Neler Yeni

Ramleri 2133den 3200e çekince aç kapa sorunu

ademdeg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
adem
Sistemimde geçenlerde ram yetmemesi sebebiyle vatandan 2x16 32gb olacak şekilde 2 adet gskill 3200mhz cl16 setinden aldım ve sistemimi 64gb ram yaptım.
Fakat bios güncellememe rağmen ramler takılı iken 3200mhze çekip tpm veya sanallaştırma açtığımda bilgisayar 3 kere açılıp kapanıyor sonrasında 2133mhz olarak geri açılıyor.
İki ayarda bana lazım ayarlar tpm olmadan çoğu oyunun anti cheati açılmıyor malum.
Sanallaştırma açmadan sadece tpm açtığımda yeniden aynısı oluyor.
Sadece rami 3200 yaptığımda çalışıyor onun dışı herhangi bir ayar yaptığımda 3 kere açılıp kapanıyor en sonunda ise 2133 olarak açılıyor.

Sistemim şu şekilde

Anakart: gigabyte b550 gaming x v2 v1.1
İşlemci: ryzen 7 5800x3d
Ekran kartı: asus tuf 4080 super
Ram: 4x8 3200mhz kingston ve corsair

Ramleri vatanın kendi mağazasından 1 martta aldım yani üstünden 8 gün geçmiş bugün ile beraber bunları geri iade edebilir miyim mağazadan alsam bile? eğer bir çözümü yok ise tabi ki

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
TAHA KOÇAK
Merhabalar,
Ürünler kit halinde mi alındı ayrı ayrı kutularda mı alındı?

ademdeg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
adem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhabalar,
Ürünler kit halinde mi alındı ayrı ayrı kutularda mı alındı?
2x16 olacak şekilde 2 kit aldım ikisininde dram markası farklı biri samsung biri hynix olacak şekilde samsung olan 2025 üretim diğeri 2024 üretimi olarak gözüküyor üstündeki etikette

şuanda kullandıklarımda öyle fakat bir problem yok biri hyperx biri corsair olacak şekilde ilginç geldi o yüzden biraz

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Alper Uğurcan
Sistemimde geçenlerde ram yetmemesi sebebiyle vatandan 2x16 32gb olacak şekilde 2 adet gskill 3200mhz cl16 setinden aldım ve sistemimi 64gb ram yaptım.
Fakat bios güncellememe rağmen ramler takılı iken 3200mhze çekip tpm veya sanallaştırma açtığımda bilgisayar 3 kere açılıp kapanıyor sonrasında 2133mhz olarak geri açılıyor.
İki ayarda bana lazım ayarlar tpm olmadan çoğu oyunun anti cheati açılmıyor malum.
Sadece rami 3200 yaptığımda çalışıyor onun dışı herhangi bir ayar yaptığımda 3 kere açılıp kapanıyor en sonunda ise 2133 olarak açılıyor.

Sistemim şu şekilde

Ramleri vatanın kendi mağazasından 1 martta aldım yani üstünden 8 gün geçmiş bugün ile beraber bunları geri iade edebilir miyim mağazadan alsam bile? eğer bir çözümü yok ise tabi ki
Biosu resetleyip deneyebilirsin
Muhtemelen ise yaramaz ama biosun en son surumunu degil de bir oncekini falan deneyebilirsin

ademdeg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
adem
Biosu resetleyip deneyebilirsin
Muhtemelen ise yaramaz ama biosun en son surumunu degil de bir oncekini falan deneyebilirsin
zaten denedim fakat olmadı malesef ilginçtir eski ramlerim 3200 ve ayarlar açıkken problem ypamıyor ama yenileri sıkıntı çıkartıyor nedense

Ashoun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
607
İsim
Mert ash

Sistemim şu şekilde

mağazadan aldıysan iade edemezsin hocam da ramler farklı olduğu için bende de biosu resliyordu ben 2993 mhzde falan kullanıyordum

ademdeg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
adem
mağazadan aldıysan iade edemezsin hocam da ramler farklı olduğu için bende de biosu resliyordu ben 2993 mhzde falan kullanıyordum
14 gün muhabbeti vs ordada çalışmıyor muydu bir şekilde ayarlamaları gerek o zaman yani normalde problemsiz oynadığım oyunlar çöküyor şuanda o ramler yüzünden ramleri çıkartıp eskileri taktığımda hiçbir problem olmuyor ama ilginçtir

Ashoun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
607
İsim
Mert ash
14 gün muhabbeti vs ordada çalışmıyor muydu bir şekilde ayarlamaları gerek o zaman yani normalde problemsiz oynadığım oyunlar çöküyor şuanda o ramler yüzünden ramleri çıkartıp eskileri taktığımda hiçbir problem olmuyor ama ilginçtir
dersin ramlerim uyumlu değil değişim yapmak istiyorum başka bir şey alırsın ya da ikinci elden hepsini sat 2x32 yap

ademdeg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
adem
dersin ramlerim uyumlu değil değişim yapmak istiyorum başka bir şey alırsın ya da ikinci elden hepsini sat 2x32 yap
anakart desteklediği halde çalıştırmadığını onlarada anlatacağım uzatmaya çalışırlarsa kasamı götürürüm genede diretirler ise hepsini satıp bir daha gskill almamak üzere yoluma devam ederim gibi geliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

ama saçma geliyor yani anakart desteklemesine ve başka marka ramlerde çalışmasına rağmen neden bu marka problem çıkartıyor yani şikayetvar gibi platformlarda başka kişilerinde başına gelmiş galiba komple sorunlu ramler satılıyor burada anladığım kadarıyla çünkü zamanında hyper x sattıkları zaman hyper x aldığımda hiçbir sorun yaşamadım hatta hala onları kullanıyorum hyper x satmayı vs bırakmışlar şuan gördüğüm kadarı ile

Top Bottom