İyi günler. MSI B365M PRO-VH (MS-7C31) Ana kart ve İ9-9900k 3.1GZ işlemcim var. Makineyi 3-4 yıldır kullanıyorum. Makine yavaş çalışıyordu. İşlemcinin macunu bitmişti kontrol edildiğinde macun da yenilendi. İşlemciyi 3 farklı bechmarkda test ettim ve normalden çok daha yavaş çalıştığını öğrendim. 4070TI-Super ekran kartı alınca ben bu performans düşüklüğünü fark ettim. Daha önce 1660 vardı ve ekran kartında sorun var sandım. İşlemcinin performans kaybını 10 ay önce yaptığım benchmark da da varmış ancak ben farketmemişim. Sizce işlemci macunu bittiği için çok çalıştığından zaman içinde bozulduğunda mı performans kaybı yaşamıştır, yoksa anakart ile uyumsuz veya biosu güncel olmaması gibi nedenlerden ötürü mü performans kaybı yaşamıştır. Yani sorun donanımsal olabilir mi? Yoksa yazılımsal bir eksiklikten ötürü de böyle bir şey olabilir mi? O kadar para verdim ekran kartı aldım ancak işlemcinin asıl sorun olduğunu farkettim. Görselleri ekliyorum. Bilen bir arkadaş yardımıcı olabilir mi. Allah razı olsun şimdiden hayırlı günler.