Sistem Topladım Nasıl Olmuş?

Direkt C1000 alıp geçsem mi ya her yerde önermişler. Bir kere alıyoruz dediğiniz gibi. Kasa öneriniz var mı?
Oda olur sıfır ses diyorlardı ona yanılmıyorsam en sessiz psu falan.

1- Anakarttan başlayalım hocam. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum B650 B850 den kötü veya B650 X870E den kötü diye bir şey yok. Normalde X870E seçmiş olmanız problem değil ama en giriş seviye X870E modelini seçtiğiniz için dolu bir B850 model ondan daha iyi oluyor. 9800x3D çok az watt çektiği için öyle aman aman fazlara sahip anakartlara ihtiyacınız yok ben size birkaç tane alabileceğiniz anakart atayım bütçenize göre bunlardan birini alın.
2- Hava soğutma olarak 9800x3D çok watt çeken bir işlemci olmadığı için çook rahat hava soğutmayla soğutulabiliyor. Çift kule çift fan herhangi bir soğutucu işinizi görür ama birkaç tane atayım;
3- Ekran kartınız ortalama 250W güç çeker. İşlemciniz 100w çektiğini varsayarsak diğer bileşenlerde 100w çektiğini düşünelim toplam 450w güç çekecek sisteminiz. Anlık peaklerle en fazla 500 550 diyebiliriz buna. 750W kaliteli bir güç kaynağıda işinizi görür fakat 850 sistemi baya rahatlatır 1000 biraz gereksiz oluyor. Özellikle ekran kartına da UV yapmanızı tavsiye ederim benzer performansla daha az ısınıp serin ve sessiz çalışır. Genelde UV den sonra 200 220w kadar güç çekiyor yani 850w alın bence gereksiz 2.5 3k fazladan vermeye gerek yok.

4- Seçtiğiniz kasayı ben hiç beğenmiyorum allah affetsin çok çirkin geliyor sağı bi tarafa kaymış solu bi tarafa kaymış. Ama tamamen kişisel zevk olduğu için kendi beğendiğim kasalardan 1-2 model atayım fikriniz değişirse değiştirirsiniz.
https://amzn.eu/d/0fZUWZeT hocam bu model hakkında ne düşünüyorsunuz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,218
Üyeler
197,159
Son üye
r1do
Geri