Hadi onu da geçtim forumda bu konulara yorum yazanların en az %80'i HTTPS olmayan siteden virüs bulaşır sanıyordur. Özellikle hack, virüs vs bu konularda çok çok fazla görüyorum. Örneğe pek ihtiyaç yok hemen hemen her bunlarla ilgili konuda var.
Daha mesela yayın yapacağım diyen kaç kişiye NVENC diye bir şey var iken işlemciye çok gereksiz para verdirttirenlerin sayısı tahmin bile edilemez. O ayrı konu ama.
Bence yanlış bilgilendirmeye biraz tolerans gösterilmeli, evet, özellikle de biraz daha yorum gerektiren, net bilgi olmayan konularda. Ancak bazı şeyler vardır ki nettir ve söyleyen kesin dille söylemiştir, bunlar bir moderasyonu hak eder.
Moderatörlere de hak veriyorum şimdi bunların hepsine uyarı atsalar forumun aktif olanlardan yarısı günlük uyarı yiyebilir. Sadece söylemek istedim yani kimseye suç bulmaya çalışmıyorum, yanlış anlaşılmasın.
Kendimi halkla ilişkiler departmanındaymış gibi hissettim. Mehmet Abiye iletiyorum hemen @RTX3070 Ki zaten çoğunlukla yanlış bilgilendirme uyarılarını bahsettiğin şekilde vermeye çalışıyoruz ama bazıları çıkıyor dolaylı yoldan cevap veriyor ama sonucu bahsettiğin gibi kesin bir şeye dönüştüğü için uyarı kaçınılmaz olabiliyor.
En basitinden "ADSL 30Mbps kaldırır", hayır? Şak, yanlış bilgilendirme.
Ama "ADSL 30Mbps kaldırır diye biliyorum" dediği zaman bi buga giriyorsun. Ama sonuç yine aynı yere çıktığından uyarıyı atmak zorunda kalıyorsun durum bu aslında.
Bu arada bu sorun DA Forum'a has değil. Çok ünlü yabancı bir forumda daha bugün biri beni RX 6600 sahibi olan birine bir sorun için Furmark testi önerdiğim için linçledi. Nedeni şuymuş, Furmark testi ekran kartını... yakabilirmiş . Kanıt olarak da 2013'ten bir forum gönderisi attı. Çok uzunca anlattım sonra ama anladı mı bilmem. Bir de bana attı "araştırmadığın için bilmiyorsundur" diye. Ben ne diyeyim şimdi .
En basitinden "ADSL 30Mbps kaldırır", hayır? Şak, yanlış bilgilendirme.
Ama "ADSL 30Mbps kaldırır diye biliyorum" dediği zaman bi buga giriyorsun. Ama sonuç yine aynı yere çıktığından uyarıyı atmak zorunda kalıyorsun durum bu aslında.
Dediğiniz bana göre kısmen doğru, çünkü mesela bir konu oluyor adam diyor ki hani x durum yaşadım sebebi/çözümü nedir
buna da birisi anlık cevap vermek istiyor aklında kaldığı kadarıyla "x yöntemine başvurman gerekir bence" yazıyor, ama dediği yanlış
Niyeti belki de sırf yorum yapmak değildir hızlı cevap vermek için öyle yazmıştır.
Özetle benim düşüncem, yorum yanlış olsa da aynı üye sürekli tekrarlandığı halde uyarı atılmalı. Yani adam kendi düşüncesini sunuyor tak uyarıyı hak etti gibisinden yaklaşmak bence yanlış olur. Benim bile başıma kaç sefer geldi, mesela en son hatırladığım 6 gb 3060 yok demiştim ama mobil versiyonunda varmış. İnternetten bakıp yorumda bulunmam gerekirdi ama o anlık bir hareket ile o yorumda bulundum.
Yani yanlışı savunmuyorum, hata payı göze alınmalı.