2. El Ekran Kartı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

canokyay

80+
Reaksiyon skoru
3
2. El Olarak 3060 veya 3060ti Ayarında bir ekran kartı almayı düşünüyorum.

Kargo ile alacağım o yüzden test etme imkanım yok.

Arkasındaki güvenlik etiketinin durması dışında neye dikkat etmeliyim ?

Satıcıdan ne gibi testler yapmasını isteyebilirim ve furmark gibi testlerde sıcaklığın ne kadar olması gerekir ? Kaç olursa iyidir veya kaç olursa kötüdür ?

Kartın mining geçmişi olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?

Kartın mining geçmişi olduğunu anlayamazsın, 100 power limitte sorun yaşatmasın ve vulkanmemtest'i geçsin yeter. Ek olarak da Battlefield testi isteyebilirsin.

Kargo ile almak bence biraz sıkıntı ilk olarak bunu söyliyeyim güvenlik etiketi güzel bir artı ama etiket var diyede sobaya dönmüş kartları almak mantıksız özellikle insanlar kartlarının etiketini sökmemek için kartları sıcak kullanıyor ve undervolt bilmemne ilede günü kurtarmaya çalışıyor .
2. Elde hocam en önemli şey fiyat her malın alıcısı vardır ama her malında bi ederi vardır fiyatlara göre karşılaştırıp mantıklı bulduğunu almanı tavsiye ederim .
Kart olarakda 3060 güçsüz bi gpu güzel ama upgrade ister bi zamandan sonra ti veya üst modellere baksan 8 gb vram az kalıyor oyunlarda 3080 ve üst kartlardada mining geçmişi garanti
Bütcen nedir bilmem ama amd önerebilirim iyisinden bi 6700xt şuan fp olarak en iyi kartlar arasında 2. Elde

Satıcıdan ne gibi testler yapmasını isteyebilirim ve furmark gibi testlerde sıcaklığın ne kadar olması gerekir ? Kaç olursa iyidir veya kaç olursa kötüdür ?

kargo ile alınmaz hocam test etmeden elden görmeden ekran kartı almak düpedüz kumardır

Hiçbir Allah'ın kulu param güvende ile kart satmıyor önlerine düşmüş havale sonrası kargo.

kargo ile alınmaz hocam test etmeden elden görmeden ekran kartı almak düpedüz kumardır
Yıllar önce 2021 gibi kargo ile 2. El RX580 almıştım, elimde hazırda sistem olmadığı için test edememiştim iade süresi geçmişti, kart mining bioslu soket kısımları lehim yapılmış tamirli kart çıkmıştı düzgün görüntü bile vermiyordu elimde kalmıştı satıcı da süre geçti diye almamıştı fiyat olarak da ucuz değildi normal bir fiyata almıştım.

O yüzden biraz çekiniyorum ama şimdi param güvende ile alsam güvenlik etiketi duran temiz görünen bir kart seçsem furmark da test sonuçlarını istesem elime geçince hemen test etsem yine de risk var mı ?

Yıllar önce 2021 gibi kargo ile 2. El RX580 almıştım, elimde hazırda sistem olmadığı için test edememiştim iade süresi geçmişti, kart mining bioslu soket kısımları lehim yapılmış tamirli kart çıkmıştı düzgün görüntü bile vermiyordu elimde kalmıştı satıcı da süre geçti diye almamıştı fiyat olarak da ucuz değildi normal bir fiyata almıştım.

O yüzden biraz çekiniyorum ama şimdi param güvende ile alsam güvenlik etiketi duran temiz görünen bir kart seçsem furmark da test sonuçlarını istesem elime geçince hemen test etsem yine de risk var mı ?
pg ile satan bulabilirsen hocam orasıda var

o zaman şehir içi bak veya amd tarafında muadillere
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kartın mining geçmişi olduğunu anlayamazsın, 100 power limitte sorun yaşatmasın ve vulkanmemtest'i geçsin yeter. Ek olarak da Battlefield testi isteyebilirsin.
battlefield testi ne alaka .

pg ile satan bulabilirsen hocam orasıda var
Param güvende tam olarak nasıl oluyor bilmediğim için soruyorum, havuz sistemi olup sen onaylayana kadar para satıcıya gitmiyor mu ? veya kaç gün iade süresi oluyor test için kaç gün sürem oluyor ? Her türlü iade edebiliyor muyum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Testlerde kartın kaç derece olması gerekiyor ? Mesela satıcıdan furmark testi istesem kaç dereceye kadar normaldir ?

get ile alıp elde test etmedikçe bir şey anlayamazsın dolandırılman muhtemel face gruplarında referanslı arkadaşlar oluyor onlar dışında soruna gelecek olursak miningi ayıkamazsın ilk arkadaşın yazdıkları doğru senin yapabileceğin testler elde ısı ve ddu ile 2-3 kere eski yeni sürüm driverleri sil kur yapıp test edebilirsin reballing benzeri işlem gördüysede 2-3 aya patlayadabilir patlamayadabilir güvenlik etiketi artık tekrar yapıştırılıyor satanın etik değerlerine kalmış durum

Geri