jombo
80+ Platinum
- Reaksiyon skoru
- 8,938
Green Gp550a-eco Rev3.1 550w 80+ Power Supply Pc Güç Kaynağı 3yıl Garanti Fiyatları ve Özellikleri
Green Gp550a-eco Rev3.1 550w 80+ Power Supply Pc Güç Kaynağı 3yıl Garanti en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
www.n11.com
Evet forumda 2.el ve düşük bütçeli sistemlerde herkese önerdiğim(iz) psu , D seviyesi iş yapar ve önemli olan korumalara sahip , bu bütçelerdeki psular da bırakın korumayı D tier'e gelmesine sebep olacak iç bileşen kalitesine sahip olması bile imkansıza yakın
5060 ti ve 9060xt gibi ekran kartları için yeterli ancak ben bu psu'yu daha çok 2. el sistemlerde öneririm çünkü açıkçası 9060xt/5060 ti alacak olsam gider minimum C tier psu alırdım. Ha ben böyle düşünüyorum diye yapmak zorunda değil kimse , gider 9060xt/5060 ti ile de rahatça kullanırsın.
- OTP (Over Temperature Protection): Türkçesi "aşırı sıcaklık koruması"dır, devre içindeki bileşenleri soğutan pasif soğutucuların sıcaklık değerlerini sisteme bildirir ve PSU özelinde belirlenmiş sıcaklığı aştığında devreye girer. Fan arızası gibi kullanıcının farkında olmayabileceği durumlarda devre bileşenlerinin fazla ısınma kaynaklı hasar görmesini engeller. OTP koruması bulunan PSU'larda genelde ikincil pasif soğutucuya bağlı bir termistör bulunur, sisteme sıcaklık bildirimini yapan devre elemanı budur.
- OTP korumasının çoğu süpervizor IC'ler tarafından hala desteklenmediğini düşündüğümüzde bazı durumlarda, PSU içindeki dahili diğer parçaların sıcaklıklarını tespit ettikten sonra başka bir korumayı tetikleyerek sistem yine kendisini güvene alabilir.
- NLO (No Load Operation): Türkçesi "yüksüz çalışma/operasyon"dur, PSU AC girişi üzerinden güç almaya devam etse bile çıkış kanallarında yük yoktur ve PSU bu şekilde çalışmaya devam eder.
- https://www.technopat.net/sosyal/konu/psu-terimleri-ve-anlamlari.2026925/