Işlemcimin ısısı normal mi ne yapmalıyım

idrocan

80+
Reaksiyon skoru
0
arkadaşlar ben bi laptop kullanıcısıyım kısaca laptop özellikleri i5-12500H 2.50 GHz , 8,00 GB ram , Windows 11 Home ,rtx3050 laptop version laptop ise asus tuf gaming f15 var ve cpu z uygulamasından cpu multi theard test yaptığımda cpu sıcaklığı en düşük 92 ort 95 max 98 derece oluyor ayrıca furmark uygulamasından 1080p gpu test yaptım min79 ort 82 max 84 derece oluyor sizce normal mi bilgisayarı alalı daha 3 ay oldu çözüm olarak ne yapabilirim

arkadaşlar ben bi laptop kullanıcısıyım kısaca laptop özellikleri i5-12500H 2.50 GHz , 8,00 GB ram , Windows 11 Home ,rtx3050 laptop version laptop ise asus tuf gaming f15 var ve cpu z uygulamasından cpu multi theard test yaptığımda cpu sıcaklığı en düşük 92 ort 95 max 98 derece oluyor ayrıca furmark uygulamasından 1080p gpu test yaptım min79 ort 82 max 84 derece oluyor sizce normal mi bilgisayarı alalı daha 3 ay oldu çözüm olarak ne yapabilirim
i5-12500H ve RTX4050 kullanıyorum 90 üstü sabit olduğunu görmedim daha , normal değil.
bunlar yaşanırken fanlar ne durumda full çalışıyor mu yoksa kapalı mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Üstelik ekran kartım da 80'i geçmiyor çoğunluk.

fanlar full çalışıyorken öye oluyo öüstelik ortam da oda sıcaklığındaydı ekstra olarak fanın çıkışını engelleyen bir şey de bulunmuyordu

i5-12500H ve RTX4050 kullanıyorum 90 üstü sabit olduğunu görmedim daha , normal değil.
bunlar yaşanırken fanlar ne durumda full çalışıyor mu yoksa kapalı mı?

Üstelik ekran kartım da 80'i geçmiyor çoğunluk.
fanlar full çalışıyorken öye oluyo öüstelik ortam da oda sıcaklığındaydı ekstra olarak fanın çıkışını engelleyen bir şey de bulunmuyordu

Bana normal gibi geldi. Normal kullanım da oyunlarda vs kaça çıkıyor?

Eğer bu derecelerde frekans kısmıyorsa dert etme
Laptobu 0 aldıysan üstündeki fabrika macunu 2 ay falan daha dayanır ondan sonra thorttle a giriceksin
Kendin bakım yaparsın macun sürme helios ya da ptm7950 pad alıp çiplere koy

CPU sıcaklığının ortalama olarak 90 üzerinde olması hiç normal değil 85-90 arasında takılması laptoplar için normaldır.
Tavsiyem laptopun arkasını açıp fanları kontrol etmeniz ayrıca termal macunu da bir kontrol etmeniz fanlar full çalışıyorken bu durumda olması normal değil.
Aynı serinin üst modeli var daha sıcak olması gerekirken sizden daha serin kullanıyorum.

Eğer bu derecelerde frekans kısmıyorsa dert etme
Laptobu 0 aldıysan üstündeki fabrika macunu 2 ay falan daha dayanır ondan sonra thorttle a giriceksin
Kendin bakım yaparsın macun sürme helios ya da ptm7950 pad alıp çiplere koy
Bana normal gibi geldi. Normal kullanım da oyunlarda vs kaça çıkıyor?
Normal değil 4050'li sistemde 12500h kullanıyorum hiç bu sıcaklıklara çıkmadım üstelik fanlar orta ayarda iken ve üstelik daha çok ısınması gerekirken.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,010
Üyeler
174,968
Son üye
parkerhvh
Geri