İlaçsız aman aman olmazsın da 40 42 cm civarı yapabilirsin, antremanın hakkını vermen lazım.
Dış rotasyon iç rotasyon o bu yapıyorum dersin ama enerjini bitirmezsin, yanda bir adam olur ıağağğ diye sesler çıkartır, antremanı kötü yapar ama kaslarını yakar enerjisini bitirir, o senden fazla gelişir.
Zaten şuan imkanlar da eskisinden fazla, her türlü aletler var kilolar var vesaire vesaire, sana uygun olan kiloyu seçeceksin sana fazla olan kiloyu değil, fazla olan kiloyu seçip hareketi tam yapamamak ahmaklık. Senin yapman gereken hareket, çalışırsan olur niye olmasın?
Bilimsel araştırmalar sonucunda şöyle şeylere ulaşılmış;
(Ev de çok tekrar ve farklı hareketler ile spor yapanlar %24 spor salonunda ağırlıklar ile 12 tekrar arası tekrar sayısı yapanlar %25 gelişiyor büyük bir fark yok.)
Eğer ev de yapmak istiyorsan, gerçekten güzel bir spor hocasına danışman lazım. Şınav çekerek ben 40 CM kol yaptım diyen varsa ''büyük ihtimal'' yalandır, genetiği güzelse olma ihtimali var.
Evet evde bir yere kadar gelişebilirsin, ama kısa vakit sonra başka hareketlere geçmen gerekecek tamamen kaslarını çalıştıramayacaksın, en azından bir 10 KG Dumbell'in olsun olduğu kadar olur, eğer Dumbell satın alırsan sana ev için bedavaya program yaparım.
Eğer Dumbell'in olmazsa bu işi ciddi yapan hocalara danış, ama mahalle kenarındakiler olmasın :d
Testo Taylan veriyor mu bilmiyorum, ona danışabilirsin.
Ege Fitness gerçekten güzel gelişiyor, onun Spartacus idmanları varsa ekipmansız yapabilirsin.
Shredded Brothers'dan program alabilirsin.
Yeni başladığın için zaten ilk aylar esnesen bile gelişirsin diyeyim.
Gerçekten insan çalışınca mutlu oluyor, bir şey yapacaksan en iyisi olmalısın bence.