Karanlıkta parlaklık harici (renk, homojenlik vs) qd oled üstün. Aydınlıkta qd oled performansını woled kadar koruyamadığı ve woled daha yüksek parlaklığa çıkabildiği için woled önde.Hocam benim de kullanımım sizinkiyle aynı anladığım kadarıyla, bende aynı şekilde %90 fps oyunları oynuyorum bu sebeple hz çok önemli benim için. Ama öte yandan hz yüksek olsun diye görüntüden de feragat etmek istemiyorum, sonuçta sadece oyun da oynamıyoruz.
En az 30k parayı gözden çıkarmış bulunmaktayım ancak seçenekler ve düşünülmesi gereken taraflar çok fazla.
Bende hz farkından dolayı mo27q3’ü daha uygun buluyordum ama sizdede pixel shift muhabbeti olmuş bilemedim. Ayrıca asusun neo sensör muhabbeti de hoşuma gitmiyor değil yalan yok.
Bir diğer konu ise 5k daha ekleyip 4k lara bakmak ama bu sefer de yeni sorunlar ortaya çıkıyor. Öncelikle acaba 2k ve 4k arasında ne derecede bir fark oluyor oledlerde bunu merak ediyorum.
İkincisi de 4k bir monitörde fps oyunu oynadığımız zaman çözünürlükten ötürü fps olarak monitörün verebildiği maksimum hz değerine ulaşabilecek miyiz acaba? Ulaşamadığımız takdirde çözünürlüğü düşürmek istesek görüntüde ne oranda bozulmalar olur bu da merak konusu.
Kafam gerçekten allak bullak oldu ne yapsam bilemiyorum.
@Tayfunns hocam bu vesileyle size de soru sormuş olayım bahsettiklerim hakkında ne düşünüyorsunuz?
Çözünürlük düşürme olayı şöyle. Hiç bir zaman oyun içinden çözünürlüğü manuel düşürmeyeceksin. DLSS kullanman gerekiyor. DLSS zaten çözünürlüğü düşürüyor ve görüntüyü cidden az etkiliyor. 4k da DLSS performans şu an 2k dlaa yani native den daha iyi ve aynı FPS yi rahatlıkla veriyor. Eğer rtx 5000 serisi varsa daha fazla FPS veriyor. Çünkü dlss 4.5 rtx 5000 de daha az fps kaybettiriyor. Aradaki görüntü farkı da bayağı fazla.
Ben 4k tercih ederim gelişen teknoloji ile birlikte. 2k alanda kendi bilir bana göre yanlış.