Neler Yeni

Windows kuramıyorum sürekli mavi ekran hatası veriyor

rahmi159

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hüseyin Rahmi GEMCİ
Merhabalar,
Am5 sisteme geçmek için yeni anakart,ram ve işlemci satın aldım. Parçaları monte ettim fakat windows bile kuramıyorum her seferinde farklı mavi ekran hatası alıyorum kurarken. 1 kereliğine tek ramde taktığımda windows kurabildim 2. ramı taktığımda tekrar mavi ekran hatası almaya başladım. Diğer rami taktım yine aynı slota yine gene pc açıldı. ramleri dimm 2 den çıkarıp dim 1 e taktım yine aynı hata. Cpu ışığı kırmızı yanıyor sonra sönüyor sonra sarı dram ışığı sönüyor.Memtest yaptım %50 ye kadar geldi 0 hata diye kapattım.Şuan tek ramde de açılmıyor. Anakart soketinde pinlerde problem yok.Ramleri expo ilede denedim sonuç aynı ve 4800 mhz olarak elle sabitledim hızını dram ışığı 15 dk sarıda kaldı açılmadı. Sorun ram kaynaklı görünüyor ama emin olamadım.Bios ekranında cpu ve ramleri görebiliyorum taktığım her ikisinide ama windows kuramıyorum sebebi nedir yardımcı olabilecek var mı?

Minidump dosyam yok ama aldığım bazı mavi ekran hataları aşağıdadır,

Kernel heap corruption
İrql not less or equal
Memory management
İşlemci Ryzen 5 7500F
Anakart Msi b650m gaming plus wifi
Ram patriot venom viper 32 gb cl 30
Soğutma id cooling se 224-xt
Ssd Kingston Fury Regenegade 1tb
Asus tuf 4070ti

rahmi159

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hüseyin Rahmi GEMCİ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valla kardeşim senin bilisayara bişeyler içirimişler anlamayamadım
Valla hiç sorma sorunun neyden kaynaklandığını bulsam rahatlayacağım. Az kaldı banda bir şeyler içerecekler. 3 gündür buna uğraşıyorum kafayı sıyırmak üzereyim.

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,149
İsim
Alpaslan Çevikel
Valla hiç sorma sorunun neyden kaynaklandığını bulsam rahatlayacağım. Az kaldı banda bir şeyler içerecekler. 3 gündür buna uğraşıyorum kafayı sıyırmak üzereyim.
Yeni toplamış olduğum 9800x3d işlemcili bilgisayar var windows 11 yüklemiştim sorunsuz 23h2 idi galiba sonra windows 10 düşürdüm vazgeçip 24h2 windows 11 yükleyeyim dedim boot menü tuşuna basıp uefi seçip devam ettiğimde direkt mavi ekran veriyor ilk hatada elxstor.sys hatası verdi sonra dijital imza doğrulanmadı hatası verdi ama windows 10 ile temiz format attığımda mavi ekran vermiyor

Karadelik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yahya
herşeyi çıkar anakartan elektirik girişlerini kontrol et sonra herşeyi takıp bir çalıştır derim belki olur bendede daha akılı biri gelip yardım ederse çok güzel olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yeni toplamış olduğum 9800x3d işlemcili bilgisayar var windows 11 yüklemiştim sorunsuz 23h2 idi galiba sonra windows 10 düşürdüm vazgeçip 24h2 windows 11 yükleyeyim dedim boot menü tuşuna basıp uefi seçip devam ettiğimde direkt mavi ekran veriyor ilk hatada elxstor.sys hatası verdi sonra dijital imza doğrulanmadı hatası verdi ama windows 10 ile temiz format attığımda mavi ekran vermiyor
Allah Allah yaradan nelere kadir be

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,149
İsim
Alpaslan Çevikel
Şuan betadan çıkmasını beklediğim bios güncellemesi var o çıksın daha sonra tekrar deneyeceğim sorun büyük ihtimal 24h2 windows 11 iso dosyasında

rahmi159

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hüseyin Rahmi GEMCİ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windows 10 da denedim farketmiyor, bios güncellemesi yaptım olmadı ve beta son sürüm denedim oda olmadı.
herşeyi çıkar anakartan elektirik girişlerini kontrol et sonra herşeyi takıp bir çalıştır derim belki olur bendede daha akılı biri gelip yardım ederse çok güzel olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allah Allah yaradan nelere kadir be
Valla SSD hariç her parçayı soktum taktım bir şeyleri bozmaktan korkuyorum artık. Doğru düzgün teknik servis yok şehirde ve parçaları deneyebileceğim biri de yok çevremde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,777
Üyeler
161,135
Son üye
lukadras
Top Bottom