Neler Yeni

Riot Games in Türk oyuncuları Değersizleştirmesi.

75byte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ege Derin

Sayın Oyun Topluluğu ve Riot Games Yetkilileri,

Biz, 20 bin kişilik oyuncu topluluğumuzla birlikte, Riot Games'in oyunlarını tamamen bırakma kararı aldık. Bu kararın ardında yatan sebepler, yalnızca kişisel deneyimlerimize dayanmamakta; aynı zamanda yapmış olduğumuz detaylı analizler ve karşılaştırmalar da bu kararı desteklemektedir.

Sorunlar ve Adaletsizlikler

Riot Games'in TR sunucusundaki oyun içi denetim mekanizmalarının ciddi eksiklikleri, oyunculara karşı adil olmayan bir ortam oluşturmuştur. EU West sunucusunda yapmış olduğumuz incelemeler, TR sunucusuyla arasında büyük farklar olduğunu göstermiştir.

1. Raporlama Sistemindeki Eksiklikler

• EU West sunucusunda küfür ve hakaret içeren mesajlar ortalama %85 oranında ceza alırken, TR sunucusunda bu oran yalnızca %15'tir.
  • Raporlara geri dönüş oranı TR sunucusunda %20, EU West’te ise %80’dir.

2. Toksik Ortam ve Yaptırım Eksikliği

• TR sunucusunda toksik oyuncu seviyesi %90 gibi çok yüksek bir orandayken, EU West’te bu oran %40’tır.
  • 500-1000 seviye arası oyuncuların bile tekrar tekrar küfür edebilmesi ve hesaplarının aktif kalması, sistemin ne kadar yetersiz olduğunun göstergesidir.
  • Dinî ve kişisel değerlere yönelik hakaretler cezalandırılmamakta, topluluk kuralları hiçe sayılmaktadır.

Bu Sisteme Dahil Olmayacağız!

Riot Games’in bu adaletsiz tutumu nedeniyle, biz 20 bin kişilik topluluğumuzla birlikte Riot Games oyunlarını tamamen terk etme kararlılığındayız. Bu, yalnızca bir protesto değil, aynı zamanda oyuncuların hak ettiği saygılı ve adil oyun ortamını talep eden bir harekettir.

Sizleri de bu harekete katılmaya davet ediyoruz! Eğer siz de adil bir oyun ortamı istiyorsanız, Riot Games oyunlarını bırakarak sesimizi duyuralım. Birlikte harekete geçersek, Riot Games'i TR sunucusunda daha etkili yaptırımlar uygulamaya zorlayabiliriz.

🎯 Bu boykota katılın ve Riot Games'e güçlü bir mesaj gönderelim!
Oyuncu Toksiklik Seviyesi (%).png

#JusticeForPlayers #ToxicityFreeGaming #RiotGamesBoykot

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
sedat cenan
20bin kişi bırakır ardından her geçen gün daha fazla oyuncu başlar yani bu sadece forumlarda olucak bir şey değil ülke geneline yayılması lazımki düzeltilme veya güncelleme kararı alınsın

traviss

80+
hocam gerçekten arkanızdayım.Bundan aylar önce "sanırım" temmuz ayı falandı.Takımda isminde bir takım küfür geçen kişiyi raporladım.Raporlama sebebi diye boş bir yer olur ya hani oraya yazarsın neden raporladığını.Oraya adamın isminin ne anlama geldiğini yazdım.Doğru hatırlıyorsam oyunun bitmesine 2 tur mu ne kalmıştı.Bu adam yaşımın küçüklüğünden dolayı bana küfür etmeye başladı.Bende sohbete "bende senin a*k" gibi bir şey yazdım ve evet yazmam yanlış sadece raporlamam gerekirdi ama garip olan şu ki.Adam galiba admin gibi bir şey çünkü hemen ban yedim.Üstelik 1 hafta değil.1 ay değil.3 ay değil.1 yıl hocam.Oyuna 2k civarı yatırmıştım bir de.Şu anda ederi nedir bilmem.

kyloitch

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,100
İsim
Cücümbiş
Türkiye sunucusunda oyuncu yok. Oyuncu olmadığı yetmezmiş gibi para vererek içerik alan kişilerde yok. Bu yüzden para kazanamıyorlar. Ne kadar çok kişi yasaklarsan o kadar az para kazanma ihtimalin olur. Bu yüzden ceza vermediklerini düşünüyorum. Ben, bir kişiye kullanıcı isminden ötürü "kürt müsün?" sorusunu yönelttiğim için yasaklanmış biriyim. Ancak Allah'a küfür eden tonla kişi yasaklanmıyor.

