Neler Yeni

9400f ve rx570 performans sorunu.

REEX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Burkay turgay
İ5 9400F
Sapphire nitro+ rx570 4G
MSI H310m pro vdh plus
Corsair 2400mhz 2x8gb 16gb
Dark 600w
Samsung 19.5 1440x900 VGA monitör.

CS2 de ani droplar var ekran kartı kullanımı aniden düşüp geri çıkıyor o sıra drop giriyor.
GTA 4 de kasmalar var.
Ets2mp de kasmalar var.

Neden olabilir çözemedim.

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
İ5 9400F
Sapphire nitro+ rx570 4G
MSI H310m pro vdh plus
Dark 600w

CS2 de ani droplar var ekran kartı kullanımı aniden düşüp geri çıkıyor o sıra drop giriyor.
GTA 4 de kasmalar var.
Ets2mp de kasmalar var.

kullanım değerlerini niye atmıyorsunuz tahminmi edelim

• Beğen
Reaksiyonlar: REEX

REEX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Burkay turgay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yazdığım gibi genel olarak kullanım değerlerindeki sorun ekran kartı 80-100 arası kullanılıyorken 5-10 civarına düşüp geri çıkıyor o sırada kasma takılma oluyor. Monitörden dolayı olabilir mi? Eski mi kalıyor acaba?
Mesaj otomatik birleştirildi:

kullanım değerlerini niye atmıyorsunuz tahminmi edelim

Son düzenleme:

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
Yazdığım gibi genel olarak kullanım değerlerindeki sorun ekran kartı 80-100 arası kullanılıyorken 5-10 civarına düşüp geri çıkıyor o sırada kasma takılma oluyor. Monitörden dolayı olabilir mi? Eski mi kalıyor acaba?
monitörden dolayı değildir başka bir sorun var

• Beğen

REEX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Burkay turgay
Çözünürlük olarak düşük kalıyor çünkü. 720p nin az üstü kalitede bir paneli var. Bu ani ekran kartı kullanımı düşüp geri çıkması neyden olur acaba?
monitörden dolayı değildir başka bir sorun var

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
Çözünürlük olarak düşük kalıyor çünkü. 720p nin az üstü kalitede bir paneli var. Bu ani ekran kartı kullanımı düşüp geri çıkması neyden olur acaba?
hayır ondan dolayı değil başka bir sorun var driverları deneyin ve fps drop yediğinizde sistemin tükettiği güçte ani bir düşüş varmı ona bakın

• Beğen

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,670
İsim
Emre
Discord
necromancerr
İ5 9400F
Sapphire nitro+ rx570 4G
MSI H310m pro vdh plus
Dark 600w

GTA 4 de kasmalar var.
Ets2mp de kasmalar var.

Bu oyunlar harici sıkıntı yoksa eğer sıkıntı yok demektir alta bu oyunlarda olma sebeplerini yazdım
ets2mp de normal mp optimizasyondan bihaber Hele o Duisburg-calais arası yol ve bu şehirlerin şehir merkezlerine girince sistem uçak kaldırıyor 1 fps şehirden çıktığımı biliyorum.
Keza Cs2 de öyle düzgün oyunu bozup yeni oyun diye piyasaya sundular.
Gta4 te ise oyun directX te çalıştığı için olabilir Vulkan'a alırsan eğer düzelme şansı var (düzelmezse de oyundan kaynaklı olduğunu bil benim 6500xt de de gta4 sıkıntılı)

900p olsada genel sebebi oyun sıkıntıları ki çözünürlük düştükçe binen yük işlemciye olur buda ekran kartı kullanımı düşüp geri çıkması soruna bir cevap olur. Bu 3 oyun harici sıkıntı yoksa kafana dert etme o kadar.

