Alpha45
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 2,470
BIOS güncellemesi yaptıktan sonra Xbox uygulamasında ve oyunlarda (Call of Duty vb.) 0x80004005 oturum açma hatası almaya başladım. Sorunun TPM sıfırlanması ve donanım kimliği uyuşmazlığından kaynaklandığını düşünerek şu çözüm adımlarını eksiksiz uyguladım ancak başarısız oldum:
- Kimlik Bilgisi Yöneticisi'nden (Credential Manager) eski Xbox, Xbl ve MicrosoftAccount anahtarlarını temizledim.
- PowerShell ile Gaming Services'i tamamen kaldırıp sıfırdan kurulum yaptım.
- Windows saat/tarih senkronizasyonunu güncelledim ve sfc /scannow ile sistem onarımı yaptım.
- Windows Hello PIN kodumu kaldırıp yeni bir PIN oluşturarak TPM kilitlerini yenilemeyi denedim.
- Kayıt defterinden (Regedit) IdentityCRL ve XboxLive klasörlerini sildim, tpm.msc üzerinden TPM'yi temizledim ve bilgisayarı Microsoft cihazlarımdan kaldırdım.
- Yeni bir Windows Yerel Kullanıcı Profili açıp denedim ancak Xbox/Store bağlantısı kurulamadı.
- Eksik olabileceği için 'Xbox Identity Provider' uygulamasını yüklemeye çalıştım ancak Microsoft Store indirmesi sonsuz döngüde takılı kaldı (wsreset, Windows Update servisi yeniden başlatma ve SoftwareDistribution klasör temizliği yapmama rağmen).