kullanıma engel değil ama şimdi göndersem en az 2 aya verirlerBozulmuş da ondan. Ayarı atmış. Kendi kendine düzelmez. Garantiye gönder. Fanlar ya tamir edilir ya da yenisiyle değiştirilir. 7600'de zaten dahili grafik birimi var. Bir süre idare eder seni geri gelene kadar. Video çekebilirsen iyi olur bu arada.
Kullanıma engel değil mi? Fan bir kez atarsa zamanla daha da kötüleşir çünkü ayarı daha da atar. Bu da ısınma problemlerine yol açar. Kartı yakarsın. Örneğin iki fan da 3000 rpm ile dönse, bozulmuş fan 3000'den 1200e düşecek veya sürekli 0'a düşüp geri 3000'e çıkmaya çalışacak falan. Böyle şeyler. Ayarsız çalışır yani. Bir tarafı ısınmaz bir tarafı çok ısınır.kullanıma engel değil ama şimdi göndersem en az 2 aya verirler
Bu arada ben bu kadar anlattım da aslında fanda bir sorun olmayadabilir. Kasanın ve ekran kartının sağını solunu kontrol et belki titremesine yol açan başka bir şey vardır. Düzgün takamamışsındır falan. Video çekersen daha iyi olur diye bu yüzden söylemiştim.az önce kablolama düzenini değiştirdim şimdi asus dual 4060 sağ fan titriyirek dönüyor neden?
Tamamdır çekip atarım birazdanKullanıma engel değil mi? Fan bir kez atarsa zamanla daha da kötüleşir çünkü ayarı daha da atar. Bu da ısınma problemlerine yol açar. Kartı yakarsın. Örneğin iki fan da 3000 rpm ile dönse, bozulmuş fan 3000'den 1200e düşecek veya sürekli 0'a düşüp geri 3000'e çıkmaya çalışacak falan. Böyle şeyler. Ayarsız çalışır yani. Bir tarafı ısınmaz bir tarafı çok ısınır.
Kardeşimin laptop'u var, GPU fanı aynen anlattığım şekilde olmuştu. Çok ses çıkarıyor ve sürekli sağa sola çarpıyordu. Yalpalanır gibi. Kendi kendine ayarı atmıştı. Artık sıcaklıktan mıdır, elektrikten midir bilmiyorum. GPU'da bir ısınma var görsen inanamazsın bu kadar etki ediyor muymuş fan diye. Sonra yan sanayi bir fan sipariş ettik, çok şükür birkaç aydır sapasağlam çalışıyor.
Bu arada ben bu kadar anlattım da aslında fanda bir sorun olmayadabilir. Kasanın ve ekran kartının sağını solunu kontrol et belki titremesine yol açan başka bir şey vardır. Düzgün takamamışsındır falan. Video çekersen daha iyi olur diye bu yüzden söylemiştim.
Hocam sadece fan düşük hızda yalpalıyor gibi oda bazen gidiyor bazen geliyor. öbür fan ile tam karşılaştıramıyorum çünkü tam gözükmüyor öbür fanın altı.Kullanıma engel değil mi? Fan bir kez atarsa zamanla daha da kötüleşir çünkü ayarı daha da atar. Bu da ısınma problemlerine yol açar. Kartı yakarsın. Örneğin iki fan da 3000 rpm ile dönse, bozulmuş fan 3000'den 1200e düşecek veya sürekli 0'a düşüp geri 3000'e çıkmaya çalışacak falan. Böyle şeyler. Ayarsız çalışır yani. Bir tarafı ısınmaz bir tarafı çok ısınır.
Kardeşimin laptop'u var, GPU fanı aynen anlattığım şekilde olmuştu. Çok ses çıkarıyor ve sürekli sağa sola çarpıyordu. Yalpalanır gibi. Kendi kendine ayarı atmıştı. Artık sıcaklıktan mıdır, elektrikten midir bilmiyorum. GPU'da bir ısınma var görsen inanamazsın bu kadar etki ediyor muymuş fan diye. Sonra yan sanayi bir fan sipariş ettik, çok şükür birkaç aydır sapasağlam çalışıyor.
Bu arada ben bu kadar anlattım da aslında fanda bir sorun olmayadabilir. Kasanın ve ekran kartının sağını solunu kontrol et belki titremesine yol açan başka bir şey vardır. Düzgün takamamışsındır falan. Video çekersen daha iyi olur diye bu yüzden söylemiştim.
Aynen hocam yüksek değerlerde sıkıntı yok düşük rpmde yalpalıyor umarım kötü olmaz uğraşmak istemiyorum garantiyleEvet bir sorun var gibi görünüyor bu kadar sallanması normal değil. Fanlar normalde sabittir. Ancak benim söylediğim kadar abartılacak bir sorun yok gibi şuan. Sen en iyisi bu daha da kötüleşirse kullanmayı bırak direkt. Şu an için ekran kartının çipine zarar verecek bir durum yok çok şükür.