Neler Yeni

Çözüldü✓ Bios sıfırlanmıyor ve ekran kartı çalışmıyor

astra001

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Murat Berk İlgin
Yeni bir sistem topladım, MSİ B650 TOMAHAWK Wifi anakart mevcut , DDR5 PATRİOT VİPER VENOM 6000 MHZ 16X2 32 GB EXPO VE XMP destekli ram takılı. Ekran kartı olarak RTX 4070 Ti Super mevcut. İlk montajda sorunsuz bir şekilde çalıştı, daha sonrasında Ramlerin 4800 de çalıştığını görüp EXPO dan Profile 2 ye aldım 6000 MHZ de çalışması için, güç verdim ve ekran kartının fanları çalışmayı durdurdu, ekrana görüntü vermedi. Bios pilini çıkardım taktım ve ramleri söküp taktım düzeldi. İkinciye tekrardan ayarlara girdim ve bu kez 5600 MHZ olarak ayarlarladım. Yine aynı şekilde görüntü gelmedi ve ekran kartı fanı çalışmadı. Ramleri söktüm taktım, bios pilini çıkardım 30dk sonra tekrar taktım , Flash Bios güncellemesi yaptım ama nafile. Şu an hiç bir şekilde cihaz görüntü vermiyor, yardımcı olabilir misiniz ?

funnymanager

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
The End
Flash Bios ile çözersin düzgün yaparsan, olmadı jumper yap sıfırla biosu.

Bluerain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Süleyman Bekar
Yeni bir sistem topladım, MSİ B650 TOMAHAWK Wifi anakart mevcut , DDR5 PATRİOT VİPER VENOM 6000 MHZ 16X2 32 GB EXPO VE XMP destekli ram takılı. Ekran kartı olarak RTX 4070 Ti Super mevcut. İlk montajda sorunsuz bir şekilde çalıştı, daha sonrasında Ramlerin 4800 de çalıştığını görüp EXPO dan Profile 2 ye aldım 6000 MHZ de çalışması için, güç verdim ve ekran kartının fanları çalışmayı durdurdu, ekrana görüntü vermedi. Bios pilini çıkardım taktım ve ramleri söküp taktım düzeldi. İkinciye tekrardan ayarlara girdim ve bu kez 5600 MHZ olarak ayarlarladım. Yine aynı şekilde görüntü gelmedi ve ekran kartı fanı çalışmadı. Ramleri söktüm taktım, bios pilini çıkardım 30dk sonra tekrar taktım , Flash Bios güncellemesi yaptım ama nafile. Şu an hiç bir şekilde cihaz görüntü vermiyor, yardımcı olabilir misiniz ?
hocam biraz konu dışı ama anakart olarak neden https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,252044980.html bunu değil de tomwhawk ı seçtiniz bilmediğim için soruyorum bende bu modelı bugun sıparıs vermeyı dusunuyorum da

astra001

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Murat Berk İlgin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2. Ve 4. slota takılı mı ?
Ayrıca ramleri tek tek dene.
Tek tek denedim yine sonuç alamadım ve şunu farkettim, Anakart üzerindeki Boot ışığı yeşil yanıyor, yani boota geçiyor ama görüntü vermiyor sanırım. GPU ya elektrik geliyor, RGB leri yanıyor ama fan çalışmıyor yani görüntü vermiyor, Power bağlantılarında bir sorun yok ilk montajladığımda sağlık bir şekilde çalıştı, ne olduysa ramleri ikinci kez 5600 a aldığımda oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam biraz konu dışı ama anakart olarak neden https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,252044980.html bunu değil de tomwhawk ı seçtiniz bilmediğim için soruyorum bende bu modelı bugun sıparıs vermeyı dusunuyorum da
Hocam öneri üzerine aldım inanın, pc hakkında çok bir bilgim yok, ilk defa giriyorum bu işlere, araştırdığım kadarıyla da kendi çapımda çalıştırmaya çalışıyorum işte. Anlamadığım nokta sorunsuz bir şekilde çalışırken ne oldu da 6000 e çekince gitti Anakart destekliyor, bios güncel hiç bir sorun yok görünürde, hevesim kursağımda kaldı gerçekten.

Son düzenleme:

funnymanager

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
The End
Flash Bios yaptım fakat yok, yine çözülmedi, jumper nasıl yapacağım ?
1731629893649.png

BIOS'u varsayılan değerlere sıfırlama
1. Bilgisayarı kapatın ve güç kablosunu çıkarın.
2. JBAT1'i yaklaşık 5-10 saniye süreyle kısa devre yapmak için jumper kullan. jumper yoksa (tornavida gibi metal bir şey de olur)

tornavidayı al jbat1 in iki dişinede sürekli temas edecek şekilde beklet 10 saniye sonra kabloyu tak güç ver sıfırlanmış olur. Bazen powerdan güç kablosunu çıkarsanda bios sıfırlanmıyor o yüzden powerdan anakarta gelen 24pin kabloyuda çıkar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Ertuğrul Yavuz
Alıntıyı görüntüle

2. JBAT1'i yaklaşık 5-10 saniye süreyle kısa devre yapmak için jumper kullan. jumper yoksa (tornavida gibi metal bir şey de olur)

tornavidayı al jbat1 in iki dişinede sürekli temas edecek şekilde beklet 10 saniye sonra kabloyu tak güç ver sıfırlanmış olur. Bazen powerdan güç kablosunu çıkarsanda bios sıfırlanmıyor o yüzden powerdan anakarta gelen 24pin kabloyuda çıkar.
jbat 1'e yaklaşık 10.saniye iletken değdirmek kesintisiz bir şekilde,.ikisine de değecek ama, psu kapalı ve kablosu çekik olması lazım bios sıfırlar sorun yok.
Ram üreticisini seçme gibi bir aya var onu ellememek lazım, mesela ben hyperx seçtiğimde görüntü gelmiyor. Bios'a girince sol üstte cpu ve expo yazar 1 yazan kutuya tıklamak yeterli.

astra001

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Murat Berk İlgin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
jbat 1'e yaklaşık 10.saniye iletken değdirmek kesintisiz bir şekilde,.ikisine de değecek ama, psu kapalı ve kablosu çekik olması lazım bios sıfırlar sorun yok.
Ram üreticisini seçme gibi bir aya var onu ellememek lazım, mesela ben hyperx seçtiğimde görüntü gelmiyor. Bios'a girince sol üstte cpu ve expo yazar 1 yazan kutuya tıklamak yeterli.
Hocam yaptım fakat sıfırlanmıyor. Yani artık ekran kartını falan mı bozdum ya da ramleri falan mı bozdum acaba diye tırsmaya başladım açıkçası. Ne yaptıysam bir türlü görüntü gelmesini sağlayamadım.

Alıntıyı görüntüle

Denedim hocam yalnız hala sıfırlanmıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Ertuğrul Yavuz
Hocam yaptım fakat sıfırlanmıyor. Yani artık ekran kartını falan mı bozdum ya da ramleri falan mı bozdum acaba diye tırsmaya başladım açıkçası. Ne yaptıysam bir türlü görüntü gelmesini sağlayamadım.

Denedim hocam yalnız hala sıfırlanmıyor.
Benimde başıma gelmişti. Komple fişi vs. sök sonra power tuşuna basılı tut 10 sn falan ondan sonra jbat1'e 10 saniye metal değdir ikisine de değmesi lazım. Ramlerden birini 4. slota tak ve ekran akrtını çıkar anakarta tak monitör kablosunu. Dene farklı metodları.

Top Bottom