Neler Yeni

Toplama sistem tavsiyeleri

denizz21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Deniz Yarar
Bütçe
40.000
Herkese selamlar öncelikle bilgisayar toplamak istediğimden beri hep hazır sistem ve toplama arasında kararsız kalıyordum
Hazır sistem almak istediğimde gaminggen itopya gibi sitelerde taksit yapmak istediğimde üstüne çok geldiğini gördüm örneğin peşin fiyatı ozellestirmeler ile 40 bin iken 5 ya da 6 ay taksit yapmak istediğimde 48 49 binleri buluyordu
İyi bir bilgisayar toplamak istiyorum fiyat bandı biraz yüksekte orta seviye bi sistem çünkü parçalar 3 4 aylık bir araştırma sonucunda bu parçalar kafamda birleşti iyi de olduğunu düşünüyorum

Konuya gelecek olursak hazır sistem yerine toplama PC ye yöneldim ve vatanda 2 hatta 3 taksite kadar da faiz gelmediğini gördüm
Parçaları tek tek alıp taksitlendirme fikri daha mantıklı geldi
Bu konuda sizinde görüşlerinizi merak ediyorum
Yardımcı olursanız çok sevinirim

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
Jiyu
vatan ve itopyada peşin 3 taksit var sistemlerde.
parçalar konusunda belki 6-9 taksit de bulabilirsin.
Bence yarın çok daha uygun fiyata ve güzel sistemler gelebilir takip et bence.

BN0'

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Adugan B
Bende 40-45 bandında arıyordum, bundan birkaç sene sonra gerek parça parça gerek toplu satmak istediğimde insanların gözüne batmaması için MSI olarak topladım çoğu parçayı R5 7600X-MSIB650M-RTX4070SUPER-32GB 5600MHZ CL36-1TB 6000-4000SSD-MSI KASA PSU VE 240MM SOGUTUCU GAMEGARAJDA 44'e geliyordu işlemciyi 7600X yapmazsanız sıvı soğutucuyu ayrı alma şansınız oluyor daha uyguna da getirebilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

vatan ve itopyada peşin 3 taksit var sistemlerde.
parçalar konusunda belki 6-9 taksit de bulabilirsin.
Bence yarın çok daha uygun fiyata ve güzel sistemler gelebilir takip et bence.
Bu sistem baya kötü hocam Anakart H serisi Ram'ler telgraf CL46 işlemci I5-12400F R5-7500F'in arkasında kalıyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
Jiyu
Bende 40-45 bandında arıyordum, bundan birkaç sene sonra gerek parça parça gerek toplu satmak istediğimde insanların gözüne batmaması için MSI olarak topladım çoğu parçayı R5 7600X-MSIB650M-RTX4070SUPER-32GB 5600MHZ CL36-1TB 6000-4000SSD-MSI KASA PSU VE 240MM SOGUTUCU GAMEGARAJDA 44'e geliyordu işlemciyi 7600X yapmazsanız sıvı soğutucuyu ayrı alma şansınız oluyor daha uyguna da getirebilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu sistem baya kötü hocam Anakart H serisi Ram'ler telgraf CL46 işlemci I5-12400F R5-7500F'in arkasında kalıyor.
Ben örnek amaçlı attım ya vatandan peşin almak istediğin için , güzel sistemler geliyor 37k civarında ama hemen bitiyor.
Gamegarajda 38k 4070süperli sistemler var ama taksit yok 1 tanesinde peşin taksit var onda da zaten fiyatı artmış 43 olmuş yani faizli 6 ay ile aynı olmuş

