Donanım Arşivi Forum

java
java
S23 telefon
Nvidia Mx130
Nvidia Mx130
Aga 960 euro diyor nerdeyse 30k
Nvidia Mx130
Nvidia Mx130
Aga G29 almak mantıklı mı? 300euro diyor
Whattyu
Whattyu
Fransa'da %20tax free almıyorlar mı zaten bu durumlarda yurtdışından 2. eli düzgün olmayan ve sıfırı yurtdışına göre pahalı olan istediğini al G29'un 2. eli var mesela temiz yaklaşık 8k bandında zaten orada öyle
Nvidia Mx130
Nvidia Mx130
Tax free ne hocam? Dediğiniz durumlarda olan ürünler ne olabilir?
Whattyu
Whattyu
vergi iadesi, bana kalırsa telefon istersen iphone olabilir samsung buraya özel fiyatlandırma yapıyo zaten onun dışında bilgisayar bileşenleri ya da klavye mouse vs alabilirsin
Nvidia Mx130
Nvidia Mx130
Vergi iadesi olayi ne hocam 😃 biraz cahilim sanırım.
İphone almayi cok isterim ancak 20k İMEİ çok pahalı laptoplara bakıyorum bütçem 500 Euro civarı o bütçede benim laptoptan iyi bir şey bulabilirsem alırım.
Mousem benim için yeterli Klavyede bakabilirim aslında kafam cok karıştı ancak babam ikinci eli cok sevmiyor yüksek ihtimal G29 almak için tek şansım.
Whattyu
Whattyu
hocam ürün alırken vergide ödüyorsunuz ya siz o ülkenin vatandaşı değilseniz vergi iadesi alabiliyorsunuz yani mesela ilk ürüne 1000euro ödüyorsun sonra bildiğim kadarıyla havalimanında tam emin değilim araştırırsın o üründen 200 euro vergi iadesi yani tax free alabiliyorsun onun detaylarına internetten araştır galiba ürünün faturasını ve kutusunu falan saklamak gerekiyordu
Nvidia Mx130
Nvidia Mx130
Hocam kutusunu falan saklarsak gümrükte sıkıntı çıkarmaz mı? Vergi ödemek gibi.Gecerken kutusunu çıkarıp bu benim sahsi malim demek gerekmiyor mu? Birde fransa fiyatlarina nerden bakılır acayip fazla site var.
Geri