Merhaba Arkadaşlar Bilgisayarımı sıfırladıktan sonra kurulum ekranın mouse ve klavyem çalışmıyor yeni bir iletim sistemi kurmak istediğim ise bu hatayı alıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.
Legacy olarak değil UEFI kurulum gerekiyor.Merhaba Arkadaşlar Bilgisayarımı sıfırladıktan sonra kurulum ekranın mouse ve klavyem çalışmıyor yeni bir iletim sistemi kurmak istediğim ise bu hatayı alıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.Alıntıyı görüntüle
Merhaba Arkadaşlar Bilgisayarımı sıfırladıktan sonra kurulum ekranın mouse ve klavyem çalışmıyor yeni bir iletim sistemi kurmak istediğim ise bu hatayı alıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.Alıntıyı görüntüle
Merhaba hocam, biostan nasıl değiştireceğim pek bilmiyorum açıkçası.Legacy olarak değil UEFI kurulum gerekiyor.
BIOS tan legacy i yi uefi yapıp tekrar deneyin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yardımcı olacaktır.
Anakart nedir? Uefi destekli değilse windows kurulumunu mbr seçin
SSD varsa kurun 10 u.
Boot menüsünden sadece disk seçebiliyorum.Boot sekmesinde legacy preffered vb bir şey yazıyorsa oradan uefi seçin. Oralardadır yüksek ihtimalle. Ya da dediğim gibi rufustan usb yi hazırlarken disk bölüm düzeni yazan yerden mbr seçmeniz lazım. Öyle yapınca yandaki sekmede de bios csm gibi şeyler yazacak öyle kurulum yapabilirsiniz
Mbr seçtim oldu hocam sağolun.Boot sekmesinde legacy preffered vb bir şey yazıyorsa oradan uefi seçin. Oralardadır yüksek ihtimalle. Ya da dediğim gibi rufustan usb yi hazırlarken disk bölüm düzeni yazan yerden mbr seçmeniz lazım. Öyle yapınca yandaki sekmede de bios csm gibi şeyler yazacak öyle kurulum yapabilirsiniz