OSD menü fotoğrafını atın ayarlarda gözükecek şekildelütfen şurdan şuraya tıklayın şunu kapatın cinsinden yardım edebilirmisiniz
OSD menü fotoğrafını atın ayarlarda gözükecek şekildelütfen şurdan şuraya tıklayın şunu kapatın cinsinden yardım edebilirmisiniz
OSD menü fotoğrafını atın ayarlarda gözükecek şekilde
burda yazmış olduğunuz eko veya güç tasarufu bilgisayar ilk aldığım zamanlarda bunlarlar biraz oynamıştım sanırım tam hatırlayamadımRenk alanı orijinal yapın.
Eko veya güç tasarrufu tarzında bir ayar varsa kapatın. MBR, MPRT vb isimlendirmeye sahip bir ayar varsa kapatın.
Ters atmayaydın iyiydiAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
burda yazmış olduğunuz eko veya güç tasarufu bilgisayar ilk aldığım zamanlarda bunlarlar biraz oynamıştım sanırım tam hatırlayamadım
hdr hiç açılmıyor gri ve win11 dehdr desteklenmiyor yazıyorTers atmayaydın iyiydi
İlk önce OSD menüsünden ayarları sıfırlayın giriş kaynağını sıfırla ayarı olması lazım. Monitör ayarlarını varsayılan hale getirin.
Renk alanı Orijinal
Yerel karartma yüksek
Tepki süresi hızlı
gama ayarı gama 1
senaryo modu standart
parlaklık 70-80 tercihe bağlı burası
renk sıcaklığı standart veya sıcak yapın hangisi hoşunuza gidiyorsa
Kontrast, DCR, keskinlik, crosshair vb ayarlara dokunmayın
Freesync açık
MPRT kapalı
Diğer bahsetmediğim ayarlarda default halde olmalı.
Sonra bu rehberdeki adımları uygulayıp oyuna hdr açarak girin
![]()
Rehber: İki tıkla HDR soluk gözükme problemini çözmek
Buradan Exe dosyasını indiriyorsunuz, ileri-ileri diyerek yüklüyorsunuz. https://github.com/RankFTW/RHI/releases Ardından uygulamayı açıyorsunuz. Resimdeki gibi bir ekran geliyor. Sol tarafta yüklü oyunlar var, oradan istediğinizi seçiyorsunuz. Ben Spiderman Remastered oyununu seçtim. İlk önce...www.technopat.net
Ters atmayaydın iyiydi
İlk önce OSD menüsünden ayarları sıfırlayın giriş kaynağını sıfırla ayarı olması lazım. Monitör ayarlarını varsayılan hale getirin.
Renk alanı Orijinal
Yerel karartma yüksek
Tepki süresi hızlı
gama ayarı gama 1
senaryo modu standart
parlaklık 70-80 tercihe bağlı burası
renk sıcaklığı standart veya sıcak yapın hangisi hoşunuza gidiyorsa
Kontrast, DCR, keskinlik, crosshair vb ayarlara dokunmayın
Freesync açık
MPRT kapalı
Diğer bahsetmediğim ayarlarda default halde olmalı.
Sonra bu rehberdeki adımları uygulayıp oyuna hdr açarak girin
![]()
Rehber: İki tıkla HDR soluk gözükme problemini çözmek
Buradan Exe dosyasını indiriyorsunuz, ileri-ileri diyerek yüklüyorsunuz. https://github.com/RankFTW/RHI/releases Ardından uygulamayı açıyorsunuz. Resimdeki gibi bir ekran geliyor. Sol tarafta yüklü oyunlar var, oradan istediğinizi seçiyorsunuz. Ben Spiderman Remastered oyununu seçtim. İlk önce...www.technopat.net
Monitörü sıfırladın mı?hdr hiç açılmıyor gri ve win11 dehdr desteklenmiyor yazıyor
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
monitör bugün elime ulaştı hiç ayar yapmadan osd menüsüne girdim ve hdr açıl değildi sonra fabrika ayarlarına döndüreyim bir sıfırlayayım ayarları dedim yine kapalıydı ekran kartı 9060xt 2 dp portu var ikisindede denedim olmadı 144hze çektim 180hzde 8 bit 144hzde 10 bit ama hdr açılmadı yineMonitörü sıfırladın mı?
AMD software ayarlarını atar mısınmonitör bugün elime ulaştı hiç ayar yapmadan osd menüsüne girdim ve hdr açıl değildi sonra fabrika ayarlarına döndüreyim bir sıfırlayayım ayarları dedim yine kapalıydı ekran kartı 9060xt 2 dp portu var ikisindede denedim olmadı 144hze çektim 180hzde 8 bit 144hzde 10 bit ama hdr açılmadı yine
kusura bakmayın yine ters attım ama düz çekimde tam gözkmüyor bunlar amd ekran ayarları amdfreesync 180hz ve osd den kapalı olduğu için desteklenmiyor yazıyorAMD software ayarlarını atar mısın
Bir de 10 bit pixel format ayarı açıksa kapatıp tekrar dene
dendim 109 biti kapattım fakat yine olmadıAMD software ayarlarını atar mısın
Bir de 10 bit pixel format ayarı açıksa kapatıp tekrar dene
Başka monitör veya başka kablo ile denediniz mi? Muhtemelen kablo veya ayarlar ile ilgili diye düşünüyorum.kusura bakmayın yine ters attım ama düz çekimde tam gözkmüyor bunlar amd ekran ayarları amdfreesync 180hz ve osd den kapalı olduğu için desteklenmiyor yazıyor Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
dendim 109 biti kapattım fakat yine olmadı
elime aslında baya eski bir monitör vardı düne kadar onu kullanıyordum oda hdr desteklemiyor başka bir kabloda hdmi var ama eski nesil ps3 için kullanıyorduk o kabloda desteklemez diye düşünüyorum yeni bir dp 2.1 mi acaba çözümü tam bilemiyorumBaşka monitör veya başka kablo ile denediniz mi? Muhtemelen kablo veya ayarlar ile ilgili diye düşünüyorum.
Bir de şu ayarları deneyin:
TCL monitörün kutusundan cıkan kabloyu kullandınız degil mi? HDMI 2.0 yeterli HDR acmak icinelime aslında baya eski bir monitör vardı düne kadar onu kullanıyordum oda hdr desteklemiyor başka bir kabloda hdmi var ama eski nesil ps3 için kullanıyorduk o kabloda desteklemez diye düşünüyorum yeni bir dp 2.1 mi acaba çözümü tam bilemiyorum
evet kendi kablosu benim elimde başka hiçbir kablo yoktu biraz önce destek ekibe yazdım bakalım ne diyecekler yarını bekliyorumMonitörün kutusundan cıkan kabloyu kullandınız degil mi? HDMI 2.0 yeterli HDR acmak icin
Ekran kartı sürücüsünü de son sürüme güncelleyin kücük bir ihtimal ancak yazılımsal bir sorun olabilirevet kendi kablosu benim elimde başka hiçbir kablo yoktu biraz önce destek ekibe yazdım bakalım ne diyecekler yarını bekliyorum