Neler Yeni

Çözüldü✓ Acer nitro 5 an515-5 rtx 4060 çalışmamasına rağmen fazla güç çekiyor

Dobican

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Dobican
Bence deneyerek ilerle, önce tamamen boş değerleri takip et, sonra güncellemelere geçersin sırayla.
Laptop benle dalga geçiyorlar galiba . tarayıcı bile açık değil daha program kurmadım ana ekranda toplam sistem gücü 30-40W. Ama arada bir olması gerektiği gibi 10W a düşüyor sonra 30 W a geri fırlıyor. Uygulama bile kurmadım:)

Satriani

80+ Bronze
Laptop benle dalga geçiyorlar galiba . tarayıcı bile açık değil daha program kurmadım ana ekranda toplam sistem gücü 30-40W. Ama arada bir olması gerektiği gibi 10W a düşüyor sonra 30 W a geri fırlıyor. Uygulama bile kurmadım:)
O zaman müşteri hizmetleriyle iletişime geçmek en doğrusu ya.
Şu son laptop mevzularından sonra ibrem iyice PC tarafına döndü zaten.

Dobican

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Dobican
Evet haftasonu göndericem servise . Onlar da maksimum Windowsu sıfırlar biosu günceller geri gönderirler gibime geliyor .

Dobican

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Dobican
Şu anda biosu güncelledim . Güç tüketimine bakmadım ama pil süresi normale döndü. Tarayıcıda 3.30 saat rahat alırım. Ekran 165 Hz ve güç tasarrufunda değil dengeli modda bir de :) Şu anda hiç uygulama yok tek tek yükleyeceğim belki bir uygulama sıkıntı yapıyordur.

Dobican

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Dobican
Şaka gibi bu seferde fan sesi arttı. Normalde oyunda değilken hiç duymuyordum şimdi duyuluyor . Kafayı yedirtecek bana

Dobican

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Dobican
Arkadaşlar fan sesini de çözdüm sıkıntı kalmadı.

Dobican

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Dobican
Sorunu anlayamadım ama windowsu sıfırladım , biosu ve sürücüleri güncelledim. Bios zaten günceldi ama tekrar kurdum. Bu kadar.

Dobican

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Dobican
Düzenleme : Sebebini anlayamadığım bir şeklide güç planlarından güç tasarrufunu seçerseniz pil süresi 1.30 saate falan düşüyor . Dengelide kullanınca 2.30-3.30 saat dayanıyor(165Hz ve rgb ışık seviyesi yarıda). Bilgisayarı ilk defa alacak arkadaşlara önerim güç planlarından hiç güç tasarrufuna geçmeyin . Dengelide kullanın .Oyunlarda da yüksek performansı seçersiniz. Bir de işlemci kullanımını sınırlamaya çalışmayın . Ayarlarla oynadıkça bilgisayar iyice kafayı yiyor. Şu anda 1.30 saat gibi pil süresi alan arkadaşlar da windowsu sıfırlasın ve biosu güncellesin. Bunlara kesin çözüm diyemem bende işe yaradı.
Konudan alakasız ama bir de işlemci turbo boost olayı var . Rekabetçi oyunlar dışında hiç fps artışı sağlamıyor ve işlemcinin 87-88 seviyelerine çıkmasına sebep oluyor . Bu turbo boostu dengeli modda devre dışı bırakın . İki tane de yüksek performans güç planı oluşturup birini turbo boost açık diğerini kapalıya ayarlayın . Rekabetçi oyunlarda açık olanı kullanırsınız.
Turbo boost ayarını değiştirmek için önce bu ayarları yapın . Sonra istediğiniz güç planın plan ayarlını değiştire , ordan da gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıklayın . İşlemci güç yönetimi sekmesi altında işlemci performansını arttırma modunu devre dışı bırakırsanız turbo boost kapanır . Agresif seçerseniz açılır.

Son düzenleme:
Top Bottom