Neler Yeni

Çözüldü✓ RX 6700xt ile ryzen 5 5600x 1080p de darboğaz sorunu

Gnylmami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Muhammed
Valoranta girdiğimde 450 fps almama rağmen oyun laglı bir şekilde yani kısacası kasıyor ve oynanmaz hale geliyor. Monitörüm 2k yı desteklemiyor dsr tekniğiyle monitörü 2k ya yükselttim bu seferde nesneler küçülüyor. Arkadaşımda overclock önerdi bana ekran kartın güçlü, MHz’sini düşür dedi. Ne yapmalıyım?

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,003
İsim
Muhammet Kürkçü
Valoranta girdiğimde 450 fps almama rağmen oyun laglı bir şekilde yani kısacası kasıyor ve oynanmaz hale geliyor. Monitörüm 2k yı desteklemiyor dsr tekniğiyle monitörü 2k ya yükselttim bu seferde nesneler küçülüyor. Arkadaşımda overclock önerdi bana ekran kartın güçlü, MHz’sini düşür dedi. Ne yapmalıyım?
Hocam darboğazın takılma yapmaması lazım bence başka bir yerde sorun var. Hocam zaten neredeyse çoğu sistemde valorant gibi işlemci odaklı oyunlarda ekran kartı kullanılmaz çünkü ihtiyaç yoktur çünkü işleyecek büyük bir grafik yoktur. Bendede rx6700xt var ve hatta ryzen 5 3600 ile kullanıyorum birde üzerine 1024x768p kullanıyorum ama takılma donma yok. Sizin sistemde başka bir sorun var.

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,293
İsim
Furkan Görür
bendeki 6700xt de böyle yapıyordu vehiçbir şekilde düzelmedi. Ne yaparsam yapayım düzelmedi sattım. Asus 6700XT vardı

Gnylmami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Muhammed
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam darboğazın takılma yapmaması lazım bence başka bir yerde sorun var. Hocam zaten neredeyse çoğu sistemde valorant gibi işlemci odaklı oyunlarda ekran kartı kullanılmaz çünkü ihtiyaç yoktur çünkü işleyecek büyük bir grafik yoktur. Bendede rx6700xt var ve hatta ryzen 5 3600 ile kullanıyorum birde üzerine 1024x768p kullanıyorum ama takılma donma yok. Sizin sistemde başka bir sorun var.
Acaba soğutma ile ilgili olabilirimi bu kasma sorunu çünkü işlemcim 90 dereceye kadar ulaşıyor.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,003
İsim
Muhammet Kürkçü
Acaba soğutma ile ilgili olabilirimi bu kasma sorunu çünkü işlemcim 90 dereceye kadar ulaşıyor.
Çok düşük bir ihtimal ama olabilir ama benim bildiğim işlemcinin ısı yüzüden kısıtlanması için 95 civarına gelmesi gerek ama bu ısıdada kısma ihtimali olabilir.

Gnylmami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Muhammed
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayarı komple sıfırladım düzeldi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri