Neler Yeni

Bilgisayar fan sesi anlık yükselip geri düşüyor nasıl çözebilirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mehmet Fatih
Merhaba arkadaşlar,

Lian Li Lancool 3 kasa ve Arctic Liquid Freezer II 420 ARGB sıvı soğutma kullanıyorum. CPU sıcaklığım boştayken ortalama 40 derece civarında, ancak tarayıcıda bir sayfa açtığımda anlık sıcaklık 55-60 dereceye kadar çıkıyor. Bu durumda fanlar hızlanıyor ve sonrasında sıcaklık tekrar düşüyor, fanlar boştayken de çok gürültülü çalışıyorlar bir sıkıntı mı var acaba ? Kasada 3 önde 1 egzoz olmak üzere 4 fan var ama sadece 3 tanesi görünüyor buda normal mi ?

Bu konuda ne yapabilirim? Fan sesini ve sıcaklık dalgalanmalarını azaltmak için önerileriniz varsa paylaşabilir misiniz?
Ekran Alıntısı.PNG

Shourd

80+ Gold
Merhaba arkadaşlar,

Lian Li Lancool 3 kasa ve Arctic Liquid Freezer II 420 ARGB sıvı soğutma kullanıyorum. CPU sıcaklığım boştayken ortalama 40 derece civarında, ancak tarayıcıda bir sayfa açtığımda anlık sıcaklık 55-60 dereceye kadar çıkıyor. Bu durumda fanlar hızlanıyor ve sonrasında sıcaklık tekrar düşüyor, fanlar boştayken de çok gürültülü çalışıyorlar bir sıkıntı mı var acaba ? Kasada 3 önde 1 egzoz olmak üzere 4 fan var ama sadece 3 tanesi görünüyor buda normal mi ?

Bu konuda ne yapabilirim? Fan sesini ve sıcaklık dalgalanmalarını azaltmak için önerileriniz varsa paylaşabilir misiniz?Alıntıyı görüntüle
Pcye ne zamandır bakım yapmadınız

MctCan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Mecit Can Horasan
İlgilendiği Kategoriler
sıcak fırsatlar
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mehmet Fatih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anladım siz mi topladınız ve hangi macunla ayrıca uygulama açtığınızda normal onun harici bişi varmı
Toplamayı bilen bir arkadaşımla beraber topladım MX-5 kullandık macun olarak yok mesela google üzerinden bir siteye giriyorum 1saniyelik 55 derece olup tekrar 40'a düşüyor ek olarak fanları mı yanlış taktık acaba diye düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bakımla alakası yok benimde oluyor öyle şeyler bi program açıldımı fanlar yükselip alçalıyor
fanlar kaç rpm de çalışıyor gördüğüm kadarıyla aynı anakartı kullanıyoruz bakabilir misin rica etsem

MctCan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Mecit Can Horasan
İlgilendiği Kategoriler
sıcak fırsatlar
Toplamayı bilen bir arkadaşımla beraber topladım MX-5 kullandık macun olarak yok mesela google üzerinden bir siteye giriyorum 1saniyelik 55 derece olup tekrar 40'a düşüyor ek olarak fanları mı yanlış taktık acaba diye düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

fanlar kaç rpm de çalışıyor gördüğüm kadarıyla aynı anakartı kullanıyoruz bakabilir misin rica etsem
1734443945660.png

MctCan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Mecit Can Horasan
İlgilendiği Kategoriler
sıcak fırsatlar

Ekler

• Screenshot_20241217_170447_Gallery.jpg