Neler Yeni

4070 li sistem toplamak istiyorum ama param yetmiyor

caner_0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Caner Beyaz
Bütçe
55.000
Merhaba , 2 haftadır bi sistem arayışı içerisindeyim. 55.000-60.000 ( monitör dahil) bir bütçem var. Araştırmalarımı yaptım ancak ekran kartı konusunda çok takıldım ve ne tercih etmem gerektiğini bilmiyorum. Sizce Palit,Gainward vs. markalarının 4070 , 4070 super’ini mi tercih etmeliyim yoksa Asus , MSI gibi markaların 4060 Ti modelini mi tercih etmeliyim? Birde ekran kartının yanına ryzen 5 7600x tercih etmeyi düşünüyorum önerilerinizi bekliyorum.

aapo0908

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
alp
Merhaba , 2 haftadır bi sistem arayışı içerisindeyim. 55.000-60.000 ( monitör dahil) bir bütçem var. Araştırmalarımı yaptım ancak ekran kartı konusunda çok takıldım ve ne tercih etmem gerektiğini bilmiyorum. Sizce Palit,Gainward vs. markalarının 4070 , 4070 super’ini mi tercih etmeliyim yoksa Asus , MSI gibi markaların 4060 Ti modelini mi tercih etmeliyim? Birde ekran kartının yanına ryzen 5 7600x tercih etmeyi düşünüyorum önerilerinizi bekliyorum.
4070 ve ya süper daha sağlıklı olur amd tarafından düşünür müsünüz?

caner_0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Caner Beyaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
4070 ve ya süper daha sağlıklı olur amd tarafından düşünür müsünüz?
Amd tarafından düşünüyorum ancak bazı tanıdıklarım amd ekran kartında ısı gibi problemlerin çok olduğu söylendi bi tık ürkek davranıyorum açıkçası. Ayriyetten 4070 kartı performansın daha iyi olduğunu biliyorum ancak parça kalitesinden dolayı kafam çok karışıyor

Ron Kray

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Onur İstikbal
alınıyorken 4070 super alınmalı hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

illa 4070 dersen 2. el satarım 5 ay önce aldım 19 a bırakıyorum

aapo0908

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
alp
Amd tarafından düşünüyorum ancak bazı tanıdıklarım amd ekran kartında ısı gibi problemlerin çok olduğu söylendi bi tık ürkek davranıyorum açıkçası. Ayriyetten 4070 kartı performansın daha iyi olduğunu biliyorum ancak parça kalitesinden dolayı kafam çok karışıyor
Hocam şimdi neye göre performans farkı neye gore isi farkı gidip 2 el kazıda kullanılmış amd kart alıp ısınıyor demesinler ben Asus tuf 7900 xt kullanıyorum 53 derece çalışıyor yuk altında

caner_0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Caner Beyaz
Hocam şimdi neye göre performans farkı neye gore isi farkı gidip 2 el kazıda kullanılmış amd kart alıp ısınıyor demesinler ben Asus tuf 7900 xt kullanıyorum 53 derece çalışıyor yuk altında
Anladım hocam peki 7800 xt sizce 4070 e tercih edilebilir mi? performansını gayet iyi gördüm çünkü fiyatına göre.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL

AMD ekran kartlarının ısı problemi varda Nvidia kartların yokmu sanıyorsunuz ? Mesela benim ASUS Dual 7800 XT 53C'de çalışıyor. :) Şaka bir yana kendi adıma şunu söyleyeyim. Sırf 2K'da cayır cayır oyun oynayabilmek adına RTX 4060 satıp yerine RX 7800 XT aldım. Ben de sizin gibi girip tonla forum okudum. AMD'nin resmi forumları başta olmak üzere çoğu insanın Radeon ekran kartı sürücüleri konusunda şikayetlerini de okudum. Evet bunlar çok kötü tecrübeler, çok can sıkabiliyor. Fakat inanması her ne kadar zor olsa da sorun yaşamayan insanlarda var. " İnsanlar fazla sızlanıyor " demiyorum ama Radeon kart kullanırken biraz n'aptığını bilmek lazım hepsi bu. Birazcıkta araştırmak lazım.

Başka bir konuda da yazmıştım sanırım. Kasım indirimlerinde 21K'ya ASUS Dual RX 7800 XT satın almıştım. Aynı markanın yani ASUS'un RX 4070 Super modelleri 29-30K civarında geziniyordu. Pek tabii başka markaların ürünleri daha düşük fiyata bulunuyor ben bunu da araştırdım. Fakat ben ASUS markasından şaşmamak adına ASUS aldım ve 4070 örneğini de yine ASUS'tan veriyorum ki konu anlaşılabilsin diye. Aradaki 9-10K fark benden asla çıkamayacağı için AMD tarafından devam ettik. Gayet de memnunum.

