Neler Yeni

Dil okursam gerçekten işsiz kalır mıyım?

sweqszy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
furkan ozkan
10. sınıfım 90 obpli bir Anadolu lisesinde okuyorum.bir kaç ay sonra bölüm seçeceğiz.Ben dile yatkın biriyim ilkokuldan beri dil hocalarım beni aileme hatta bazen sınıfın ortasında beni överler.Dil seçip yan gelip yatmayacağım ingilizcem b1 seviyesinde biraz arapçam ve biraz almancam var bunları daha da geliştirip üstüne ispanyolca eklemeyi düşünüyorum.Aileye gelecek olursak seçimi bana bırakıyolar ama alttan alttan dil okumamı istemediklerini anlıyorum bana ea seçsen geleceğin için daha iyi olur diyorlar ea seçmeyide düşündüm derslerini inceledim geometri harici diğer derslerim iyidir ama dediğim gibi hayalim dil okuyup host olmak ya da yurt dışında çalışmak.Yani gerçekten çalışıp çabalasam üstüne düşssem işşiz kalır mıyım? ailemi gururlandırmak istiyorum kendi sevdiğim bir yoldan. ne yapacağım kaç aydır bunu düşünmekten yoruldum

anonim3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
miyuw
Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
.

sweqszy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
furkan ozkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
eğer müslümansan gidip kuranı ezberle arapça öğren daha fazla karda oluyorsun yoksa her gün yaşadıgın normal aktiviteleri çok büyük şeylermiş gibi sosyal medyada paylaşan bir ingilizce yada almanca öğretmenine dönüşebilirsin..
elhamdülillah Müslümanım dediğini yapmaya çalışacağım hem cennetimi hemde dilimi kazanmış olurum 😄😄

Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
İlteriş İlteriş
İngiliz Dili ve Edebiyatı okumak, Almancanızı B2-C1 seviyesine çekmek, 2 dönem Erasmus yapmak (bazı üniversitelerde 1 dönem olabilir) yurt dışında (neden o ülke Almanya olmasın, ne de olsa Almanca da bilmiş olacaksınız) İngilizce öğretmeni olarak çalışabilirsiniz.

Bunun dışında iyi bir üniversitede sayısal ya da eşit ağırlıktan bir bölümü %100 İngilizce olarak okumak yurt içi/yurt dışı iş bulmanızı kolaylaştırabilir.

Tabi bu kesinlikle sizin kararınız ve ailenizin desteğine bağlı. Tavsiyem bu konu üzerine çok düşünmeniz, çok iyi araştırma yapmanız, varsa çevrenizden ya da profesyonellerden destek almanız doğrultusunda olacaktır.

Ayrıca yurt dışında bir üniversitede de okuyabilirsiniz. Maddi durumunuz iyiyse yurt dışında üniversite okumak da bir seçenek olabilir. Mesela Almanya'da devlet üniversiteleri ücretsizdir. Sadece dönemlik okul harcı var ve yaklaşık 300-400€ civarında 1 dönemin ücreti. Almanya'da hazırlık eğitimi alırsınız ve Almancanızı geliştirirsiniz, hazırlığı başarı ile tamamlamanız durumunda bölüme başlarsınız. Almanya bu konuda biraz masraflı olabilir. Bloke hesap açmanızı, hesaba para yatırmanızı isteyecektir. Bu da 10 bin € civarında bir teminat olabilir. Bu para tamamen sizindir ve her ay Alman banka hesabınıza bloke hesabınızdaki para parça parça yüklenir. Almanya'nın bunu yapmasının amacı öğrencinin yeteri miktarda parasının olduğunu garantilemektir. Yani Almanya yurt dışından gelen öğrencilerin devlete yük olmasını istemiyor, bu yüzden her öğrencinin belirli miktarda parası olmasını istiyor. Tabi dediğim gibi bu para tamamen sizindir ve harcamak zorunda da değilsiniz.

*Burada Almanca sadece bir örnektir, her ülkenin şartları farklıdır. Bunun da detaylı araştırılması gereklidir.

sweqszy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
furkan ozkan
İngiliz Dili ve Edebiyatı okumak, Almancanızı B2-C1 seviyesine çekmek, 2 dönem Erasmus yapmak (bazı üniversitelerde 1 dönem olabilir) yurt dışında (neden o ülke Almanya olmasın, ne de olsa Almanca da bilmiş olacaksınız) İngilizce öğretmeni olarak çalışabilirsiniz.

Bunun dışında iyi bir üniversitede sayısal ya da eşit ağırlıktan bir bölümü %100 İngilizce olarak okumak yurt içi/yurt dışı iş bulmanızı kolaylaştırabilir.

