Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi olarak söyleyeyim. Bilgisayar/yazılım mühendisliği okuyacaksanız yazılım öğrenmeye Python ile başlamanızı önermem. İleride başka bir dili öğrenmeye başlarken sıkıntı yaşarsınız. C tabanlı bir dil ile başlayın C# gibi.
Python çok basit bir dil tabii ki öğrenmesi diğer dillere göre daha kolay. Ama diğer dillerden çok farklı ve sade bir yapısı var. Ama ileride diğer dilleri de öğrenmen gerekeceği için zorluk yaşamamanız adına böyle bir öneride bulundum. Çünkü C dili programlama dillerinin atası sayılır ve popüler çoğu dil C dilinden türetilmiştir. Python yapısı C dilinden uzak. O nedenle C tabanlı bir dil ile başlarsanız ileride diğer dilleri öğrenirken işiniz daha kolay olur. Bize temel algoritma bilgisini 1. sınıfta C++ öğreterek aşılamışlardı.
Pythona başladıysan ilerlet sıkıntı değil. İleride C tabanlı bir dile geçtiğinde daha farklı hiyerarşik bir yapıyla karşılaşacaksın ve alışık olmadığın için biraz zorluk yaşatabilir.
Gözünü korkutmak istemem. Python'la da başlayabilirsin tabii. Değinmek istediğim şey diğer dillere geçiş.
Hocam çok vaktim olmadığı için bence dediğiniz gibi c dilleri ile başlayabilirim.
Bu diller içinde hangisi ile başlanabilir c++ c Sharp filan.
Bu yaz kursum var akşam 2-3 saat kalıyor bana okul başlayınca vaktim yine olmiycak seneye yazın yine etüt olur akşam gelirim bu yüzden bilgisayar mühendisliğine katkısı bulunacak en iyi dili öğrenmek mantıklı dediğiniz gibi ben Pythonla c dillerinin arasında benzerlik vardır diye düşünmüştüm
Verimli bir şekilde ilerlemek istiyorsan benim sana önerim, herhangi bir programlama dili öğrenmeye başlamadan önce temel algoritma bilgisi ve akış diyagramlarını öğren. Akış diyagramları programlama dillerinin temel çalışma prensibini şema halinde gösteren yapılardır. Gayet basit bir yapısı var. Öğrenmen 1-2 gün falan sürer. Temel algoritma yapısını kafanda oturtmanı sağlar ve ileride programlama dili öğrenirken kodun ne işe yaradığını daha kolay kavramanı sağlayacak.
Mesela bu akış diyagramında koşul yapısı var. Yukarıdan aşağıya doğru çalışıyor. Program çalışmaya başlıyor. Kullanıcıdan sayı girilmesini istiyor. Eğer girilen sayı 0'dan büyükse ekrana "Pozitif" yazdırıyor. Eğer girilen sayı 0'dan küçükse "Negatif" yazdırıyor. Eğer 0'a eşitse "Sıfıra eşit" yazdırıyor. Ve program bitiyor. Burada kullanılan "eğer" yapısı programlama dillerinde "if-else" olarak geçer. Belki biliyorsundur ama anlatmış olayım yine de.