Neler Yeni

Yükseltmeye açık ekran kartsız sistem önerisi

nevoria

80+
Katılım
15 Temmuz 2024
Mesajlar
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mustafa Çakır
Öncelikle merhaba, uzun süredi ASUS TUF F15 cihazını kullanıyorum. Cihazda i5 11400H işlemci, RTX3050 Mobile ekran kartı ve 16 GB RAM bulunmakta. Cihaz gündelik işlerde işimi görmekte ancak ben okulda sık kullanacağımı düşünerek notebook almıştım ancak hiç düşündüğüm gibi olmadı ve bilgisayarı okula düşündüğüm kadar götürmedim ve bu fiyata masaüstü alsaydım çok daha hızlı ve daha iyi performans alacağımı bildiğimden bu cihazı satıp gerekirse de kendim ekleyip masaüstüne geçmeyi planlıyorum. Ortalama fiyatlarına baktığımda Notebook'un 17~19 bin TL civarında olduğunu gördüm.

Aktif bir şekilde Notebook'tan çalıştığım için direkt satıp yeni bir bilgisayar alana kadar çok vakit kaybedeceğimden ekran kartsız olarak Notebook'u satacağım süreçte gündelik işlerimi halledebileceğim orta segment bir bilgisayar toplayıp, sattıktan sonra da yükseltme yapmayı düşündüm ancak hangi donanımları almalıyım bilemedim ve konu açmak istedim.

Bilgisayarı satıp almayı planladığımdan inanılmaz bir bütçeye sahip değilim açıkçası. Kullandığım ağır bir program yok o sebepten satacağım süreçte kullanacağım cihaz inanılmaz iyi bir cihaz olmasına gerek yok hatta kullandığım en yoğun program Visual Studio Code diyebilirim o da zaten çok basit sistemlerde bile iyi bir şekilde kullanılabiliyor.

İkinci el taraftarı olmasam da paramın tamamına en yeni nesil alt segment alacağıma sondan önceki segmentin veya segmentlerin daha yüksek performansını alacağım orta-yüksek donanımlarını almayı tercih eden birisiyim, burada en yeniden öte en iyi performansı en uyguna nasıl alırım düşüncesindeyim, ona göre öneri yaparsanız sevinirim.

2018'den sonra bilgisayar donanımlarını takip etmeyi bıraktım ve üstünkörü bir bilgiye sahibim o sebepten önerilerinizi bekliyorum.
 

RuthlV5

80+ Bronze
Katılım
4 Aralık 2022
Mesajlar
1,214
Dahası  
Reaksiyon skoru
502
İsim
Mert Kirazlı
o laptop u 19k ya satman mümkün değil 16k falan eder belki de daha düşük
 

nevoria

80+
Katılım
15 Temmuz 2024
Mesajlar
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mustafa Çakır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
o laptop u 19k ya satman mümkün değil 16k falan eder belki de daha düşük
Zaten 19 bin tl yazmamıştım incelediğimde o fiyat aralığında gördüm evet muhtemelen dediğiniz gibi o fiyata yakın veya o fiyatta gideceğini düşünüyorum ben de.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
988,950
Mesajlar
8,925,513
Üyeler
156,408
Son üye
dgkng.dev
Top Bottom