Fikrimin hepsini okumayacaklar için özetçe:
Yapay zeka overrated. Gerçekçiden öteye gitmesi lazım, elbette faydası çok ama bir çağ değiştirdiğini düşünmüyorum ki muadilleri de olan bir şeydi. ChatGPT den önce de bilgiye hızlı erişiyorduk, %100 kusursuz da değil zaten . Yapay zekanın görsel gücü iyi de olsa da yapay zeka ile üretilen görsellerin sahte olduğunu körler bile anlar, bazen gerçekçi görüntünün de dışına çıkıyorlar zaten.
Teknoloji eskisi gibi devrimsel yenilik yapmıyor veya yapamıyor. [ Windows 7 den 8 e geçiş veya disketli bilgisayarlar yerine cd li bilgisayarların olması gibi]
Para uğruna cihazların kaliteleri düşürülüyor. [Planlı eskitme]. Hatta 10 yıllık cihazlar bile daha sağlam kesinlikle.
Yapay zeka overrated. Gerçekçiden öteye gitmesi lazım, elbette faydası çok ama bir çağ değiştirdiğini düşünmüyorum ki muadilleri de olan bir şeydi. ChatGPT den önce de bilgiye hızlı erişiyorduk, %100 kusursuz da değil zaten . Yapay zekanın görsel gücü iyi de olsa da yapay zeka ile üretilen görsellerin sahte olduğunu körler bile anlar, bazen gerçekçi görüntünün de dışına çıkıyorlar zaten.
Teknoloji eskisi gibi devrimsel yenilik yapmıyor veya yapamıyor. [ Windows 7 den 8 e geçiş veya disketli bilgisayarlar yerine cd li bilgisayarların olması gibi]
Para uğruna cihazların kaliteleri düşürülüyor. [Planlı eskitme]. Hatta 10 yıllık cihazlar bile daha sağlam kesinlikle.
Elbette teknoloji gelişsin ama artık daha da büyük ve çağ açıcı şeyler bekliyoruz , aklımızın alamayacağı derecede. Demesi kolay diyebilirsiniz ama inovatif bir akılla daha niceleri de olabilir. Tuşlu telefondan akıllı telefona geçiş vb. gibi. O fikri düşünen ve uygulanmasını sağlayan kişilere saygım tam. Az önceki örnek teknoloji çağı için büyük bir şey ama artık telefonlarda da aynı şeklin laciverti tasarımlar , aynı işlemcinin 5 10 fazlası, düzgün bir kameranın zaten profosyonel işler hariç yetebilmesi, telefonların da gittikçe ısınması vb.. Son olarak bilgisayar konusundan da örnek vereceğim. Yani yine laptoplarda benzer tasarımlar, cihazın aşırı ısınmaları [Kötü soğutmalı laptop da çok] , laptoplarda halen kötü webcamler, dalga geçer gibi 8gb ram [Orta ve yüksek seviye laptoplarda artık 8GB ram olmamalı], inovatif olanların [ 2 ekranlı olanlar , oled olanlar vb. cihazların aşırı pahalılığı] ,
Neticede firmalar hayrına teknoloji yapmıyorlar, kazanç uğruna teknolojilerini geç getiyorlar veya cihazların birçok özelliklerini kısıyorlar. Artık yapmamalılar, bunların da etkisi var eskisi gibi heyecanlanmamamda. Keşke bu kazanç konusunu 2. kefeye atsalar özellikle dev firmalar için söylüyorum.
Öznel görüşlerimdir. Eskisi gibi yeniliklerin olmadığımı düşündüğümden böyle konuştum , yoksa yine yeni teknolojiler geliyor ve kötü de değiller.