Yardım MSI B350M GAMING PRO Bios Güncellemesi Nasıl Yapılır ?

Reaksiyon skoru
2
Merhaba, kullanmakta olduğum. B350M GAMING PRO anakartımı BIOS güncellemesini yapamamaktayım. İşlemci değişikliği yaparak Ryzen 5 3600 satın aldım. Fakat güncelleme yapamadığım için kullanamamaktayım. BIOS güncellemesini yaparken flash belleğimi görmekte fakat içeriğini görmemektedir. Haliyle güncelleme dosyasını görememekteyim. Ayrıca NTFS - FAT32 olarak da denendi, bir sonuca varılamadı.

Gerekli bilgiler:
B350M GAMING PRO (MS-7A39)
BIOS versiyonu: E7a39atl. 2fa.
İşlemci: Ryzen 3 2200G - (Ryzen 5 3600 yükselteceğim)

Ekler

• 1.jpg
    1.jpg
    1.6 MB · Hit: 95
  • 2.png
    2.png
    393.4 KB · Hit: 83
ama hocam şu anda r5 3600 takılı değil. r3 2200g takılı 3600 takamıyorum güncellemeden görüntü gelmiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca onlarıda denedim hocam. allah kahretsin ya nedir bu böyle

hocam bios güncellemeye çalıştım gene görmüyor flash.
+flash önyüklenemez falandır dediler onu aç dediler onuda açtım gene yok.
+dosya uzantısını rom olarak da değiştirdim belki bişiler etki eder diye oda olmadı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Arex hocam ilgilenebilirmisin ?
Bu siteden driver'ı indirin
Ve burda ise kurulumu anlatılıyor eğer yine olmazsa yardımcı olmaya çalışırım

O BIOS un r5 3600 ü destekleyen ilk BIOS olduğunu düşünüyorum r5 3600 ü destekleyen bir BIOS sürümü (r5 3600 den) daha eski bir işlemciyi de (r3 2200g) destekler.
Bu siteden driver'ı indirin
Ve burda ise kurulumu anlatılıyor eğer yine olmazsa yardımcı olmaya çalışırım
hocam bu rom dediği tam olarak nasıl yapmam gerekiyor. bende iso dosyası gibi gözükmüyor bu şekilde.

flash diski fat 32 formatında formatla ondan sonra anakartın destek sitesinden güncellemeleri indir fat32 yapmadığın sürece bios da okumaz dosyaları
hocam fat32 yapıyorum zaten fat32 de denedim ntfs de denedim.

O BIOS un r5 3600 ü destekleyen ilk BIOS olduğunu düşünüyorum r5 3600 ü destekleyen bir BIOS sürümü (r5 3600 den) daha eski bir işlemciyi de (r3 2200g) destekler.
hocam oradakileri de denedim. bu lanet flashın içini nasıl okumaz nereyi atlıyoruz. Kafayı yiyeceğim

Ekler

• 1620775932214.png
    1620775932214.png
    141.8 KB · Hit: 63
  • 13.png
    13.png
    50.5 KB · Hit: 80
hocam bu rom dediği tam olarak nasıl yapmam gerekiyor. bende iso dosyası gibi gözükmüyor bu şekilde.

hocam fat32 yapıyorum zaten fat32 de denedim ntfs de denedim.

hocam oradakileri de denedim. bu lanet flashın içini nasıl okumaz nereyi atlıyoruz. Kafayı yiyeceğim
Dostum attığım linkteki gibi yaparsan sorunsuz çalışması gerekiyor sen yanlış dosyayı atıyor olabilir misin? Dosya şekli gözükmüyor derken indirdigin dosyadanmı bahsediyorsun sende WinRAR var ise farklı gözükür

Dostum attığım linkteki gibi yaparsan sorunsuz çalışması gerekiyor sen yanlış dosyayı atıyor olabilir misin? Dosya şekli gözükmüyor derken indirdigin dosyadanmı bahsediyorsun sende WinRAR var ise farklı gözükür
yok üstat winrar olarak iniyor. winrarın içindekini cıkartıp atıyorum.
Acaba diyorum böyle güvenlik ile alakalı biosun içinde bi ayar falan mı var onu falanmı acmak gerekiyor bilgin varmı hocam.Fotoğrafta gözüktüğü gibi içi boş hocam içerisinde attıgım dosya gözükmüyor

yok üstat winrar olarak iniyor. winrarın içindekini cıkartıp atıyorum.
Acaba diyorum böyle güvenlik ile alakalı biosun içinde bi ayar falan mı var onu falanmı acmak gerekiyor bilgin varmı hocam.Fotoğrafta gözüktüğü gibi içi boş hocam içerisinde attıgım dosya gözükmüyor
Msı live update 6 böyle bir programı var msı'ın birde bu programla deneyin olması gerekir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,702
Üyeler
186,231
Son üye
AtomikPatlıcan
Geri