Bu düşen parça nedir ? Aynı kart bulunan birinden ölçüm yaptırıp bulabilir miyim peki ?Devre şemasını bulman lazım onu da tamirciler genelde pek vermiyor.
SMD kondansatör muhtemelen ya da düşük ihtimalle SMD dirençtir.Bu düşen parça nedir ? Aynı kart bulunan birinden ölçüm yaptırıp bulabilir miyim peki ?
Ölçüm yaptırıp bulabilir miyim, burda elektronikçi var lehimletirim.SMD kondansatör muhtemelen ya da düşük ihtimalle SMD dirençtir.
Aslında çok hayatı bir parça olmasagerek. İşten anlayan biri değerlerini azçok kestirebilir kafadan.Ölçüm yaptırıp bulabilir miyim, burda elektronikçi var lehimletirim.
Maalesef mahalle arası elektronikçi, ama şansıma diagram tarzı bir şey buldum ama karma karışık anlar mı bilmiyorum buraya konu açsam bulabilirler mi acaba?Aslında çok hayatı bir parça olmasagerek. İşten anlayan biri değerlerini azçok kestirebilir kafadan.
Hocam merhabalar uzun uğraşlar sonucu buldum boardview diyagramı üzerine gelince C731 yazıyor 731. Devre elemanı mi demek yoksa kod numarası mı bu yardımcı olur musunAslında çok hayatı bir parça olmasagerek. İşten anlayan biri değerlerini azçok kestirebilir kafadan.
Birisine söyledim uğraşma yenisini satım dedim baktım tam modelini de öğrendim o rastgele bir numaraymış birkaç tanesi hariç aynı kapasitörmüş zaten elimdeki parçalarda bulursam aktarticamLehim felan gerektiriyor muhtemelen bilgili bir bilgisayarcı varsa yapar
Maalesef mahalle arası elektronikçi, ama şansıma diagram tarzı bir şey buldum ama karma karışık anlar mı bilmiyorum buraya konu a
Hocam merhabalar uzun uğraşlar sonucu buldum boardview diyagramı üzerine gelince C731 yazıyor 731. Devre elemanı mi demek yoksa kod numarası mı bu yardımcı olur musun
Evet devredeki sayısı muhtemelen üstüne tıkladım bu kod çıktı c22u10x0805C capacitor anlamina geliyor olmalı. O kodda bir kapasitör yok sadece numaralandırması o.