Neler Yeni

Pcimde yazılımsal ya da donanımsal bir sorun olabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Enes
Selamlar temmuz ayında incehesaptan bir pc satın aldım donanımsal olarak bir problem oldugunu düsünmüyorum ancak yazılımsal olarak tüm güncellemelerim tam oynadıgım cogu oyunda fps drop yiyorum anlık ekran kartı kullanımım kendi kendine düsüyor hic mavi ekran siyah ekran vs ya da herhangi bir hata almadım ama sinirimi bozuyor gecen rdr2 indirdim ilk girdigimde oyun herseyi 2k ultrada actı sadece su ayarları ortadaydı benchmark yaptım ortalama 100fps verdi sıkıntı yok o gün sıkıntısız oyunu oynadım zaten ama 3-4 seferdir oyunda droplar yemeye basladım ve gün gectikce kötülesmeye baslıyor dün 5-6 saniye süren 2 tane drop yedim birisi oyuna ilk girdigimde yasandı 5-6 saniye boyunca 1 fps falandı sanırım oyun sonra normale döndü bir kere de catısmada yasadım ekran kartı anlık 5-6 saniye boyunca %38 civarı kullanımlardaydı sıcaklıklarda herhangi bir sorun yok islemcim 53 derecelerde ekran kartım maks 63-64e cıkıyor genelde 61 derecelerde bunu sistemi aldıgımdan beri neredeyse oynadıgım her oyunda yasadım ancak rdrde iyice sinirimi bozdu normalde oyunu 80-120 fpslerde oynuyorum su ana kadar oynadıgım oyunlarda sadece wukong gow 2018 ve cp77de bu sıkıntıyı yasamadım gowda drop yememistim ama ekran kartı kullanımı 80-100 arası dalgalıydı cok uzattım biliyorum ama sebebinin cok fazla olabilecegi bir konu oldugu icin verebildigim kadar detay vermek istiyorum asıl sorunum aslında sistemden stabil bir performans alamıyorum bunun sebebi ne olabilir nasıl tespit edebilirim yardımcı olabilirseniz cok sevinirim sistem detaylarım su sekilde;

AMD ryzen 5 7500f
asus prime b650m-k 6400mhz anakart
asus dual rtx 4070 OC
Apacer Panther 32gb 2x16 ddr5 ram
Kingston NV2 pcie4.0 3500/2100MB/S nvme m2 500gb ssd
fsp hyper 80+ pro 650w

Outhis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
-------
Depolama alanın dolmuş olabilir mi?

Bir de format atmayı deneyebilirsin ya da ddu ile ekran kartı driverları silip yüklemeyi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Enes
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Depolama alanın dolmuş olabilir mi?

Bir de format atmayı deneyebilirsin ya da ddu ile ekran kartı driverları silip yüklemeyi.
cevabın icin tesekkürler depolama konusunda sorunum yok her zaman kontrol ederim su anda 93.5gb bos yer var ssdde ve kingstonun uygulamasına göre sağlık olarakta %100 gösteriyor dduyu bir arkadasım da söyledi denemeyi düsünüyorum formatı bu aralar atamam cünkü sınavlarım var yaklasık 1 hafta boyunca ugrasacak vaktim yok maalesef baska alternatif bir cözüm ya da sorunu tespit önerin var mı sorunun ne oldugunu bilmemek aslında beni ürküten sey acıkcası

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
EmreE
Format attınmı hiç

ege1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru