TCL 27g64 Monitörün Kullanıcı Yorumlarını Bekliyorum?

1788206871719.webp

OSD menü fotoğrafını atın ayarlarda gözükecek şekilde
1788206878903.webp
1788206882131.webp
1788206885236.webp
1788206888911.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Renk alanı orijinal yapın.

Eko veya güç tasarrufu tarzında bir ayar varsa kapatın. MBR, MPRT vb isimlendirmeye sahip bir ayar varsa kapatın.
burda yazmış olduğunuz eko veya güç tasarufu bilgisayar ilk aldığım zamanlarda bunlarlar biraz oynamıştım sanırım tam hatırlayamadım

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

burda yazmış olduğunuz eko veya güç tasarufu bilgisayar ilk aldığım zamanlarda bunlarlar biraz oynamıştım sanırım tam hatırlayamadım
Ters atmayaydın iyiydi :D

İlk önce OSD menüsünden ayarları sıfırlayın giriş kaynağını sıfırla ayarı olması lazım. Monitör ayarlarını varsayılan hale getirin.

Renk alanı Orijinal
Yerel karartma yüksek
Tepki süresi hızlı
gama ayarı gama 1
senaryo modu standart
parlaklık 70-80 tercihe bağlı burası
renk sıcaklığı standart veya sıcak yapın hangisi hoşunuza gidiyorsa
Kontrast, DCR, keskinlik, crosshair vb ayarlara dokunmayın
Freesync açık
MPRT kapalı
Diğer bahsetmediğim ayarlarda default halde olmalı.

Sonra bu rehberdeki adımları uygulayıp oyuna hdr açarak girin

İlk önce OSD menüsünden ayarları sıfırlayın giriş kaynağını sıfırla ayarı olması lazım. Monitör ayarlarını varsayılan hale getirin.

Renk alanı Orijinal
Yerel karartma yüksek
Tepki süresi hızlı
gama ayarı gama 1
senaryo modu standart
Freesync açık
MPRT kapalı

hdr hiç açılmıyor gri ve win11 dehdr desteklenmiyor yazıyor

Renk alanı Orijinal
Yerel karartma yüksek
Tepki süresi hızlı
gama ayarı gama 1
senaryo modu standart
Freesync açık
MPRT kapalı

1788207511566.webp
1788207519390.webp

Monitörü sıfırladın mı?
monitör bugün elime ulaştı hiç ayar yapmadan osd menüsüne girdim ve hdr açıl değildi sonra fabrika ayarlarına döndüreyim bir sıfırlayayım ayarları dedim yine kapalıydı ekran kartı 9060xt 2 dp portu var ikisindede denedim olmadı 144hze çektim 180hzde 8 bit 144hzde 10 bit ama hdr açılmadı yine

monitör bugün elime ulaştı hiç ayar yapmadan osd menüsüne girdim ve hdr açıl değildi sonra fabrika ayarlarına döndüreyim bir sıfırlayayım ayarları dedim yine kapalıydı ekran kartı 9060xt 2 dp portu var ikisindede denedim olmadı 144hze çektim 180hzde 8 bit 144hzde 10 bit ama hdr açılmadı yine
AMD software ayarlarını atar mısın

Bir de 10 bit pixel format ayarı açıksa kapatıp tekrar dene

kusura bakmayın yine ters attım ama düz çekimde tam gözkmüyor bunlar amd ekran ayarları amdfreesync 180hz ve osd den kapalı olduğu için desteklenmiyor yazıyor
1788207993497.webp
1788207996366.webp

dendim 109 biti kapattım fakat yine olmadı

kusura bakmayın yine ters attım ama düz çekimde tam gözkmüyor bunlar amd ekran ayarları amdfreesync 180hz ve osd den kapalı olduğu için desteklenmiyor yazıyor Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

dendim 109 biti kapattım fakat yine olmadı
Başka monitör veya başka kablo ile denediniz mi? Muhtemelen kablo veya ayarlar ile ilgili diye düşünüyorum.

Bir de şu ayarları deneyin:

Başka monitör veya başka kablo ile denediniz mi? Muhtemelen kablo veya ayarlar ile ilgili diye düşünüyorum.

Bir de şu ayarları deneyin:
elime aslında baya eski bir monitör vardı düne kadar onu kullanıyordum oda hdr desteklemiyor başka bir kabloda hdmi var ama eski nesil ps3 için kullanıyorduk o kabloda desteklemez diye düşünüyorum yeni bir dp 2.1 mi acaba çözümü tam bilemiyorum

elime aslında baya eski bir monitör vardı düne kadar onu kullanıyordum oda hdr desteklemiyor başka bir kabloda hdmi var ama eski nesil ps3 için kullanıyorduk o kabloda desteklemez diye düşünüyorum yeni bir dp 2.1 mi acaba çözümü tam bilemiyorum
TCL monitörün kutusundan cıkan kabloyu kullandınız degil mi? HDMI 2.0 yeterli HDR acmak icin

DP 2.1 almayın gerek yok dp 1.4 yeterli

evet kendi kablosu benim elimde başka hiçbir kablo yoktu biraz önce destek ekibe yazdım bakalım ne diyecekler yarını bekliyorum
Ekran kartı sürücüsünü de son sürüme güncelleyin kücük bir ihtimal ancak yazılımsal bir sorun olabilir

Ayrıca monitörün OSD menüsündeki MPRT ayarının kapalı oldugundan emin olun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,830
Üyeler
202,973
Son üye
Jicroon
Geri