Neler Yeni

Çözüldü✓ Bilgisayar Açılmıyor: BIOS Sorunu ve Çözüm Önerileri

Avco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Arda
Selamlar, 2 gün önce CPU %100 kullanmadığı halde kullandığını gösterdiği için CMD ye birkaç kod yazmamı istediler sonra da MSI ın kendi sitesinden b460m pro nun güncellemelerini yapmamı söylediler tüm zip dosyalarını indirdim sırayla hepsini yüklerken yanlış hatırlamıyorsam realtek ... Gibi bir dosyayı yükledikten sonra otomatik PC kapandı sonrasında PC yi açmayı denediğimde PC açılıyor monitör açılıyor sonrasında bi anda PC kapanıyor ve no input yazıyor uyku moduna alıyor bazen bunu kendi kendine art arda yapıyor bazen bi kere yapıyor daha açılmıyor. İnternetten hem bu forum da hem de başka forumlarda gezerken bios a girip varsayılan ayarlara almamı söylediler ancak klavyem çalıştığı halde bios a giremiyorum, bios pilini çıkartıp takmam gerektiğini söylediler ama anakartın üzerinde bios pilini bulamadım yani ole benzer bir şey yok üzerinde ne yapmam gerekiyor pazartesi günü online derslerim var projelerim falan var işimi halletmem lazım. Birde vatan bilgisayardan almıştım onlara sorduğumda 2 yıldan sonra ücretli/ücretsiz onarım yapamıyoruz dediler başka önereceğiniz tamirci varsa yazabilir misiniz Avrupa yakası tercihim olur İstanbul.
Ve anakartta dram ve CPU ışığı sırayla yanıp sönüyor beyaz şekilde eskiden de ordan beyaz bi ışık görüyordum ama hangisi olduğuna dikkat etmemiştim
Anakart:B460m pro
İşlemci:Intel i5 10600
Ekran kartı: MSI 2070 super
Ram: Kingston hyperx fury 2x8 ddr4

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Yunus Emre Uzun
Selamlar, 2 gün önce CPU %100 kullanmadığı halde kullandığını gösterdiği için CMD ye birkaç kod yazmamı istediler sonra da MSI ın kendi sitesinden b460m pro nun güncellemelerini yapmamı söylediler tüm zip dosyalarını indirdim sırayla hepsini yüklerken yanlış hatırlamıyorsam realtek ... Gibi bir dosyayı yükledikten sonra otomatik PC kapandı sonrasında PC yi açmayı denediğimde PC açılıyor monitör açılıyor sonrasında bi anda PC kapanıyor ve no input yazıyor uyku moduna alıyor bazen bunu kendi kendine art arda yapıyor bazen bi kere yapıyor daha açılmıyor. İnternetten hem bu forum da hem de başka forumlarda gezerken bios a girip varsayılan ayarlara almamı söylediler ancak klavyem çalıştığı halde bios a giremiyorum, bios pilini çıkartıp takmam gerektiğini söylediler ama anakartın üzerinde bios pilini bulamadım yani ole benzer bir şey yok üzerinde ne yapmam gerekiyor pazartesi günü online derslerim var projelerim falan var işimi halletmem lazım. Birde vatan bilgisayardan almıştım onlara sorduğumda 2 yıldan sonra ücretli/ücretsiz onarım yapamıyoruz dediler başka önereceğiniz tamirci varsa yazabilir misiniz Avrupa yakası tercihim olur İstanbul.
Ve anakartta dram ve CPU ışığı sırayla yanıp sönüyor beyaz şekilde eskiden de ordan beyaz bi ışık görüyordum ama hangisi olduğuna dikkat etmemiştim
Anakart:B460m pro
İşlemci:Intel i5 10600
Ekran kartı: MSI 2070 super
Ram: Kingston hyperx fury 2x8 ddr4
hocam bu anakartsa eğer sağ aşağıda bakın yuvarlak ekran kartının altında kaldığı için görememişsinizdir ekran kartını sökün pili çıkarın 4 5dk sonra geri takın ekran kartını takın çalıştırın

Avco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam bu anakartsa eğer sağ aşağıda bakın yuvarlak ekran kartının altında kaldığı için görememişsinizdir ekran kartını sökün pili çıkarın 4 5dk sonra geri takın ekran kartını takın çalıştırın
Hocam ekran açıldı fotoğraf atacaktım ama site kabuk etmiyor F1 run setup diyor f2 continue diyor napayım

MaliArican

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
Mehmet Ali ARICAN
F1 diyin hocam Biosu açması gerekiyor öyle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biosa girdikten sonra Bios ayarlarınızı sıfırlayın muhtemelen exit menüsünde olur sıfırlama seçeneği.

Avco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Arda
F1 diyin hocam Biosu açması gerekiyor öyle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biosa girdikten sonra Bios ayarlarınızı sıfırlayın muhtemelen exit menüsünde olur sıfırlama seçeneği.
Exit dediğiniz sağ üstte x var ona mı basayım exit diye bir şey yazmıyor çünkü

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Yunus Emre Uzun

MaliArican

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
Mehmet Ali ARICAN
Msi biosunu çok bilmiyorum hocam da default settings ayarlamasını yapıp kaydedip biostan çıkarsanız iyi olur.

Avco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Arda
Msi biosunu çok bilmiyorum hocam da default settings ayarlamasını yapıp kaydedip biostan çıkarsanız iyi olur.
Birkaç video izliyip buldum hocam benim amatörlüğümden exit menüsüne girememişim çok sağolun belki de bunun için bir sü3ü yol çekip para vercektim

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Exit dediğiniz sağ üstte x var ona mı basayım exit diye bir şey yazmıyor çünkü
F9la arama yapabilirsiniz default olarak aratın bios ayarlarınızı sıfırlayın.

Avco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Arda
F9la arama yapabilirsiniz default olarak aratın bios ayarlarınızı sıfırlayın.
hallettim sorun çözüldü cevabınız için teşekkürler ayrıca bir sorum daha olacak bu işlemi yapma amacım hala devam ediyor işlemcim %100 kullanıyor gösteriyor ancak sadece opera gx açık durumda bunun için ne yapmam gerekiyor ?

MaliArican

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
Mehmet Ali ARICAN
hallettim sorun çözüldü cevabınız için teşekkürler ayrıca bir sorum daha olacak bu işlemi yapma amacım hala devam ediyor işlemcim %100 kullanıyor gösteriyor ancak sadece opera gx açık durumda bunun için ne yapmam gerekiyor ?
Virüs bulaşmış olabilir sisteme temiz kurulum yaparsanız düzelebilir ama öncesinde bi Malwarebytes indirip virüs taraması yapın.

Avco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Arda
Virüs bulaşmış olabilir sisteme temiz kurulum yaparsanız düzelebilir ama öncesinde bi Malwarebytes indirip virüs taraması yapın.
aktşf olarak kaspersky üyeliğim var o dosyalara seçiçi tarama yapıyorum nesne işlenemedi ama napıcam bilemedim tam tarama yaptığımda da aynı şekilde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,894
Üyeler
167,900
Son üye
Canblader
Top Bottom