Neler Yeni

Pc bir anda kapandı artık çalışmıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Latif İpekçi
Merhaba arkadaşlar yeni bir ssd aldim kc3000 tb ve bende olan ssdyi cikarip (mp510)u cikarip yerine takip tekrar sistem kurdum. Pc rtx 2060 6gb, ryzen 5 3600x, msi b450m a pro max, psu ise thermal take 600w 2 tb hard disk mevcut bir de. Dün kurdum sistemi siyah ekranda falan kaliyodu oyundayken sonra diski clean edip tekrar kurdum windowsu bugün oyun açılırken bir yandan internette iken kapandi pc ve power tusuna basmama rağmen açılmıyor artik. Sorun neden kaynakli olabilir acaba yardim ederseniz cok sevinirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Latif İpekçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
baska bir bileşenin zarar görmesi olanak midir acaba tek psu olsa degistiririm

brutal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
berat
baska bir bileşenin zarar görmesi olanak midir acaba tek psu olsa degistiririm
Onu buradan söylemek zor. Bence anakartın gitmiştir PSU değil. SSD'yi takarken kısa devreye düşürmüş olabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Latif İpekçi
Onu buradan söylemek zor. Bence anakartın gitmiştir PSU değil. SSD'yi takarken kısa devreye düşürmüş olabilirsin.
2 fazladan kasaya fan takmistim ben, sonra yeni kule tipi bir işlemci fani aldim burst assassin onu taktiktan sonra o 2 fan çalışmayı durdurdu. power yetmediği icin durdular diye düşünüyordum, simdi ssdyi de değiştirince iyice yetmedi sanirim psu. Olmadi bir bilgisayarciya götürücem

brutal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
berat
2 fazladan kasaya fan takmistim ben, sonra yeni kule tipi bir işlemci fani aldim burst assassin onu taktiktan sonra o 2 fan çalışmayı durdurdu. power yetmediği icin durdular diye düşünüyordum, simdi ssdyi de değiştirince iyice yetmedi sanirim psu. Olmadi bir bilgisayarciya götürücem
😂🤣
yok hocam onlara alakası yok. hepsinin özel yerine mi takıyorsunuz fanları? SSD değişince power yetmez diye bir şey yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Sinan Ayberk
Thermaltake psu dediğin anda belli oldu sorunun kaynağı, Çok kötü OEM kullanıyorlar. Psu'dan kaynaklı olduğu neredeyse kesin. Tavsiyem Corsair psu al bence. RM ve CX serileri stabil olaraktan yürütür sistemi. (İkinci el alacaksan yeşil label CX serilerinden kaç.)

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Latif İpekçi
Thermaltake psu dediğin anda belli oldu sorunun kaynağı, Çok kötü OEM kullanıyorlar. Psu'dan kaynaklı olduğu neredeyse kesin. Tavsiyem Corsair psu al bence. RM ve CX serileri stabil olaraktan yürütür sistemi. (İkinci el alacaksan yeşil label CX serilerinden kaç.hocam
Peki hocam ben ssdyi ileri dönük aldim, yeni pc topladigimde ddr5 ona da takarim diye şimdi ayni sekil güçlü iyi bir psu alsam dediginiz markadan bu pcde bir sorun yaşatmaz dimi yeni pc alinca onda da kullanirim diye

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Sinan Ayberk
Peki hocam ben ssdyi ileri dönük aldim, yeni pc topladigimde ddr5 ona da takarim diye şimdi ayni sekil güçlü iyi bir psu alsam dediginiz markadan bu pcde bir sorun yaşatmaz dimi yeni pc alinca onda da kullanirim diye
Yaşatmaz. Fazlasıyla yeterli olur 800-850w civarı. Gelecekte ortalama bir sistem toplarsanızda fazlasıyla karşılar. Ama paraya kıyarım gelecekte RTX 50 serisi toplarım der iseniz Seasonic OEM olan serileride alabilirsiniz (ör. Asus Rog Thor Veya Antec PRIME)

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Latif İpekçi
Yaşatmaz. Fazlasıyla yeterli olur 800-850w civarı. Gelecekte ortalama bir sistem toplarsanızda fazlasıyla karşılar. Ama paraya kıyarım gelecekte RTX 50 serisi toplarım der iseniz Seasonic OEM olan serileride alabilirsiniz (ör. Asus Rog Thor Veya Antec PRIME)
bu pc ile 1-2 yil daha idare edip sonra sağlam üst segment pc toplamayi planliyorum suan 10 küsur bin veremem bir psu ya en iyi f/p öneriniz nedir, 1-2 yil daha idare etsin yeter

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Sinan Ayberk
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Latif İpekçi
https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-corsair-rm750e-cp-9020262-eu-750-w-fiyati,496768083.html Bunu alabilirsiniz. Gayet makul ve gelecekte sıkıntı çıkartmayacak ömürlük seri. 10k ödemeye gerek yok :D
hocam maalasef ekran kartım yandı, şimdi eski ekran kartım 1050 ile kullanıyorum pcyi. Q510 çipi yandı tamir edilir mi edilmez mi bilmiyorum ama tamir edilse bile her türlü yeni psu şart yoksa yine yanar. bu 3800tl bir tık pahalı 2k civarında var mıdır acaba aynı sistemi devam ettirebilecek, ileriye dönük olmasa da olur yeni pc topladığımda 0dan ona göre yeni psu alırım

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Sinan Ayberk
hocam maalasef ekran kartım yandı, şimdi eski ekran kartım 1050 ile kullanıyorum pcyi. Q510 çipi yandı tamir edilir mi edilmez mi bilmiyorum ama tamir edilse bile her türlü yeni psu şart yoksa yine yanar. bu 3800tl bir tık pahalı 2k civarında var mıdır acaba aynı sistemi devam ettirebilecek, ileriye dönük olmasa da olur yeni pc topladığımda 0dan ona göre yeni psu alırım
Geçmiş olsun, Bir tanıdığım var tamir edebilecek Ankara'da. Tamir olur tabii ki
2k Civarındaki çoğu psu pek yeterli kalmıyor, İsterseniz 2. el bir psu bulupta atabilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,583
Üyeler
164,529
Son üye
tnkey
Top Bottom