AMD Ryzen 5 7600 İçin Soğutucu

Reaksiyon skoru
1
AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 Çekirdek 38MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci için nasıl bir soğutucu almalıyım

2 fanlı 4 veya 6 bakır borulu (6 olursa iyi olur) bir hava soğutma işinizi görecektir thermalright ürünlerini tavsiye ederim kaliteli ürünleri var baya bir süre kullandım

Sıvı soğutmaya gerek yok Güzel bi hava soğutma alsan yeterli

7600 çok aşırı ısınmıyor 4-6 bakır borulu 1x120mm fanlı kule tipi bir soğutucu işini görür.

7600x fırın ama onunla karıştırma bu dediğimi

2 fanlı 4 veya 6 bakır borulu (6 olursa iyi olur) bir hava soğutma işinizi görecektir thermalright ürünlerini tavsiye ederim kaliteli ürünleri var baya bir süre kullandım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kasanın hava akışı da önemli tabi oda sıcaklığı falan bunlar hep etken eğer hava akışı kötü bir kasa kullanıyorsan ve odan sıcaksa yazın sıkıntı yaşamamak adına 2 fan 6 borulu bir soğutma tavsiye ederim kesinlikle tek fan ve 4 bakır boruya düşme bütçen el veriyorsa

Aynı işlemciye sahibim. Gücünü 88 Watt'tan 105 Watt'a çıkardım. Tek fanlı 4 bakır borusu olan bir soğutucum var ve yetiyor. Kasaya giren hava miktarı işlemci üzerindeki fan sayısından daha önemli bence, ki, daha önce çift fanlı soğutucu alıp fanının birini söküp kasaya ekstra olarak takmışlığım var. Tabi kasada fan sayısı yetersiz farzedildiği durumlarda geçerli bu. ''Kasaya ne kadar fazla fan takarsak o kadar iyi'' diye bir şey yok.
Ayrıca voltaj ayarı yaparak da soğuk tutmak mümkün işlemciyi. Basitce undervolt yapıp Curve Optimizer ile tüm çekirdeklere birden -10/15 falan yapmak fark yaratacaktır. 80 dereceden 70-75'e falan düşürür direkt.
Şahsen, en başta bakacağım şey fan sesi seviyesi olurdu soğutucu seçerken. Bu da çok önemli gördüğüm bir nokta.

Son düzenleme:
Sıvı soğutmaya gerek yok Güzel bi hava soğutma alsan yeterli

sen hangisini alırdın

Geri