Sistemimde geçenlerde ram yetmemesi sebebiyle vatandan 2x16 32gb olacak şekilde 2 adet gskill 3200mhz cl16 setinden aldım ve sistemimi 64gb ram yaptım.
Fakat bios güncellememe rağmen ramler takılı iken 3200mhze çekip tpm veya sanallaştırma açtığımda bilgisayar 3 kere açılıp kapanıyor sonrasında 2133mhz olarak geri açılıyor.
İki ayarda bana lazım ayarlar tpm olmadan çoğu oyunun anti cheati açılmıyor malum.
Sanallaştırma açmadan sadece tpm açtığımda yeniden aynısı oluyor.
Sadece rami 3200 yaptığımda çalışıyor onun dışı herhangi bir ayar yaptığımda 3 kere açılıp kapanıyor en sonunda ise 2133 olarak açılıyor.
Sistemim şu şekilde
Anakart: gigabyte b550 gaming x v2 v1.1
İşlemci: ryzen 7 5800x3d
Ekran kartı: asus tuf 4080 super
Ram: 4x8 3200mhz kingston ve corsair
Ramleri vatanın kendi mağazasından 1 martta aldım yani üstünden 8 gün geçmiş bugün ile beraber bunları geri iade edebilir miyim mağazadan alsam bile? eğer bir çözümü yok ise tabi ki
Fakat bios güncellememe rağmen ramler takılı iken 3200mhze çekip tpm veya sanallaştırma açtığımda bilgisayar 3 kere açılıp kapanıyor sonrasında 2133mhz olarak geri açılıyor.
İki ayarda bana lazım ayarlar tpm olmadan çoğu oyunun anti cheati açılmıyor malum.
Sanallaştırma açmadan sadece tpm açtığımda yeniden aynısı oluyor.
Sadece rami 3200 yaptığımda çalışıyor onun dışı herhangi bir ayar yaptığımda 3 kere açılıp kapanıyor en sonunda ise 2133 olarak açılıyor.
Sistemim şu şekilde
Anakart: gigabyte b550 gaming x v2 v1.1
İşlemci: ryzen 7 5800x3d
Ekran kartı: asus tuf 4080 super
Ram: 4x8 3200mhz kingston ve corsair
Ramleri vatanın kendi mağazasından 1 martta aldım yani üstünden 8 gün geçmiş bugün ile beraber bunları geri iade edebilir miyim mağazadan alsam bile? eğer bir çözümü yok ise tabi ki