Son düzenleme:

NjordTV

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yekta Sakallıoğlu
Benimde şikayetçi olduğum konu, platformda bulunan çoğu oyunda dil desteğinin eksikliği

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Benimde şikayetçi olduğum konu, platformda bulunan çoğu oyunda dil desteğinin eksikliği
Bu dil desteği konusunda iş işten geçti diye düşünüyorum. Sorumlusuysa içimizdeki marjinal ve ukala tipler. Sen dil desteği istediğini belirttiğin bir konuya "İngilizce öğrenin" diyen kanı bozuklar parazit olmaya başladığı zaman olay baltalanıyor işte. Çünkü bir ya da birkaç kişi görmüyor o mesajı. Kendi dilini, ırkını, kültürünü ikinci üçüncü plana atan yozlaşmışlar, sömürge ülkelerinde bile bu kadar yoktur.

NjordTV

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yekta Sakallıoğlu
Bu dil desteği konusunda iş işten geçti diye düşünüyorum. Sorumlusuysa içimizdeki marjinal ve ukala tipler. Sen dil desteği istediğini belirttiğin bir konuya "İngilizce öğrenin" diyen kanı bozuklar parazit olmaya başladığı zaman olay baltalanıyor işte. Çünkü bir ya da birkaç kişi görmüyor o mesajı. Kendi dilini, ırkını, kültürünü ikinci üçüncü plana atan yozlaşmışlar, sömürge ülkelerinde bile bu kadar yoktur.
Hahah sevgili carlo, klavyendeki siniri öfkeyi üzüntüyle okudum. Ancak maalesef herkese müdahele edilemez ve maalesef bu toplumsal problem yaradılıştan bu yana bu ve bunun gibi bir çok hadise yaşandı. Maalesef muhatap bulunamayacak insan beşer kuldur şaşar :))

tr server bırakıp westte oynayın sizde. ben ekip olmadıktan sonra tr de girmiyorum artık.

75byte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ege Derin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
tr server bırakıp westte oynayın sizde. ben ekip olmadıktan sonra tr de girmiyorum artık.
“Bizim amacımız sadece kendi oyun deneyimimizi iyileştirmek değil, Türkiye’deki milyonlarca oyuncunun hak ettiği adil ve güvenli oyun ortamına kavuşmasını sağlamak. TR sunucusundaki sorunları görmezden gelip sadece EU West’e (AB Batı Sunucuları) geçmek çözüm olmaz, çünkü burada kalan oyuncular bu adaletsiz sistemin içinde mağdur olmaya devam edecek. Ayrıca, herkesin dil bariyeri ya da düşük ping imkânı nedeniyle EU West’te oynama şansı yok. Biz bireysel bir kaçış yerine, topluca tepki göstererek Riot Games’in Türkiye sunucusundaki adalet sistemini düzeltmesini sağlamaya çalışıyoruz. Eğer burada bir değişim olmazsa, sorun çözülmeyecek ve gelecek nesil oyuncular da aynı toksik ortamda oyun oynamaya mahkûm olacak. Bu yüzden sessiz kalmak yerine, hakkımızı savunmayı seçiyoruz.”
Mesaj otomatik birleştirildi:

20bin kişi bırakır ardından her geçen gün daha fazla oyuncu başlar yani bu sadece forumlarda olucak bir şey değil ülke geneline yayılması lazımki düzeltilme veya güncelleme kararı alınsın
“Haklısın, sadece 20 bin kişinin oyunu bırakması tek başına yeterli olmayabilir. Ancak bu bir başlangıç ve esas hedefimiz konuyu sadece forumlarda tartışmak değil, ülke genelinde farkındalık yaratmak. Eğer bu konu daha fazla oyuncuya, ebeveyne ve yetkili makamlara ulaştırılırsa, Riot Games’in bu sorunu görmezden gelmesi zorlaşır. Dijital oyunlar, özellikle gençler ve çocuklar üzerinde ciddi psikolojik etkiler bırakıyor ve TR sunucusundaki mevcut durum, sağlıklı bir oyun ortamı sunmaktan çok uzak. Bizim amacımız, sadece bireysel bir tepki vermek değil, kamuoyu oluşturarak konuyu büyütmek ve Riot Games’i adaletli bir oyun yönetimine zorlamak. Eğer sesimizi yeterince duyurabilirsek, bu sadece Riot’a değil, diğer oyun şirketlerine de mesaj olacaktır. Değişim ancak birlik olup sesimizi yükselttiğimizde gerçekleşir.”

