Steam İndirme Hızı Sorunu

ddarkbrother20

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,861
Yaklaşık bir süredir Steam'de ciddi bir indirme hızı problemi yaşıyorum ve sorunun kaynağını bir türlü bulamadım.

1000 Mbps internet kullanıyorum. Speedtest sonuçlarımda indirme ve yükleme değerlerim oldukça yüksek. Steam dışında kullandığım tüm uygulamalarda ve platformlarda herhangi bir hız problemi yaşamıyorum. Tarayıcı, oyun güncellemeleri, dosya indirmeleri ve diğer servisler normal şekilde çalışıyor. 1 ay öncesine kadar 700-800mbps değerlerinde indirme hızları alıyordum.

Ancak Steam'de şu an indirme hızım genellikle 50-300 Mbps arasında değişiyor. Üstelik hız sürekli dalgalanıyor. Bazen kısa süreliğine yükselse de tekrar düşüyor.

Şu ana kadar denediğim işlemler:

• Steam indirme hızını sınırlayan ayarın kapalı olduğunu kontrol ettim.
  • İndirme bölgesini bana en yakın sunucu olarak ayarladım.
  • İndirme önbelleğini temizledim.
  • Görev Yöneticisi üzerinden Steam'in işlem önceliğini yükselttim.
Buna rağmen herhangi bir iyileşme olmadı.

Benzer bir sorun yaşayan var mı? Sorunun Steam sunucularından mı, modemden mi, Windows ayarlarından mı yoksa başka bir sebepten mi kaynaklandığını anlayamadım.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Yaklaşık bir süredir Steam'de ciddi bir indirme hızı problemi yaşıyorum ve sorunun kaynağını bir türlü bulamadım.

1000 Mbps internet kullanıyorum. Speedtest sonuçlarımda indirme ve yükleme değerlerim oldukça yüksek. Steam dışında kullandığım tüm uygulamalarda ve platformlarda herhangi bir hız problemi yaşamıyorum. Tarayıcı, oyun güncellemeleri, dosya indirmeleri ve diğer servisler normal şekilde çalışıyor. 1 ay öncesine kadar 700-800mbps değerlerinde indirme hızları alıyordum.

Ancak Steam'de şu an indirme hızım genellikle 50-300 Mbps arasında değişiyor. Üstelik hız sürekli dalgalanıyor. Bazen kısa süreliğine yükselse de tekrar düşüyor.

Şu ana kadar denediğim işlemler:

• Steam indirme hızını sınırlayan ayarın kapalı olduğunu kontrol ettim.
  • İndirme bölgesini bana en yakın sunucu olarak ayarladım.
  • İndirme önbelleğini temizledim.
  • Görev Yöneticisi üzerinden Steam'in işlem önceliğini yükselttim.
Buna rağmen herhangi bir iyileşme olmadı.

Benzer bir sorun yaşayan var mı? Sorunun Steam sunucularından mı, modemden mi, Windows ayarlarından mı yoksa başka bir sebepten mi kaynaklandığını anlayamadım.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Öncelikle selamlar bende 1000 Mbps kullanıyorum önce steamm de çok sık olmaya başlayınca defalarca modemi kapattım 1 2 dk içinde geri açtım bazen düzeliyordü sorunu halletim mi

bazen sunucu yoğun olunca düşüyor. ben 750 mgbs yaptım bazen 400 lere düşüyor.

Öncelikle selamlar bende 1000 Mbps kullanıyorum önce steamm de çok sık olmaya başlayınca defalarca modemi kapattım 1 2 dk içinde geri açtım bazen düzeliyordü sorunu halletim mi
Bunu denemedim ama kalıcı bir çözüm değil gibi hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bazen sunucu yoğun olunca düşüyor. ben 750 mgbs yaptım bazen 400 lere düşüyor.
1 aydır sürekli yoğun sunucuya denk gelmem imkansız hocam. farklı saatlerde özellikle denedim ama hiçbir şey değişmiyor.

bilgisayardan Ethernet kablosunu çıkarıp taktım uzun zamandır devmlı takılı duruyordu Windows Üzerinden şu ayarları yaptım daha sorun yaşamadım hocam denemekte fayda var belki çözüm olur yardımcı olursa yanıt verebilirsin başkaları da fayda görsün

ağ ve paylaşım merkezi açalım başlangıç ayarları değiştirin girelim Ethernet özellikler tıklıyalım 'Yapılandır'a tıklayın Üst sekmeden gelişmiş sekmesine geçiş yapalım
Özellikler listesinden hız ve çift yönlü (Speed & Duplex veya Link Speed) ayarını bulun.
Değeri Otomatik Anlaşma (Auto Negotiation) yerine 1.0 Gbps Tam Çift Yönlü olarak seçin ve Tamam'a tıklayın

Son düzenleme:
önerim google public dns kurmanız bunu bir seçenek olarak görebilirsiniz. ipv6 ayarlarına kurdum ben.

bilgisayardan Ethernet kablosunu çıkarıp taktım uzun zamandır devmlı takılı duruyordu Windows Üzerinden şu ayarları yaptım daha sorun yaşamadım hocam denemekte fayda var belki çözüm olur yardımcı olursa yanıt verebilirsin başkaları da fayda görsün

Başlat menüsünden ağ bağdaştırıcınızı açın, 'Yapılandır'a tıklayın Üst sekmeden gelişmiş sekmesine geçiş yapalım
Özellikler listesinden hız ve çift yönlü (Speed & Duplex veya Link Speed) ayarını bulun.
Değeri Otomatik Anlaşma (Auto Negotiation) yerine 1.0 Gbps Tam Çift Yönlü olarak seçin ve Tamam'a tıklayın
Yaptım ama maalesef şu an daha daha kötü oldu.

önerim google public dns kurmanız bunu bir seçenek olarak görebilirsiniz. ipv6 ayarlarına kurdum ben.
hocam tam olarak nedir o biraz daha açıklar mısınız?

1 aydır sürekli yoğun sunucuya denk gelmem imkansız hocam. farklı saatlerde özellikle denedim ama hiçbir şey değişmiyor.
modemi kapat 2 3 dk dur geri tak sisteme gelen kabloyu bilgisayardan çıkar geri tak sisteme reset at dene bakalım olmadı modeme reset at fabrika ayarlarına dönsün

ağ bağdaştırıcıdan eternet tıkla. özellikler içinde ipv6 bul dns gir alt tarafa. 2001:4860:4860::8888 / 2001:4860:4860::8844

Geri