı genel olarak yazılım ve pcb kalitesi, kasa materyali(plastik-alüminyum-karbonfiber vb), switch kalitesi, keycap kalitesi ve son olarak marka şişirme katsayısı belirler.
açıklama için teşekkür ederim. %100 membran klavye kullanıyorum aslında şuan. kafamda mekanik klavye almak vardı. fantech mk921 alıp switchlerini değiştirmek uğraşmak hoşuma gider diye düşünüyordum. ama direkt manyetik almamın daha mantıklı olduğunu söyledi ai.

%75 %80 arası daha makul gibi duruyor.

bu model cok pahalı aslında. sırf marka diye fazladan ödeme yapmakta istemiyorum. ama güzel görünüyor.

%75 80 arasının daha makul olduğunu düşünüyorum açıkçası.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,714
Üyeler
195,716
Son üye
axlezolt
Geri