Neler Yeni

Çözüldü✓ Win Ctrl Alt Shift takılı kalıyor (Çözüldü)

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,349
İsim
Selim
Bu iki mavi ekran hatasında da aynı şey oldu. Önce klavyedeki tuşlar başka kombinasyonu basmaya başladı. A basınca Æ başka tuşlara basınca onedrive ayarlar vs açlıyordu. Klavyeyi çıkardım dokunmatik klavyeyi açamadım sağ tık geldiği gibi kayboluyordu. Ben de yeniden başlattım.
Yeniden başlatınca görüntü 3d film gibi olmuştu kenarlar kırmızı yeşil görünüyordu ve bulanıktı:
IMG_20241130_162308.jpg

Tekrar yeniden başlat düğmesine bastığım gibi mavi ekran yedim.
IMG_20241130_163121.jpg

Ekteki 2 minidump da aynı şekilde oluştu ve 3 gün arayla oluştu. Problem nedir?
Yeni aldığım ssdyi söktüm çözmedi.
Ddu kaldır indir çözmedi.
Klavye söktüm çözmedi.
Tüm USB aygıtlarını söktüm çözmedi.
Bios sıfırlama çözmedi.
Memtest 1.40 saat test pass.
Sorun yaşanırken furmark çalıştırdım değerler sorunsuz.
Sorun yaşanırken görev yöneticisinde anlık veriler grafikler donup kalıyor.
Bu sorun yaşanırken ekran klavyesi açtım herhangi bir basılı tuş gorunmemesine rağmen ekran klavyesinde bile sorun devam ediyor.
bluetooth ve bağlı cihazlar kısmından bağlı tüm cihazları aygıttan kaldırdım. İobit driver booster kurup bağlantısı kesilen tüm cihazları temizle dedim. Silebildiğim tüm mouse klavye driverları da sildim. Ve yeniden başlattım. Bundan sonra sorun yaşanmadı. Muhtemelen windowsun otomatik indirdiği driverlar neden oldu.

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,939
İsim
Emre Zengin
Bu iki mavi ekran hatasında da aynı şey oldu. Önce klavyedeki tuşlar başka kombinasyonu basmaya başladı. A basınca Æ başka tuşlara basınca onedrive ayarlar vs açlıyordu. Klavyeyi çıkardım dokunmatik klavyeyi açamadım sağ tık geldiği gibi kayboluyordu. Ben de yeniden başlattım.
Yeniden başlatınca görüntü 3d film gibi olmuştu kenarlar kırmızı yeşil görünüyordu ve bulanıktı:
Alıntıyı görüntüle
Tekrar yeniden başlat düğmesine bastığım gibi mavi ekran yedim.
Alıntıyı görüntüle
Ekteki 2 minidump da aynı şekilde oluştu ve 3 gün arayla oluştu. Problem nedir?
Ek olarak kasayı açıp bu diski taktıktan sonra almaya başladım alakası var mı bilmem. Kodak Disk
Olası çözüm denemeleri:
Ddu ile driver silip kurdum fakat pcyi kapatıp açınca klavye yine saçma sapan basmaya mouse her tiki sağ tık gibi çalışmaya başladı. Çok saçma sapan bir sorun ama bulamiyorum nedenini. Bu sefer rebootta mavi ekran almadım ama dediğim klavye mouse sapitmasi devam ediyor.
BIOS ayarlarını sıfırlayıp kaydedip çık. Hiçbir ayarı aktif etme BIOS'tan. DDU ile kaldırıp tekrardan kur bakalım ekran kartı sürücüsünü bir değişiklik olup olmayacağına bakalım.

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,349
İsim
Selim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BIOS ayarlarını sıfırlayıp kaydedip çık. Hiçbir ayarı aktif etme BIOS'tan. DDU ile kaldırıp tekrardan kur bakalım ekran kartı sürücüsünü bir değişiklik olup olmayacağına bakalım.
Klavye mouse sorunu tekrar kendi düzeldi hocam. Ben de DDU ile tekrar silip kurdum, aygıt yöneticisinden amd chipset sürücüsünün eksik olduğunu fark ettim amdnin kendi sitesinden b450 chipset kurdum. Bu saçmalamayı tekrar yaşadığımda zor da olsa aygıt yöneticisini açtım birkaç kez anlık gpu yüzdesinin donup kaldığını gördüm. Biosta sadece pcyi topladıktan sonra usb cihazlar için S5 state ayarı ile ram için xmp ayarı yapmıştım yine de sıfırlamalı mıyım?

"""Bahsedilen gpu yüzdesi donup kalma olayı tuşların takılı kalmasından kaynaklı görev yöneticisindeki tüm grafikleri durdurmasından kaynaklı. Yani yalnızca gpu özelinde değil tüm grafikler donuktu.