Türkiye sunucusunda oyuncu yok. Oyuncu olmadığı yetmezmiş gibi para vererek içerik alan kişilerde yok. Bu yüzden para kazanamıyorlar. Ne kadar çok kişi yasaklarsan o kadar az para kazanma ihtimalin olur. Bu yüzden ceza vermediklerini düşünüyorum. Ben, bir kişiye kullanıcı isminden ötürü "kürt müsün?" sorusunu yönelttiğim için yasaklanmış biriyim. Ancak Allah'a küfür eden tonla kişi yasaklanmıyor.
“Maalesef TR sunucusundaki yönetim anlayışının adaletsiz olduğunu gösteren en büyük örneklerden biri de bu. Riot Games’in Türkiye’de ceza sistemini işletmemesinin arkasında ekonomik kaygılar olabileceği doğru, çünkü oyuncu kitlesi küçüldükçe gelirleri de azalıyor. Ancak bu yaklaşım, ahlaki ve toplumsal açıdan büyük bir sorun yaratıyor. Dini değerlere ve insan haklarına yönelik hakaretler cezasız kalırken, sistemin belli konularda aşırı hassas davranıp çifte standart uygulaması adaletsizliği daha da belirgin hale getiriyor.

Eğer bir oyun şirketi, küfür ve nefret söylemi içeren mesajları görmezden gelip yalnızca belirli kelimelere karşı anında ceza uyguluyorsa, bu sistemin hakkaniyetli olmadığı açıktır. Bizim itirazımız da tam olarak buna: Ceza sisteminin tutarsız olması ve adil çalışmaması. Eğer gerçekten bir oyun ekosistemi sağlıklı tutulmak isteniyorsa, her türlü hakaret ve nefret söylemi eşit şekilde cezalandırılmalı.

Bu yüzden tepki gösteriyoruz. Eğer Riot Games, oyuncularını yalnızca ekonomik çıkarları doğrultusunda yönetmeye devam ederse, uzun vadede daha fazla oyuncu kaybedecek ve TR sunucusu tamamen işlevsiz hale gelecek. Adaletin olmadığı bir ortamda oyuncular uzun süre kalmaz.

Sayın Oyun Topluluğu ve Riot Games Yetkilileri,

Biz, 20 bin kişilik oyuncu topluluğumuzla birlikte, Riot Games'in oyunlarını tamamen bırakma kararı aldık. Bu kararın ardında yatan sebepler, yalnızca kişisel deneyimlerimize dayanmamakta; aynı zamanda yapmış olduğumuz detaylı analizler ve karşılaştırmalar da bu kararı desteklemektedir.

Sorunlar ve Adaletsizlikler

Riot Games'in TR sunucusundaki oyun içi denetim mekanizmalarının ciddi eksiklikleri, oyunculara karşı adil olmayan bir ortam oluşturmuştur. EU West sunucusunda yapmış olduğumuz incelemeler, TR sunucusuyla arasında büyük farklar olduğunu göstermiştir.

1. Raporlama Sistemindeki Eksiklikler

• EU West sunucusunda küfür ve hakaret içeren mesajlar ortalama %85 oranında ceza alırken, TR sunucusunda bu oran yalnızca %15'tir.
  • Raporlara geri dönüş oranı TR sunucusunda %20, EU West’te ise %80’dir.

2. Toksik Ortam ve Yaptırım Eksikliği

• TR sunucusunda toksik oyuncu seviyesi %90 gibi çok yüksek bir orandayken, EU West’te bu oran %40’tır.
  • 500-1000 seviye arası oyuncuların bile tekrar tekrar küfür edebilmesi ve hesaplarının aktif kalması, sistemin ne kadar yetersiz olduğunun göstergesidir.
  • Dinî ve kişisel değerlere yönelik hakaretler cezalandırılmamakta, topluluk kuralları hiçe sayılmaktadır.

Bu Sisteme Dahil Olmayacağız!

Riot Games’in bu adaletsiz tutumu nedeniyle, biz 20 bin kişilik topluluğumuzla birlikte Riot Games oyunlarını tamamen terk etme kararlılığındayız. Bu, yalnızca bir protesto değil, aynı zamanda oyuncuların hak ettiği saygılı ve adil oyun ortamını talep eden bir harekettir.

Sizleri de bu harekete katılmaya davet ediyoruz! Eğer siz de adil bir oyun ortamı istiyorsanız, Riot Games oyunlarını bırakarak sesimizi duyuralım. Birlikte harekete geçersek, Riot Games'i TR sunucusunda daha etkili yaptırımlar uygulamaya zorlayabiliriz.

🎯 Bu boykota katılın ve Riot Games'e güçlü bir mesaj gönderelim!
Alıntıyı görüntüle
#JusticeForPlayers #ToxicityFreeGaming #RiotGamesBoykot
bunun gibi olay yaşıyorsanız ve kanıtız varsa lütfen yorumlarda paylaşmayı unutmayın biz bunları aile sosyal hizmet bakanlığına ve btk ya iletiyoruz

Son düzenleme:
Top Bottom