Neler Yeni

IPS monitörde film izlemek çok keyifsiz değil mi?

aikeytia

80+
Katılım
15 Kasım 2022
Mesajlar
316
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
anonim
bende ss ips monitör var ama ben bilgisayardan izlemek yerine amoled ekran fhd telefonumdan izliyorum ekran siyahlaşınca hiç bir ışık olmuyor gece sanki filmin içindeymişim gibi birde yatmanın verdiği keyifle gecenin tadını çıkartıyorum bence sizde telefonunuzdan izleyin eğer ki amoled ekranınız varsa
 

Enivici Vokke

80+ Silver
Katılım
18 Ocak 2021
Mesajlar
4,679
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,003
İsim
Abdullah Aydoğdu
Sadly, it's not the best for gaming in the dark, as its mediocre contrast ratio makes blacks appear gray.
= Ne yazık ki karanlıkta oyun oynamak için en iyisi değil çünkü vasat kontrast oranı siyahları gri gösteriyor.

Due to its moderate contrast, black turns into a more or less strong gray tone.
= Orta kontrastı nedeniyle siyah, az çok güçlü bir gri tonuna dönüşür.

Bu incelemeler IPS panel için değil, bu monitör özelinde yapılan incelemeler. Neredeyse bütün inceleme sayfaları vasat bir kontrasta sahip olduğunu belirtmiş moniörün. IPS'de zaten siyahlar kötü gözüküyor, üzerine bu monitör de ekstra kötü siyahlara sahip olunca görüntünün hepten berbat olacağını düşünüp iptal ettim siparişimi.
 

Necromancerr

80+ Gold
Katılım
4 Mart 2021
Mesajlar
9,309
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,988
Konum
Night City
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Filmlerde, oyunlarda, en basitinden Discord'u açtığında ekran sağdan soldan aşağıdan yukarıdan beyaz beyaz parlayacak.
Ne bileyim, bana küçük bir problemmiş gibi gelmiyor.
çıplak gözle farketmiyorsun bile kafanı monitörün dibine sokmadığın sürece tabi bu dediğim normal ürünlerde geçerli arızalı diyebileceğimiz seviyede olursa ayrı konu
 

ouzz

80+ Bronze
Katılım
28 Aralık 2020
Mesajlar
860
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
Yaş
21
Konum
C:\Windows\System32
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
Arkadaşım va kullanıyor ben ips. Gelip benim bilgisayara baktığında siyahlar ne kadar net renkler ne kadar canlıymış diyor. Ben onun monitöre baktığımda kör oluyorum resmen. Renkler bozarmış siyahlar gri ve ışık sızmalarıyla dolu. İyi ki ips almışım diyorum.
 

ZOLLO

80+
Katılım
29 Mayıs 2024
Mesajlar
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Haydar Delidöven

Şimdi bu monitörden sipariş verdim de, IPS alan kim varsa IPS glowdan yakınmış. Filmlerde karanlık yerlerde ekran bembeyaz parlıyor. Film-dizi izlemekten keyif alabilecek miyim IPS ekranla bilmiyorum.
VA almadığıma pişman olur muyum bilmiyorum. Ghosting diyip duruyor herkes ama 60 hz 8 yıllık monitör kullanıyorum VA panel ghostingin ne olduğunu bile bilmiyorum...
Monitörüm parlamıyor sağdan soldan, ağız tadıyla film vs. izleyebiliyorum.
Ben, Dell G3223Q 4K 144hz 1ms IPS monitörle film izliyorum ve muazzam bir görüntü kalitesi var. IPS olup olmaması ile değil, panelin kalitesi ile alakalı. Tabi ki Oled bir monitor çok daha iyi olur. Ama IPS kullandıktan sonra geriye dönüp VA yada TN panellere bakmam.
 

enginer

80+
Katılım
10 Şubat 2024
Mesajlar
42
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Engin
Va panelli hdr li ekranım var. Film için ayrı bir profil, FPS için ayrı bir profil kullanıyorum. Birinde kontrast, siyah kalitesi ve renkler önemli, diğerinde tepki süresi ve göz yorgunluğunu azaltma. Çok da memnunum, siyahlarım da epey yeterli. Fakat benim ekranda bölgesel ışıklandırma var galiba. IPS renkleri olduğundan daha fazla yoğun gösteriyor gibi geliyor. Tabletim IPS ve renkler aşırı yoğun, gerçek dışı.
 

Ricciardo

80+ Silver
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
2,787
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,893
İsim
Mehmet
Hocam ips panel monitör kullanıyorum (G24F-2) dizi/film de izliyorum, oyun da oynuyorum başka işlerde de faydalanıyorum, tek yanlışı olmadı daha. Telefonum amoled, evet seyir keyfi daha iyi ancak monitörde amoled çok çok pahalı, onun dışındakiler zaten asla genel kullanımda ips kadar dengeli veya performanslı değiller. Ben derim ki va panelle oyun oynanmaz, biri gelir der ki kardeş kalitelisi var ben de derim ki o kadar parayı va panele sayacağına git adam akıllı ips al glow olmasın... Diyeceğim ki tn panelde film izlenmez biri diyecek ki kalitelisiyle izlenir ben de diyeceğim ki o kadar parayı düzgün ips panele ver bak bakalım görüntü kalitesi yanına yanaşıyor mu... Velhasıl güncel seçeneklerde (ips, va, tn) ips genel kullanıcı için candır, tek tercihtir. Ne zaman oled vb ilerici teknolojiler erişilebilir oldu o zaman onları tercih eder, tavsiye ederim. Şu an tonla paranız yoksa seve seve ips...
 

BabaVoss7

80+ Silver
Katılım
31 Ocak 2022
Mesajlar
2,432
Üç yıl kaliteli ips kullandım. Geceleri batar gözüne sadece o da karanlık sahnelerde. Ama zevkşne gittim oled aldım memnunum paran varsa tek çare.
 
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
50
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
MamiTheHL1
Evet zevksiz bende DEL G3223Q 4K 144Hz var fakat oyun video tarzı işler için tüplü monitör kullanıyorum tepki süresi ve renkleri kontrastı ips ye göre çok daha iyi. Karşılaştırma görselleri ektedir.
IMG_20240616_214337.jpg



IMG_20240616_214259.jpg
 

grasdiyas

80+ Silver
Katılım
5 Aralık 2023
Mesajlar
2,452
Garip g24f2 kullanıyorum hiç rahatsız etmedi zaten gözle çok fark edemiyorsun kamerada daha belli oluyor
 

furkangorur

80+ Bronze
Katılım
20 Kasım 2022
Mesajlar
1,944
Dahası  
Reaksiyon skoru
917
İsim
Furkan Görür
asus kullandıgımda ışık sızması çoktu.

şuan lenovo legion r25i-30 kullanıyorum gayet iyi.
 
Top Bottom