Neler Yeni

Yeni Bilgisayar Seçiminde Kararsızım ( i7-13700k mı i5-14400 mı )

Basent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Barkın
Kendim Toplayacak kadar bilgim yok hocam genel bilgileri biliyorum sadece ve fiyatlar da abartı oluyor biraz. Bu sebepten hazır almaya çalışıyorum ve Azerbaycan da yaşıyorum burda amd sistemler çok az
O zaman bilmiyorum hocam. İntel kullanıyorum. İntelden soğudum. Amd sistem tavsiye edebilirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali
O zaman bilmiyorum hocam. İntel kullanıyorum. İntelden soğudum. Amd sistem tavsiye edebilirim.
İntel ile Amd arasında ki farkı anlamıyorum yani intel ne gibi sıkıtılar yaşatıyor açıklayabilir misiniz hocam

Basent

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Barkın
İntel ile Amd arasında ki farkı anlamıyorum yani intel ne gibi sıkıtılar yaşatıyor açıklayabilir misiniz hocam
Hocam tercih meselesi. Kimi intel diyor kimi amd diyor. Amd oyun odaklı intel tasarım yazilım odaklı. İntel en son çıkardığı 14.nesil işlemcilerle baya tepki aldı yüksek ısı değerleri yüzünden. Önceden de amd'nin eski nesillerinde aynı sorun vardı amd çok ısınıyor asla soğumuyordu. Hatta sosyal medyada bunun dalga muhabbetleri bile hâla dolaşır. Amd sisteme sahip insanlar kasa üstünde yemek pişirir vs vs. İlerleyen nesillere doğru amd ısı değerleri konusunda baya bi ilerleme kaydetti ve intel ısınma problemleri yaşamaya başladı. Ben önceden intel daha iyi derdim ta ki intel işlemci alana kadar. Çok pişman oldum. Oyun işlemcisi değil. Performansından hiç memnun değilim 13400f kullanıyorum. Sevenler performansından memnun olanlar illaki vardır ama ben amd der susarım hocam. 7800x3d 9800x3d işlemcilerin performansı belli. 7500f gibi uygun fiyatlı bir işlemcinin bile performansı ortada. Yani kısacası AMD=OYUN-----INTEL=TASARIM,YAZILIM VS.

Top Bottom