Neler Yeni

Pc iyi olmasına rağmen kasıyor

narmy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Furkan
Sistemimi geçen yıl herşeyi sıfır şekilde aldım aldımdan beri temizlemedim ve termal macunudu değiştirmedim sistemimin iyi olduğunu düşünüyorum valorant gibi bi oyunda bile takılmalar oluyo bazen çok sık oluyo bazen hiç olmuyo nedeni ne olabilir
Sistem
İşlemci: Ryzen 5 5500
Ekran kartı: Rx6600
Ram: 16 gb
Anakart: A520M-K

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mustafa tufan
Sistemimi geçen yıl herşeyi sıfır şekilde aldım aldımdan beri temizlemedim ve termal macunudu değiştirmedim sistemimin iyi olduğunu düşünüyorum valorant gibi bi oyunda bile takılmalar oluyo bazen çok sık oluyo bazen hiç olmuyo nedeni ne olabilir
Sistem
İşlemci: Ryzen 5 5500
Ekran kartı: Rx6600
Ram: 16 gb
Anakart: A520M-K
aynı sıkıntı bende de oluyor ama çözümleri var, işlemci sıcaklığına bak, ısınıyorsa işlemci hızını düşürebilir ve kasmalara neden olabilir. stock fan kullanıyorsan kule tipi yada sıvı soğutmaya geçebilirsin sıvı soğutma daha sağlıklı olur.
ekran kartını resetle donmaları kasmaları geçirebilir.
termal macuna bir bak derim, işlevi yetirmiş olabilir ve macunu yanlış sürdükleri zamanda bile sıkıntı oluyor.
windows update kontrol et, güncellemediğin zaman yine kasmaya donmaya neden olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

aynı sıkıntı bende de oluyor ama çözümleri var, işlemci sıcaklığına bak, ısınıyorsa işlemci hızını düşürebilir ve kasmalara neden olabilir. stock fan kullanıyorsan kule tipi yada sıvı soğutmaya geçebilirsin sıvı soğutma daha sağlıklı olur.
ekran kartını resetle donmaları kasmaları geçirebilir.
termal macuna bir bak derim, işlevi yetirmiş olabilir ve macunu yanlış sürdükleri zamanda bile sıkıntı oluyor.
windows update kontrol et, güncellemediğin zaman yine kasmaya donmaya neden olur
ve benimde sıkıntım var biri yardımcı olursa iyi olur.
Amd R5 7500F (3.7GHz-5.0GHz)
sıvı soğutma takılı ısınma yok!!
32gb ram (16x2) (her biri 6000mhz)
nvidia geforce 4060 8gb
asus prime B650mr anakart

örnek veriyorum: phasmophobia oynarken 350-250fps alıyorum sonralardan 100fps ve altına düşüyor, nedeni ne olabilir?

Son düzenleme:
Top Bottom