Neler Yeni

Dualsense'im Orijinal mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Burak Şahin
Arkadaşlar merhaba, 21 Şubat 2025 tarihinde, Amazon üzerinden, Techburada adlı satıcıdan satın almış olduğum dualsense'in orijinal olup olmadığını bilmiyorum. İnternetten ne kadar araştırmış olsam da net bir bilgiye ulaşamadım. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Not: Cihazın arkasındaki karekodu okuttuğumda resimdeki sayfaya yönlendiriyor.

WhatsApp Image 2025-03-04 at 23.54.09.jpeg
WhatsApp Image 2025-03-04 at 23.54.09 (1).jpeg
WhatsApp Image 2025-03-04 at 23.54.11.jpeg

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Musab Güner
İlgilendiği Kategoriler
R6
hocam 2. el birkaç ilana baktığımda arka tarafın sizinki ile alakası olmadığını görüyorum fakat replikadır diyemem

Gurkanpiro

80+ Platinum
Her ülkeye göre değişiyor diye biliyorum sizinki galiba uzak doğu san gelme Çince Japonca bizdeki sanırım Avrupa ingilizce

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Burak Şahin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam 2. el birkaç ilana baktığımda arka tarafın sizinki ile alakası olmadığını görüyorum fakat replikadır diyemem
Pazardan pazara arkadaki numaralar veyahut yazılar değişiyormuş. Bir forumda öyle okumuştum. Ne yazık ki elimdeki kontrolcüde yazan yazılara benzer yazılarla hiç karşılaşmadım. Gamepad gurmelerinin yardımına ihtiyacımız var gibi gözüküyor. Teşekkür ederim araştırdığın için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her ülkeye göre değişiyor diye biliyorum sizinki galiba uzak doğu san gelme Çince Japonca bizdeki sanırım Avrupa ingilizce
Doğru hocam, lakin internette gördüğüm her dualsense'in arkasında FCC ID: AK8C... şeklinde bir kod varken elimdeki kontrolcüde bu koda dair bir şey görememiş olmam beni biraz şüphelendirdi hocam.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,739
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Arkadaşlar merhaba, 21 Şubat 2025 tarihinde, Amazon üzerinden, Techburada adlı satıcıdan satın almış olduğum dualsense'in orijinal olup olmadığını bilmiyorum. İnternetten ne kadar araştırmış olsam da net bir bilgiye ulaşamadım. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alta internette bakarken bulduğum yazıyı atıyorum okursunuz:
(Not: Bende de dualsense var benimki ''CFI ZCT1W'' ben distribütör garantili almıştım zamanında)
Hocam ürün Malezya, Tayland gibi Asya ülkelerinin ürünü.
Sizdeki ürün "CFI-ZCT1G" mesela bendeki ürün "CFI ZCT1W"
Yani farklı bölgeler için planlanan ürünler o bölgelerin yasal mevzuatlarına göre yapılıyor. FCC ID dediğiniz Federal Communication Commission denilen Amerika Birleşik Devletleri'nin bir kurumuna kayıtlı cihaz olduğunu gösteriyor. Yani Amerika pazarında satılması planlanmayan sizdeki "CFI ZCT1G" cihazda bulunmaması son derece normal. Amerika ve Avrupa (Batı) pazarı için "CFI ZCT1W" var. Mesela bu da CFI ZCT1J (Japonya) versiyonu. FCC ID gene yok.
1685431367267.png

Bu fotoğraf da gene Asya (Doğu) pazarı için olan model. Altı sizinkinin aynısı.
1685431493278.png

Bu fotoğraf da batı ülkeleri için olan CFI ZCT1W modeli. CE etiketi de Avrupa Birliği Teknik Mevzuatlarına uygun olduğunu gösteriyor. Yani FCC ID ile aynı mantık. Sizdeki kol Avrupa'da satılması planlanmadığı için CE damgasına da sahip değil. Satın aldığınız yerin "İthalatçı garantisi" vermesinin sebebi de bu. O kol resmi olarak Türkiye pazarı için tasarlanmış değil. :)
1685431909412.png

Yani sizdeki kol eğer çok harika bir taklit değilse orijinal bir kol. Sadece batı pazarı değil doğu pazarı için üretilen bir kol.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Burak Şahin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yani güvenli olduğuna emin oldugu biyerden aldığına eminseniz olur
Tamamdır hocam teşekkür ederim, ilk fırsatta deneyeceğim.

Alta internette bakarken bulduğum yazıyı atıyorum okursunuz:
(Not: Bende de dualsense var benimki ''CFI ZCT1W'' ben distribütör garantili almıştım zamanında)
Hocam ürün Malezya, Tayland gibi Asya ülkelerinin ürünü.
Sizdeki ürün "CFI-ZCT1G" mesela bendeki ürün "CFI ZCT1W"
Yani farklı bölgeler için planlanan ürünler o bölgelerin yasal mevzuatlarına göre yapılıyor. FCC ID dediğiniz Federal Communication Commission denilen Amerika Birleşik Devletleri'nin bir kurumuna kayıtlı cihaz olduğunu gösteriyor. Yani Amerika pazarında satılması planlanmayan sizdeki "CFI ZCT1G" cihazda bulunmaması son derece normal. Amerika ve Avrupa (Batı) pazarı için "CFI ZCT1W" var. Mesela bu da CFI ZCT1J (Japonya) versiyonu. FCC ID gene yok.
1685431367267.png

Bu fotoğraf da gene Asya (Doğu) pazarı için olan model. Altı sizinkinin aynısı.
1685431493278.png

Bu fotoğraf da batı ülkeleri için olan CFI ZCT1W modeli. CE etiketi de Avrupa Birliği Teknik Mevzuatlarına uygun olduğunu gösteriyor. Yani FCC ID ile aynı mantık. Sizdeki kol Avrupa'da satılması planlanmadığı için CE damgasına da sahip değil. Satın aldığınız yerin "İthalatçı garantisi" vermesinin sebebi de bu. O kol resmi olarak Türkiye pazarı için tasarlanmış değil. :)
1685431909412.png

Yani sizdeki kol eğer çok harika bir taklit değilse orijinal bir kol. Sadece batı pazarı değil doğu pazarı için üretilen bir kol.
Teşekkür ederim hocam yardımcı olduğunuz için. Bu forumu görmüştüm ama üstteki CFI-ZCT1G olan ürünle kıyasladığımda yazıların farklı yerlerde olmasından dolayı da biraz tedirgin oldum. Playstation ile pek içli dışlı olmadığım için kolu kullandığımda replika olup olmamasını ayırt edemedim. Tek güvendiğim nokta amazon üzerinden satılmış olması.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,739
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Tamamdır hocam teşekkür ederim, ilk fırsatta deneyeceğim.

Teşekkür ederim hocam yardımcı olduğunuz için. Bu forumu görmüştüm ama üstteki CFI-ZCT1G olan ürünle kıyasladığımda yazıların farklı yerlerde olmasından dolayı da biraz tedirgin oldum. Playstation ile pek içli dışlı olmadığım için kolu kullandığımda replika olup olmamasını ayırt edemedim. Tek güvendiğim nokta amazon üzerinden satılmış olması.
Hocam benim kol T1W ama bende de yazıların farklı olduğu yerler var fotoğraftakilerle ki bendeki midnight black modeli.

Aizen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
556
İsim
Harun Kayatekin

Ps5 üzerinde dualsensin özelliklerini tanıttığı bir oyun var orda dener misin cihazı

Aynı zamanda analog testi yap cihaza çakma olan cihazda ölü nokta çok olur pilide uzun süre gitmez.

Top Bottom