Neler Yeni

Öneri Ekran kartı ve işlemci önerisi

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
İyi günler, Aralık ayında 2. El temiz olarak ekran kartı almak istiyorum, bütçem aşağı yukarı 10-11 civarı ama esneme payı olabilir (olmazsa daha iyi ) . Çoğu ekran kartı işlemcime darboğaz yapacak biliyorum ama Ocak ayının başı veya ortası gibi işlemci de değiştirmeyi planlıyorum. Hatta alacağım ekran kartına uygun işlemci önerisine de açığım. Açıkçası biraz estetik dursun diye 3 fanlı kart modelleri ilgimi çekiyor, herhangi bir fanboyluğum yok AMD veya Nvidia olabilir.

Sistem özelliklerim ;
Anakart : Asus Tuf b450 Plus Gaming
Ram : Corsair vengeance 4x8
İşlemci : Ryzen 5 2600
Ekran kartı: Galax 1660ti
PSU : Gigabyte 750w
İşlemci soğutucu: Thermalright phantom sprit

İşlemci için galiba anakartı güncellemem gerekiyor onun hakkında bilgi sahibi olan arkadaş varsa yardımcı olmasını isterim :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Valocu biri
Knk işlemci soketi için anakart değiştirmen gerekebilir ama işlemciyi aynı soketden alırsan gerekmez ama gördüğüm kadarıyla kaliteli bi sisteme geçmek istiyorsun ekran karti olarak 2 ele bulaşmamanı tavsiye ederim çünkü zaten 11k ya çok rahat ekran kartları bulabilirsin mesela rtx
Mesaj otomatik birleştirildi:

Knk işlemci soketi için anakart değiştirmen gerekebilir ama işlemciyi aynı soketden alırsan gerekmez ama gördüğüm kadarıyla kaliteli bi sisteme geçmek istiyorsun ekran karti olarak 2 ele bulaşmamanı tavsiye ederim çünkü zaten 11k ya çok rahat ekran kartları bulabilirsin mesela rtx
Yarım kaldı elim yanlışlikla entera çarptdı mesela rtx 4060 lar 12000 tl den alıcı buluyor dar boğaz olarakda zaten yeni nesile geçiş yapacağın için tüm ekran kartlarında dar boğaz yaşarsın ama zaten demişsin işlemciyide değiştireceğini sıkıntı olmaz şimdiden hayırlı olsun ekran karti olarak sana tavsiyem 4060 3060 civarı birşeyler olabilir mesela 3060 11800 lira burda https://www.amazon.com.tr/MSI-GEFOR...pcontext&ref_=fplfs&psc=1&smid=A1J1D8DRNC1KPY iyi günler esenlikler dilerim umarım yardımcı olabilmisimdir

Son düzenleme:

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Intel işlemciye geçiş yapmıyorum hocam ama bildiğim kadarıyla anakartım r5 serisinden sonra BIOS güncellemesi istiyordu. 2. El ekran kartı meselesine gelince de bu dizdigim 3. Sistemim ve hepsi 2. El olarak alındı. Kullandığım Galax model ekran kartının profilimde konusu bile var. Şu zamana kadar bir sorun yaşamadım

ânomaly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Anıl Kadir FINDIK
Dostum sana tavsiyem 2.elde temiz bir RX 6800XT bulman. İşlemcinide minimum Ryzen 5 5600 tercih edebilirsin anakartını değiştirmene gerek kalmaz. Bu sistem seni minimum 3-4 sene götürür.

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,133
İsim
Ömür
Intel işlemciye geçiş yapmıyorum hocam ama bildiğim kadarıyla anakartım r5 serisinden sonra BIOS güncellemesi istiyordu. 2. El ekran kartı meselesine gelince de bu dizdigim 3. Sistemim ve hepsi 2. El olarak alındı. Kullandığım Galax model ekran kartının profilimde konusu bile var. Şu zamana kadar bir sorun yaşamadım
bi 5600 al bide 2.el rx6700xt 6800xt bak

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Valocu biri
6800xt bakıyorum hocam şuan garantili vs var galiba bu olabilir. Peki 6800XT'nin Nvidia karşılığı nedir ?
3080 4070ti dir nvidia karsiligi zamaninda bende 5700xt kullaniyordum kral gercekten cok sorunlu kartlari var amd nin yaklasik 1 ay once rtx 4070 e gectim hic bir sikintisi yok nvidia tavsiyemdir her zaman amd yazilimsal donanimsal olsun cok sikintili kartlar uretiyor malasef ben 5700xt yi kullanirken tek bir guncelleme atmak icin 1 gun ugrasiyordum simdi neler degisti bilemem ama hala sikintili gozukuyor ekran kartinda nvidia islemcide amd her zaman her is icin uygundur bi arkadasimda 3080 vardi 2.el satmaya calisiyodu 12 13 bine sahibindende vardi ilani indirim yapabilirse soruyum isterseniz

Bulkyapanobez

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
Yusuf Aras
İlgilendiği Kategoriler
Spor
3080 4070ti dir nvidia karsiligi zamaninda bende 5700xt kullaniyordum kral gercekten cok sorunlu kartlari var amd nin yaklasik 1 ay once rtx 4070 e gectim hic bir sikintisi yok nvidia tavsiyemdir her zaman amd yazilimsal donanimsal olsun cok sikintili kartlar uretiyor malasef ben 5700xt yi kullanirken tek bir guncelleme atmak icin 1 gun ugrasiyordum simdi neler degisti bilemem ama hala sikintili gozukuyor ekran kartinda nvidia islemcide amd her zaman her is icin uygundur bi arkadasimda 3080 vardi 2.el satmaya calisiyodu 12 13 bine sahibindende vardi ilani indirim yapabilirse soruyum isterseniz
Bu muhabbetlere açıkçası ben de Nvidia düşünüyorum ama çevremde AMD kullanan gerçekten fazla insan var ve öyle aman aman sorun yaşadıklarını söyleyemiyorum. 6800XT buldum bir tane Ankara'da önümüzdeki hafta almaya gideceğim ama yurt dışı ürün o yüzden bir tık geri planda tutuyorum
bi 5600 al bide 2.el rx6700xt 6800xt bak
Sizce alınır mı yurt dışı kutulu ?

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,133
İsim
Ömür
Bu muhabbetlere açıkçası ben de Nvidia düşünüyorum ama çevremde AMD kullanan gerçekten fazla insan var ve öyle aman aman sorun yaşadıklarını söyleyemiyorum. 6800XT buldum bir tane Ankara'da önümüzdeki hafta almaya gideceğim ama yurt dışı ürün o yüzden bir tık geri planda tutuyorum

Sizce alınır mı yurt dışı kutulu ?
yurt dışı olması bi sıkıntı çıkarmaz gerekli testleri yapar alırsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,488
Üyeler
161,710
Son üye
EmirHene
Top Bottom