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
543
İsim
Görkem
şimdi şunu da bilelim
kesinlikle ve kesinlikle amd alev topu cayır cayır yanıyor gibi boş bir tayfa var
veya sizin dediğiniz gibi ikinci el alanlar içinden bakımı yapılmamış kartları yorumlayanlar da var

ama şu da var
siz mesela tuf serisinden bahsediyoruz

geçmişteki bazı modelleri hariç genel anlamda sıcaklık dereceleri olarak başarılı bir stış yakalamış model
güncel fiyatına baktım en ucuz 35k
başka markaların en ucuzuna baktım 28k
arada 7k fiyat farkı var

zar zor bütçe ile sistem toplayanlar genellikle zaten en ucuz modeli seçiyorlar
işte orda şu devreye giriyor
en ucuz model illaki çok sıcak çalışır demiyorum ama soğutma performanslarının daha üst seviyelere göre bir tık daha düşük olduğunu kabul edersek en ucuz seride de o modele ait termal tasarıma çok yönelme olmadı ise orda patlayabiliyor iş

yine inanılmaz seviyelere mi çıkıyor
alev topu mu hayır

ama gaming x tuf aorus gibi daha üst grupların performansı üzerinden değerlendirme yapmak her zaman çok mantıklı bir gösterge olmuyor

bu arada kartınızı az daha soğuk çalışsa fanlar bana ne gerek var diyecekmiiş

caner_0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Caner Beyaz

illa 4070 dersen 2. el satarım 5 ay önce aldım 19 a bırakıyorum
4070 Konusunda haklı buluyorum ancak palit gainward gibi markalar asus msi kadar güven vermiyor gibi hissediyorum.

2. el pek düşünmüyorum hocam 1 ay sonra dizmeye başlayacağım

AMD ekran kartlarının ısı problemi varda Nvidia kartların yokmu sanıyorsunuz ? Mesela benim ASUS Dual 7800 XT 53C'de çalışıyor. :) Şaka bir yana kendi adıma şunu söyleyeyim. Sırf 2K'da cayır cayır oyun oynayabilmek adına RTX 4060 satıp yerine RX 7800 XT aldım. Ben de sizin gibi girip tonla forum okudum. AMD'nin resmi forumları başta olmak üzere çoğu insanın Radeon ekran kartı sürücüleri konusunda şikayetlerini de okudum. Evet bunlar çok kötü tecrübeler, çok can sıkabiliyor. Fakat inanması her ne kadar zor olsa da sorun yaşamayan insanlarda var. " İnsanlar fazla sızlanıyor " demiyorum ama Radeon kart kullanırken biraz n'aptığını bilmek lazım hepsi bu. Birazcıkta araştırmak lazım.

Başka bir konuda da yazmıştım sanırım. Kasım indirimlerinde 21K'ya ASUS Dual RX 7800 XT satın almıştım. Aynı markanın yani ASUS'un RX 4070 Super modelleri 29-30K civarında geziniyordu. Pek tabii başka markaların ürünleri daha düşük fiyata bulunuyor ben bunu da araştırdım. Fakat ben ASUS markasından şaşmamak adına ASUS aldım ve 4070 örneğini de yine ASUS'tan veriyorum ki konu anlaşılabilsin diye. Aradaki 9-10K fark benden asla çıkamayacağı için AMD tarafından devam ettik. Gayet de memnunum.
Hocam çok teşekkür ederim . benimde bütçem çok kısıtlı olduğu için toplayacakken iyi bir bilgisayar toplamak istiyorum , binevi bi hayalim aslında. 4070 Modelinin Palit Gainward gibi markalardan almaktansa amd ekran kartı serisi her türlü daha mantıklı gibi geldi

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
543
İsim
Görkem
4070 Konusunda haklı buluyorum ancak palit gainward gibi markalar asus msi kadar güven vermiyor gibi hissediyorum.

1 ay sonra büyük ihtimalle (inşallah ben yanılırım ) fiyatlara zam gelirse 4070 yerine 4060 ti 7800xt yerine 7700xt postu açmak zorunda kalabilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL

Naçizane tavsiyem size güç kaynağı satın alırken kasa ile geleni değilde ayrı bir şekilde en az 750W 80+ ve GOLD sertifikalı bir güç kaynağı satın almaya özen gösterin. Hani milletin gazına gelipte gidip 1000W güç kaynağı almayın çok gereksiz masraf olur. Ben ASUS Dual RX 7800 XT kartımı ilk aldığımda Furmark 2'de benchmark yaparken gözüm bir yandan da hwinfo64'ta ki " Max Power Draw " kısmındaydı. En fazla 332W çektiğini gördüm. Ardından güç ölçer'i prize taktım ve sistem tam yükte 432W güç çekiyor. Yani 650W bile fazlası ile yeterli olur ki siz yine de garanti olsun 750W alın.

caner_0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Caner Beyaz
1 ay sonra büyük ihtimalle (inşallah ben yanılırım ) fiyatlara zam gelirse 4070 yerine 4060 ti 7800xt yerine 7700xt postu açmak zorunda kalabilirsiniz
Haklı olabilirsiniz hocam malum önümüz yılbaşı , bir bakmışız 4070 mi alsak diye düşünürken farklı markaların 4060 ına kalabiliriz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL

Size aynen katılıyorum. Geçenlerde Mesut Çevik aynısından bahsediyordu. Ekran kartlarına ciddi zam yolda diye. Umarım arkadaşımız zamlardan etkilenmeden bir an önce sistemi toplar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,619
Üyeler
162,716
Son üye
Mustafalustn
Top Bottom