Bealzebub

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Rafet Aydın
Hazır sistemler uzun zamandır daha uyguna geliyor maalesef. Özelleştirme seçenekleri genelde baya kazık oluyor. İşlemci gpu kaliteli bulsan bile en düşük profil anakartlar Allah'a emanet psular yüksek Cl değerli düşük profilde ramler benzer şekilde ssdler ile sistemleri tamamlayıp kar marjını arttırmak istiyorlar haliyle. Ama diğer türlü çok pahalıya almış gibi hissediyor insan. Ben 32k civarı sistem topladım bir aydır uğraşıyorum. Hazır sistemlere bakınca daha iyi CPU+gpu sistemler var bu fiyatlara. Ama benim topladığımda içine sinmeyen bir tane bile parça yok. Benim için eğlenceli oldu hala da oluyor bir yandan ama sürekli indirim kovalayan elinden telefonu bırakamayan biri oldum bir aydır. İşin sonunda bunlara değdi mi bilmiyorum😂

denizz21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Deniz Yarar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hazır sistemler uzun zamandır daha uyguna geliyor maalesef. Özelleştirme seçenekleri genelde baya kazık oluyor. İşlemci gpu kaliteli bulsan bile en düşük profil anakartlar Allah'a emanet psular yüksek Cl değerli düşük profilde ramler benzer şekilde ssdler ile sistemleri tamamlayıp kar marjını arttırmak istiyorlar haliyle. Ama diğer türlü çok pahalıya almış gibi hissediyor insan. Ben 32k civarı sistem topladım bir aydır uğraşıyorum. Hazır sistemlere bakınca daha iyi CPU+gpu sistemler var bu fiyatlara. Ama benim topladığımda içine sinmeyen bir tane bile parça yok. Benim için eğlenceli oldu hala da oluyor bir yandan ama sürekli indirim kovalayan elinden telefonu bırakamayan biri oldum bir aydır. İşin sonunda bunlara değdi mi bilmiyorum😂
Senin sistem parçaları ne

Bealzebub

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Rafet Aydın
Senin sistem parçaları ne

Asus Prime B650M-A WIFI II
AMD Ryzen 5 7500F
Sapphire Radeon RX 7700 XT Pulse 12GB GDDR6 192 Bit
Kingston Beast expo16 GB DDR5 6000 MHz CL36 (Şimdilik 16x1 ilerde 16x2 olacak inşallah)
M.2 ?(Yarını bekliyorum)
Dark Freezer X123

Kasa yarını bekliyorum
Psu Corsair rm750e 80+ gold

denizz21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Deniz Yarar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Asus Prime B650M-A WIFI II
AMD Ryzen 5 7500F
Sapphire Radeon RX 7700 XT Pulse 12GB GDDR6 192 Bit
Kingston Beast expo16 GB DDR5 6000 MHz CL36 (Şimdilik 16x1 ilerde 16x2 olacak inşallah)
M.2 ?(Yarını bekliyorum)
Dark Freezer X123

Kasa yarını bekliyorum
Psu Corsair rm750e 80+ gold
Yarın neden

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,637
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Taksitle alacaksanız çoğu yerde parçalar 5-6 taksit peşin fiyatına bulunabilir . Hazır sistemde ise en fazla 3 .

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,637
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Taksitli toplama almak daha mantıklı değil mi
Taksitle alacaksanız parça parça toplamayı öneririm.
Peşin alacaksanız hazır sistem bakabilirsiniz.

Taksitle oneri istiyorsanız. Hangi kartla alacaksanız. Bir kaç parça oneriyim .
Ayrıca yeni yıldan önce almanızı tavsiye ederim.
Yeni yılda kdv den ekstra vergi ödeme zorunluluğu gelecek . Fiyatlar artabilir .

denizz21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Deniz Yarar
Taksitle alacaksanız parça parça toplamayı öneririm.
Peşin alacaksanız hazır sistem bakabilirsiniz.

Taksitle oneri istiyorsanız. Hangi kartla alacaksanız. Bir kaç parça oneriyim .
Ayrıca yeni yıldan önce almanızı tavsiye ederim.
Yeni yılda kdv den ekstra vergi ödeme zorunluluğu gelecek . Fiyatlar artabilir .
Yeni yıldan önce alacam kartta bonus card

Top Bottom