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,939
İsim
Emre Zengin
Klavye mouse sorunu tekrar kendi düzeldi hocam. Ben de DDU ile tekrar silip kurdum, aygıt yöneticisinden amd chipset sürücüsünün eksik olduğunu fark ettim amdnin kendi sitesinden b450 chipset kurdum. Bu saçmalamayı tekrar yaşadığımda zor da olsa aygıt yöneticisini açtım birkaç kez anlık gpu yüzdesinin donup kaldığını gördüm. Biosta sadece pcyi topladıktan sonra usb cihazlar için S5 state ayarı ile ram için xmp ayarı yapmıştım yine de sıfırlamalı mıyım?
RAM'ler ekran kartını çökertiyor olabilir. Şimdilik sıfırla bakalım.

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,349
İsim
Selim
RAM'ler ekran kartını çökertiyor olabilir. Şimdilik sıfırla bakalım.
Memtest açtım test yapıyor şuan bitince bios sifirlamasini yapayım.
IMG_20241130_183045.jpg

Test tamamlandı sorun yok. Ardına bios sıfırladım sıkıntı tekrar ederse size tekrar yazarım hocam.
IMG_20241130_194405.jpg

Üstüne bir de format atıyorum :D Saçma Windows buglari da var çünkü.

Son düzenleme:

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,349
İsim
Selim
@Emre Zengin Hocam malesef tekrar ediyor. Artık mavi ekran vermese de bu klavye mouse karışması hala mevcut. Sorunu artık günlük yaşıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Temiz format daha dün attım ardına update güncellemelerini yaptım. Gpu driverdan olabilir diye onun eski sürümü kullandım. Çözülmüyor. Şimdi bu mesajı yazarken kendiliğinden düzeldi. Anlam veremiyorum. Hatta bu sorun yaşanırken furmark çalıştırdım hiçbir sorun yok fps düzgün takılma donma crash vermiyor. Gpudan olmadığı kesin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Uygulamaya çift sol basıyorum özelliklerini açıyor, sağ click de bastığım gibi gelip kayboluyor. Foruma girip aşağı kaydırmak istiyorum mesela scroll tuşu yakınlaştırma uzaklaştırma yapıyor. Esc alt tab gibi, win tuşu etkisiz, D tuşu onedrive açıyor, a tuşu birleşik ae yazıyor. Görev çubuğundan uygulama açmak isteyince yönetici olarak açma izni istiyor. Bunların yanı sira dokunma klavyesi de aynı kombolari yazıyor. Ana klavyenin kabloyu söktüğüm halde. Görev yöneticisine giriyorum birkaç saniyede bir anlık olarak yüzdeler veriler donup kalıyor.
Son çare olarak aldığım ssdyi söktüm ne kadar saçma da olsa. Biostan tekrar xmp ve usb güç ayarını açtım bunlardan olmadığı kesinleşti çünkü.

Son düzenleme:

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,349
İsim
Selim
Güncelleme 1.12.2024
Yeni aldığım ssdyi söktüm çözmedi.
Ddu kaldır indir çözmedi.
Klavye söktüm çözmedi.
Tüm USB aygıtlarını söktüm çözmedi.
Bios sıfırlama çözmedi.
Memtest 1.40 saat test pass.
Sorun yaşanırken furmark çalıştırdım değerler sorunsuz.
Sorun yaşanırken görev yöneticisinde anlık veriler grafikler donup kalıyor.
Bu sorun yaşanırken ekran klavyesi açtım herhangi bir basılı tuş gorunmemesine rağmen ekran klavyesinde bile sorun devam ediyor.
Keyboard teste girince bu tuşlar basılı görünüyor.
IMG_20241201_185935.jpg

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,349
İsim
Selim
İleride aynı sorunu yaşayabilecek kişiler için sorun çözülmeden önce denediğim son adımlar: Aygıtlar ve yazıcılar kısmından bağlı tüm cihazları bilgisayardan kaldırdım, en son fareyi kaldırıp tuştan bilgisayarı kapattım. Mouse harici tüm bağlı aygıtları pcden söktüm. Fareyi de dongle çıkarıp kablolu bağladım dongle driverı neden oluyor olabilir diye. Iobit driver booster kurup bağlantısı kesilen tüm cihazları temizle dedim. Silebildiğim tüm mouse klavye driverları da sildim. Ve yeniden başlattım. Bundan sonra sorun yaşanmadı. Muhtemelen windowsun otomatik indirdiği driverlar neden oldu.

Son düzenleme:

Hasbatuz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Hasan Batuhan Uzuncan
Sorun sonuçsuz kalmaması adına çözülmeden önce denediğim son çözüm adımları: bluetooth ve bağlı cihazlar kısmından bağlı tüm cihazları aygıttan kaldırdım. İobit driver booster kurup bağlantısı kesilen tüm cihazları temizle dedim. Silebildiğim tüm mouse klavye driverları da sildim. Ve yeniden başlattım. Bundan sonra sorun yaşanmadı. Muhtemelen windowsun otomatik indirdiği driverlar neden oldu.
Çözümü paylaştığınız için teşekkürler, ilerde benzer hatayı yaşarsak bize de tecrübe olmuş oldu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,781
Üyeler
163,724
Son üye
Emrah yaşan
Top Bottom