Neler Yeni

LUA öğrenmek mantıklı mı ?

BN0'

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Adugan B
Arkadaşlar yaklaşık 5 yıldır FiveM,Garry's Mod ve RedM oynuyorum, yazılıma Fivem için girişmek istiyorum lua öğrenmek yeterli olur mu yaşım 17 devamında Javaya yonelmeyi düşünüyorum, daha önce herhangi bir tecrübem yok yazılım hakkında. Yardımcı olur musunuz ?

untaly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Eren Er
Hocam lua ile javanın hiç bir alakası yok neredeyse java öğrenecekseniz farklı dilleri öğrenmenizi isterim.

Lua kullanım alanı fazla kısıtlı bir dil c# c++ c+ yada python çok daha geniş yelpazeli diller.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
678
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Hocam lua ile javanın hiç bir alakası yok neredeyse java öğrenecekseniz farklı dilleri öğrenmenizi isterim.

Lua kullanım alanı fazla kısıtlı bir dil c# c++ c+ yada python çok daha geniş yelpazeli diller.
Lua daha çok oyun modlamada kullanılan bir dil. C++ kodlarını çok güzel manipüle edebiliyor. İnternette gördüğünüz pek çok mod o dil ile yapılmıştır amacı mod ise lua dili iyi bir seçenek.

BN0'

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Adugan B
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Hocam üniversite planlarımda önceliğim pilotluk fakat başarı sıralaması çok yüksek olduğu için ana planım yazılım gibi görünüyor şuan ilgili olduğum alandan ilerlemek benim için hem daha keyif verici olur gibi hem de ortamını bildiğim bir alan olması işime gelir gibi.
Lua daha çok oyun modlamada kullanılan bir dil. C++ kodlarını çok güzel manipüle edebiliyor. İnternette gördüğünüz pek çok mod o dil ile yapılmıştır amacı mod ise lua dili iyi bir seçenek.
Lua sonrasında C++ üzerinden yoğunlaşmam daha kolay olur yani.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam java ile python karıştırdım python'uda kolay olduğu için aklımda yer edinmiş kalmış.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
678
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Hocam üniversite planlarımda önceliğim pilotluk fakat başarı sıralaması çok yüksek olduğu için ana planım yazılım gibi görünüyor şuan ilgili olduğum alandan ilerlemek benim için hem daha keyif verici olur gibi hem de ortamını bildiğim bir alan olması işime gelir gibi.

Lua sonrasında C++ üzerinden yoğunlaşmam daha kolay olur yani.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam java ile python karıştırdım python'uda kolay olduğu için aklımda yer edinmiş kalmış.
Valla hocam amaca yönelik bakmanı tavsiye ederim. Öğrenmesi zor bir dilden başlarsan hemde direk modlamadan başlarsan kod öğrenmen daha kolay olur diğer dilleri hap niyetine yutarsın. Çünkü kod bloklarının ne işe yaradığını bilmeden zaten modlama yapaamazsın. Burda mevzu dil değil dil ne ki abi ? dili sana 2 saatlik youtube kursundan öğretiyolar zaten şimdi. Mevzu dille analiz yeteneğin. Lise okuyormuşsun bide boş zamanlarında sıkıldıkça bakarsın mis gibi kafan rahat.

BN0'

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Adugan B
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valla hocam amaca yönelik bakmanı tavsiye ederim. Öğrenmesi zor bir dilden başlarsan hemde direk modlamadan başlarsan kod öğrenmen daha kolay olur diğer dilleri hap niyetine yutarsın. Çünkü kod bloklarının ne işe yaradığını bilmeden zaten modlama yapaamazsın. Burda mevzu dil değil dil ne ki abi ? dili sana 2 saatlik youtube kursundan öğretiyolar zaten şimdi. Mevzu dille analiz yeteneğin. Lise okuyormuşsun bide boş zamanlarında sıkıldıkça bakarsın mis gibi kafan rahat.
peki lua için herhangi önerdiğiniz kaynak var mı ? kendi resmi kaynağı var bildiğim kadarıyla türkçe olursa çok işime yarar bulamazsam resmi kaynaktan ilerlerim gibi.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
678
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
peki lua için herhangi önerdiğiniz kaynak var mı ? kendi resmi kaynağı var bildiğim kadarıyla türkçe olursa çok işime yarar bulamazsam resmi kaynaktan ilerlerim gibi.
Türkçe izleyeceksen hiç izleme. İngilizce youtubeden kurslar var onlara bakabilirsin Lua benim ilgi alanım değil sadece modlamada kullanıldığını biliyorum hocam.

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Alihan YILMAZ
Pilot'a Lua yakışır.
C+ diye bir dil de yok. Bunu yazan birinin aklına uyulmaz.

Lua indirdiğinde, o sürümün kedi dokümanları da birlikte indirilmiş olur. Başka kaynak aramana gerek yok.

Resmi Lua paketi kurulumsuz arşiv dosyası. Arşivi nereye açarsan Lua araçları da orada olur. Klasöre girip oradan kullanacaksın.

Editör ve PowerShell kullanmaya alışık olmalısın. Bir acemiye başlangıçta zor veya anlamsız gelebilir.

Çok az yer kaplar. Çok az kaynak tüketir.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,410
Üyeler
164,137
Son üye
BasQuiaT
Top Bottom