Yardım 2k Oled Seçimi Xg27aqwmg, Xg27acdms, Mo27q3, Q27g41zdf

Teşekkürler öğrendiğim iyi oldu. Bir monitöre 30k para veriyoruz metinleri de bozuk olmasın bir zahmet😂
5k ekleyip hem daha yüksek hz hem daha iyi metin netliği çok mantıklı olmuş. Birde yanılmıyorsam qd-Oled renk açısından da karanlık ortamda woled’den daha iyiydi doğru mu?
30 bin para verip metnin bozuk olma muhabbetine kesinlikle katılıyorum o yüzden iade ettim hatta.

Renk doğruluğu olarak galiba woled daha iyidi ama karanlık ortamda qd-oled daha performanslı diye biliyorum henüz çok fazla deneme şansım olmadı işteki yoğunluğumdan dolayı. Ama şu ana kadar hiç bir eksiklik hissetmedim renk açısından. Biraz daha kullanıp o konuda da tecrübemi aktarabilirim.

Bu yanlış bilgi. İkiside sdr da kalibre edildiğinde benzer görüntü sunarlar. Eğer HDR da kıyas yaparsak qd oled daha fazla ve daha canlı renk gösterebilir. Renk parlaklığı ve renk hacminde üstündür. Mavi ışık üretir be beyaz ışıktan daha verimlidir. Kuantum dot katmanı da renkleri filtrelemekten daha iyi bir çözümdür. Işık yönetimi ise başka bir şey ama renk doğallığı kusuru yok qd panelin. Bilgisi zayıf olanların uydurduğu bir şey. Tükettiğimiz içeriklerin %90'ı rec 709, srgb renk uzaylarını anca kapsıyor. QD panel bunun çok ötesinde rec 2020 renk kapsamı, aşırı yüksek renk hacmi ve renk parlaklığı sunar. İçerik srgb gönder bana dediğinde sen gider geniş gamut modunu kullanırsan görüntü bozulur. Monitör ben gerçek hayat gibi canlı renkler gösterebilirim diyor, içerik diyor ben sRGB yi destekliyorum sadece. Bu uyumsuzluk sorunlara yol açar. Woled panel beyaz alt piksel yüzünden yüksek parlaklıkta doygunluk kaybediyor. Renkler saf beyaz kadar parlak değil woled de.

Size demiyorum bu arada yanlış bilgiyi düzeltmek için söylüyorum.

Örneğini göstereyim

Qd oled monitör bu. İlk resim geniş gamut (ama içerik srgb) ikinci resim srgb renk uzayına kilitlendi. Kameradan ton değişikliği vs olabilir ancak ikinci resimde renklerin ne kadar doğallaştığını görebiliyorsun. Ben hem Woled Tv, hem de QD OLED monitör kullanıyorum. Kesinlikle ama kesinlikle renk doğallığında kusur yok. Renk konusunda qd panel kesinlikle daha iyi.
Alıntıyı görüntüle

Burada rehberim var:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Samsung ucuz olmadıkça alınmaz onu ele.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Samsung G6 mat sevdalısı değilsen alınmaz.
tayfun hocam 20k yı geçmeyecek sıfır veya 2. el oled önerin var mıdır

30 bin para verip metnin bozuk olma muhabbetine kesinlikle katılıyorum o yüzden iade ettim hatta.

Renk doğruluğu olarak galiba woled daha iyidi ama karanlık ortamda qd-oled daha performanslı diye biliyorum henüz çok fazla deneme şansım olmadı işteki yoğunluğumdan dolayı. Ama şu ana kadar hiç bir eksiklik hissetmedim renk açısından. Biraz daha kullanıp o konuda da tecrübemi aktarabilirim.
Anladım hocam teşekkürler beklemedeyim. Hayırlı olsun tekrardan. Bende önümüzdeki 2 hafta içinde alacağım panel olarak qd-Oled tercih etmeyi düşünüyorum sadece 2k mı 4k mı ona karar vereceğim. Aqwmg’deki metin olayını duyduktan sonra 2k alırsam Xg27aqdng alırım %99

Anladım hocam teşekkürler beklemedeyim. Hayırlı olsun tekrardan. Bende önümüzdeki 2 hafta içinde alacağım panel olarak qd-Oled tercih etmeyi düşünüyorum sadece 2k mı 4k mı ona karar vereceğim. Aqwmg’deki metin olayını duyduktan sonra 2k alırsam Xg27aqdng alırım %99
Hayırlı olsun şimdiden hocam

Geri