Neler Yeni

RX7700XT Sisteme 310 Hz monitör alınır mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Yılmaz
İstersen 500Hz bile alabilirsin. 310Hz diye illaki 310 FPS almak zorunda değilsin. Ha 300 FPS üstü alırsan çok akıcı olur oyunların orası farklı ama illaki 310 FPS almana gerek yok. Benim monitörüm 180Hz ama ben bütün oyunları en düşük 60 FPS üstünde akıcı şekilde oynuyorum.
Bende o mantıkla gittim ama ileride bilgisayarda parça değişikliğinde giderim büyük ihtimalle o yüzden ilerde 310 FPS'leri zorlarsam çok iyi olacak bence 310Hz almak. Birde bir şey sorucam 2K ile 1080p arasında aham şaham bir fark var mı? Bana tam farkın belli olduğu bir fotoğraf veya ne bileyim anlayacağım bir şey var mı ? 8 yıldır 75Hz monitör kullanıyorumda gözlerim acıyor. Telefonum PC'den akıcı öyle düşünün.

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
887
İsim
Göksel Gündüz
Bende o mantıkla gittim ama ileride bilgisayarda parça değişikliğinde giderim büyük ihtimalle o yüzden ilerde 310 FPS'leri zorlarsam çok iyi olacak bence 310Hz almak. Birde bir şey sorucam 2K ile 1080p arasında aham şaham bir fark var mı? Bana tam farkın belli olduğu bir fotoğraf veya ne bileyim anlayacağım bir şey var mı ? 8 yıldır 75Hz monitör kullanıyorumda gözlerim acıyor. Telefonum PC'den akıcı öyle düşünün.
2K'da görüntüler daha keskin, ayrıntılar daha net. Mesela oyunlarda ekran kartını yoran bir anti-aliasing diye bir ayar var. 1080P'de oyunlardaki grafiklerin köşeleri, kenarlarını yumuşatmak için bu ayar kullanılır.

1080P'de bu ayarı çok yüksekte kullanırsın bu yüzden ekran kartı bayağı fazla zorlanır ve FPS düşer. 2K'da bu ayarı çok açmana gerek yok çünkü piksel yoğunluğu daha fazla olduğu için 2K monitörde yumuşatma işlemini düşürerek kartı zorlamamış olursun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Yılmaz
2K'da görüntüler daha keskin, ayrıntılar daha net. Mesela oyunlarda ekran kartını yoran bir anti-aliasing diye bir ayar var. 1080P'de oyunlardaki grafiklerin köşeleri, kenarlarını yumuşatmak için bu ayar kullanılır.

1080P'de bu ayarı çok yüksekte kullanırsın bu yüzden ekran kartı bayağı fazla zorlanır ve FPS düşer. 2K'da bu ayarı çok açmana gerek yok çünkü piksel yoğunluğu daha fazla olduğu için 2K monitörde yumuşatma işlemini düşürerek kartı zorlamamış olursun.
Anladım fark var ama RX7700XT 2K'da kaç sene gidecek ki. Ta yıllar önce gtx 1080 ti 2K'da çok güçlü performans veriyordu 1.5 senede oyunların grafiklerinde değişimler oldu ekran kartı patladı 1080p ekran kartı oldu mesela aynı olayı yaşar mıyım?

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
887
İsim
Göksel Gündüz
Bu durum senin ne tür oynadığın oyunlara bağlı. Şu anda unreal engine 5 ile yapılan ağır oyunlar bile zorluyor 2K'da, ilerde ağır oyunlar daha da grafiklere yüklenirse zorlayabilir belki.

Online FPS oyunlarında ve Fifa gibi oyunlar grafiklere aşırı yüklenmediği için bir sıkıntı çıkartmaz ilerde. ama ağır oyunlar ilerde daha da grafikleri yüklenirlerse durum aynı olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,763
Üyeler
161,747
Son üye
Skrks
Top Bottom