• Beğen

REEX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Burkay turgay
Bu oyunlar harici sıkıntı yoksa eğer sıkıntı yok demektir alta bu oyunlarda olma sebeplerini yazdım
ets2mp de normal mp optimizasyondan bihaber Hele o Duisburg-calais arası yol ve bu şehirlerin şehir merkezlerine girince sistem uçak kaldırıyor 1 fps şehirden çıktığımı biliyorum.
Keza Cs2 de öyle düzgün oyunu bozup yeni oyun diye piyasaya sundular.
Gta4 te ise oyun directX te çalıştığı için olabilir Vulkan'a alırsan eğer düzelme şansı var (düzelmezse de oyundan kaynaklı olduğunu bil benim 6500xt de de gta4 sıkıntılı)

900p olsada genel sebebi oyun sıkıntıları ki çözünürlük düştükçe binen yük işlemciye olur buda ekran kartı kullanımı düşüp geri çıkması soruna bir cevap olur. Bu 3 oyun harici sıkıntı yoksa kafana dert etme o kadar.
Tam olarak bende böyle düşünüyorum sanki ekran kartı kendini açamıyor gibi. Çünkü ani işlemciye yük biniyor ekran kartından kullanım aşırı düşüp geri fırlıyor o sıra ani takılmalar oluyor. Ekstra olarak CS2 de menü arası geçişler de takıla takıla ilerleyip bir anda düzeliyor tekrar oluyor falan. Dereceler normal. Denemelik bir 1920x1080 monitör de bulamadım. İşin açığı yakın zamanda sistemde gtx960 2gb vardı bu sorunların hiçbiri yoktu sadece performans yetersizdi.

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
Tam olarak bende böyle düşünüyorum sanki ekran kartı kendini açamıyor gibi. Çünkü ani işlemciye yük biniyor ekran kartından kullanım aşırı düşüp geri fırlıyor o sıra ani takılmalar oluyor. Ekstra olarak CS2 de menü arası geçişler de takıla takıla ilerleyip bir anda düzeliyor tekrar oluyor falan. Dereceler normal. Denemelik bir 1920x1080 monitör de bulamadım. İşin açığı yakın zamanda sistemde gtx960 2gb vardı bu sorunların hiçbiri yoktu sadece performans yetersizdi.
hocam güç kaynağını kontrol edin bir

• Beğen

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,670
İsim
Emre
Discord
necromancerr
dediğin oyunlarda (gta4 ten emin değilim) yük işlemciye biniyor ets2 işlemciye yük bindiriyor cs2 csgoya göre daha fazla ekran kartı kullansada hala işlemci öncelikli bir oyun.

REEX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Burkay turgay
dediğin oyunlarda (gta4 ten emin değilim) yük işlemciye biniyor ets2 işlemciye yük bindiriyor cs2 csgoya göre daha fazla ekran kartı kullansada hala işlemci öncelikli bir oyun.
Hocam yani i5-9400F CS2 yi düşük orta ayar ortalamasında kaldırmıyor mu?

hocam güç kaynağını kontrol edin bir
Occt ile işlemci ve ekran kartı aynı anda stress teste soktum power test diye geçiyor sanırım. 15-20 dakika boyunca devam etti hata algılamadı reset kapanma wattman hatası gibi şeyler yok.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,670
İsim
Emre
Discord
necromancerr

Occt ile işlemci ve ekran kartı aynı anda stress teste soktum power test diye geçiyor sanırım. 15-20 dakika boyunca devam etti hata algılamadı reset kapanma wattman hatası gibi şeyler yok.
900p de kaldırmıyor demek daha doğru olur ayrıca optimizasyon özürlüsü o oyun takılma pek.

• Beğen

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Muhammet Ali Seviptekin

bios vs sistemin herşeyi güncelmi sorununuz garip windows 11 kullanıyorsanız 10a geçin 10 kullanıyorsanız sürüm değiştirin ayriyetten başka oyunlarda bir sorun varmı çünkü bahsttiğiniz oyunlar optimizasyon özürlüsü oyunlar

• Beğen
Top Bottom