Hocam sizin strobe bildiğinizi düşünmüyorum. Olay hiçbir zaman ms değildi nerden çıktı bu? Bu dediğiniz monitör isminde yazan GtG değerine bakmak gibi bir şey. Olay ne kadar iyi strobe performansı olduğu. Ve hayır bal gibi anlaşılır. 500Hz+strobe'da hareketli nesneler o kadar net olur ki duruyormuş gibi piksellerine kadar seçebilirsiniz. Bir bakın bakayım:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ya bunları geçtim 165Hz'deki XG2431'e bir bakın (Ama QFT ile):
Alıntıyı görüntüle
500+Hz + strobe ile monitöre değil camdan dışarı bakıyormuş hissi alırsınız. Sizin izlediğiniz kanallar da dahil olmak üzere tamamı bunun aynısını söyledi. 500+Hz'i test eden e-sporcular da aynısını söyledi. Linus'un, optimum'un 500Hz Alienware videosunu atacaksanız atmayın boşuna. Onda ne bunlar gibi strobe var ne tepki süresi 500Hz için yeterli. Bunlarla kapış götüren bir model değil ki zaten fiyat olarak da çok daha ucuz.ç
2. si de sadece 500Hz almak derken? 500Hz'in nasıl bir şey olduğunu kavradığınızı sanmıyorum. 500Hz bile yeterli değil hareket bulanıklığı bakımından. Bunu kafamdan atmıyorum hem blurbuster makaleleri bunu söylüyor hem de zaten mantıkla çıkarılabilecek bir şey. Yeterli bir Hz olmadığı için zaten strobe kullanılıyor 540Hz'e rağmen.
Eğer buna sanki 144'ten 240'a geçiyormuş, her yükseldiğinde kazanç azalıyormuş mantığıyla bakarsanız çok yanılırsınız. Zaten o mantık da doğru değil.
Sonuç olarka bunların hiçbiri normal bir kullanıcıya önerilen şeyler değil zaten. 1) Parası olmalı, 2) üst düzeyde rekabetçi oynamalı ya da bunu meslek olarak yapmalı (E-sporcu olmalı). Buna neden itiraz ettiğinizi ve storbe'u hafifa aldığınızı bilmiyorum. Ama inanılmaz bir teknoloji. Zaten bunu çalıştırabilen monitörlerin parası da dediğimi doğruluyor.
Hayırlı olsun öncelikle. Daha önce bahsettiğim gibi G6'nın böyle sorunları yoktu. Eskisi gibi değil OLED'ler bayağı geliştiler. Çoğu için 2-3 yıl yanma garantisi veriliyor zaten. Isınma olayından da bahsettim G6'nın aktif soğutması vardı zaten. Ama siz bilirsiniz yine de.