Tabi bu kesinlikle sizin kararınız ve ailenizin desteğine bağlı. Tavsiyem bu konu üzerine çok düşünmeniz, çok iyi araştırma yapmanız, varsa çevrenizden ya da profesyonellerden destek almanız doğrultusunda olacaktır.

Ayrıca yurt dışında bir üniversitede de okuyabilirsiniz. Maddi durumunuz iyiyse yurt dışında üniversite okumak da bir seçenek olabilir. Mesela Almanya'da devlet üniversiteleri ücretsizdir. Sadece dönemlik okul harcı var ve yaklaşık 300-400€ civarında 1 dönemin ücreti. Almanya'da hazırlık eğitimi alırsınız ve Almancanızı geliştirirsiniz, hazırlığı başarı ile tamamlamanız durumunda bölüme başlarsınız. Almanya bu konuda biraz masraflı olabilir. Bloke hesap açmanızı, hesaba para yatırmanızı isteyecektir. Bu da 10 bin € civarında bir teminat olabilir. Bu para tamamen sizindir ve her ay Alman banka hesabınıza bloke hesabınızdaki para parça parça yüklenir. Almanya'nın bunu yapmasının amacı öğrencinin yeteri miktarda parasının olduğunu garantilemektir. Yani Almanya yurt dışından gelen öğrencilerin devlete yük olmasını istemiyor, bu yüzden her öğrencinin belirli miktarda parası olmasını istiyor. Tabi dediğim gibi bu para tamamen sizindir ve harcamak zorunda da değilsiniz.

*Burada Almanca sadece bir örnektir, her ülkenin şartları farklıdır. Bunun da detaylı araştırılması gereklidir.
maddi durumumuz iyi fakat aileme yük olmadan bir şeyleri yapmak istiyorum bu mümkün olabilir mi+ olarak öğretmenlik okumak istemiyorum (Türkiye de diyorsanız)

Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
İlteriş İlteriş
maddi durumumuz iyi fakat aileme yük olmadan bir şeyleri yapmak istiyorum bu mümkün olabilir mi+ olarak öğretmenlik okumak istemiyorum (Türkiye de diyorsanız)
Türkiye'de okuyacaksanız üniversite + part time iş ile ailenize yük olmayabilirsiniz ama 17 bin asgari ücretin olduğu yerde part time için çok çok daha az para verebilirler. Bu da emeğinizin karşılığı için yeterli olmayacaktır. Ayrıca hayat pahalılığından dolayı ister istemez daha çok paraya ihtiyacınız olacaktır. Üniversite + iş size tecrübe getirecektir ama zamanınızdan ve yaşınızdan götürecektir. İnsan bir kere genç oluyor, üniversiteye gidiyor, yeni arkadaşlar ediniyor, ortam sağlıyor. Bunun biraz keyfini de çıkarmalısınız. Aileye yük olma meselesinde de çok gereksiz harcamalardan kaçınarak tasarruf edebilirsiniz. Aileniz zaten maddi-manevi sizin arkanızda duracaktır. O konuya kafanızı çok takmayın bence. Başarılı bir öğrenci olup iyi bir iş sahibi olmanız onları gururlandıracaktır.

sweqszy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
furkan ozkan
teşekkür ederim türkiye okumak b planım asıl hayalim dediğim gibi yurtdışında okumak bana yardımcı olup mental olarak rahatlattığınız için size teşekkür ederim tekrardan umarım hayatınızda her şey istediğiniz gibi gider

Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
İlteriş İlteriş
Yurt dışında okuma meselesinde ise okuma + part time çalışma meselesi ülkeden ülkeye farklılık gösterir. Örneğin bildiğim kadarıyla Almanya'da haftalık 20, aylık toplam 80 saat çalışma izni veriliyor üniversite öğrencilerine. Türkiye'nin aksine Almanya'da part time işte çalıştığınız zaman (kaç saat çalıştığınıza bağlı olarak) iyi paralar kazanabilirsiniz. Tabi bambaşka bir ülkeye gitmek, kültürüne-kurallarına alışabilmek, derslerin zorluğu vs. gibi başka etkenler de olacaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

teşekkür ederim türkiye okumak b planım asıl hayalim dediğim gibi yurtdışında okumak bana yardımcı olup mental olarak rahatlattığınız için size teşekkür ederim tekrardan umarım hayatınızda her şey istediğiniz gibi gider
Ne demek, rica ederim. Umarım her şey sizin de istediğiniz gibi gider. Eğitim hayatınızda başarılar dilerim ☺️.

Top Bottom