Neler Yeni

Wifi 6 Modem Local Aktarım Hızı Düşük

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Max Payne
Asus DSL-AX82U Modeme sahibim. Modemin Wifi-6 modunu aktif ettim.

Onun dışında Wifi-6E ağ kartı olan biri masaüstü, biri de leptop olan iki tane bilgisayarım var. Aşağıdaki görsellerde ağ özelliklerine baktınızda ikisinde de 2402 Mbps indirme ve gönderme aktarım hızlarına sahipler.

MASAÜSTÜ BİLGİSAYAR
1.jpg

LEPTOP
2.jpg

Ama iki bilgisayar arasında iso rar veya karışık dosya aktarmada farketmeksizin aktarım hızı aşağıdaki görselde görüldüğü üzere en fazla 80Mb/sn hızlara ulaşabilirim. Teorik olarak 2400/8 = 300MB/sn hızlarına ulaşabilmem lazım. Modemde ve bilgisayarlarda ne kadar çok ayar etsemde 80 üzeri hızlara ulaşamadım. En azından 200MB/sn hızlarına ulaşabilmem lazımdı.

3.jpg

İnternet indirme hızım 59Mbps. Gönderme hızımda 9Mbps. Yani indirme ve gönderme hızlarımda 7 / 1 MB/sn olur en fazla. Modem'e bağlı 5-6 cihaz daha var ama onlarda toplasan indirme ve göndermede 40MB/sn hızlarına ulaşamazlar. Kendi aralarında aktarım yapmıyorlar. Sadece internete bağlılar.

Velhasıl kelam benim bu yüksek hızlara ulaşabilmem için ne yapmam lazım.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran
Disk ile internetin hiçbir alakası yok. Birde wpa3'e ayarlayın ve 2.4 ve 5 ghz'i ayırın birleşik ise. Ek olarak firmware güncellemesi olup olmadığını da kontrol edin asusun arayüzünden.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Max Payne
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Disk ile internetin hiçbir alakası yok. Birde wpa3'e ayarlayın ve 2.4 ve 5 ghz'i ayırın birleşik ise. Ek olarak firmware güncellemesi olup olmadığını da kontrol edin asusun arayüzünden.
Disk dediğin son görsel ise son görselde gördüğün aktarım bir bilgisayardan diğerine olan aktarım. Ağ üzerinden leptopun bir diskini paylaştırdım. Masaüstü bilgisayardan o paylaşılan diske doğrudan iso imajını attım. Orada kopyalanan öğenin aktarım hızı disk yazım hızından daha çok ağdaki aktarım hızını temsil ediyor. Yoksa Disk'lerin aktarım hızı 3000MB üzerinde ikisi de Nvme disklere sahip.

2.4 ile 5ghz ayrı zaten. Cihazları wifi'den değil de ethernet üzerinden bağlayınca bu sefer 1 ve 2'inci görseldeki hızlar 1000Mpbs'ye düşüyor ama son görseldeki aynı aktarımı yaptığımda 111MB/sn hızlarına çıkıyorum. Yani 1000Mbps hızlarını görüyor diyebilirsin. Teorik olarak 1000/8 = 125MB ediyor zaten.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran
Disk dediğin son görsel ise son görselde gördüğün aktarım bir bilgisayardan diğerine olan aktarım. Ağ üzerinden leptopun bir diskini paylaştırdım. Masaüstü bilgisayardan o paylaşılan diske doğrudan iso imajını attım. Orada kopyalanan öğenin aktarım hızı disk yazım hızından daha çok ağdaki aktarım hızını temsil ediyor. Yoksa Disk'lerin aktarım hızı 3000MB üzerinde ikisi de Nvme disklere sahip.

2.4 ile 5ghz ayrı zaten. Cihazları wifi'den değil de ethernet üzerinden bağlayınca bu sefer 1 ve 2'inci görseldeki hızlar 1000Mpbs'ye düşüyor ama son görseldeki aynı aktarımı yaptığımda 111MB/sn hızlarına çıkıyorum. Yani 1000Mbps hızlarını görüyor diyebilirsin. Teorik olarak 1000/8 = 125MB ediyor zaten.
wpa3'e ayarlayın o zaman. Birde upload hızıyla ilgili olabilir belki ama tam bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,451
Üyeler
162,003
Son üye
nestle1928
Top Bottom