Donanım Arşivi Forum

James Gg
James Gg
Şu işlemci soketiyle ekran kartı soketini hangi mal mühendis bu kadar az mesafeli yaptıysa selam olsun
James Gg
James Gg
IMG_20250526_173917.webp

Fotoğrafda çok belli olmuyor amaFelaket baskı yapıyor gpuya ama şimdilik bi sıkıntı yok bakalım

Asusun üst segment tuf rog kartlarındada da böyle malca tasarımlar görmüştüm markaya bağlı herhalde
J
Jill Valentine
ekran kartı üstünde m2 slotu olması gerekmiyo mu la
James Gg
James Gg
Biz fakirler için üretilmiş m2 sizin neyinize diye
James Gg
James Gg
M2 slotu varmış herhalde bu arada ekran kartının altına bakınca gördüm
Mantıklı Kanks Aferim
Mantıklı Kanks Aferim
güç kaynağı ve kasa var ama 300W neye yeter bilmiyorum
James Gg
James Gg
1030 felan
Mantıklı Kanks Aferim
Mantıklı Kanks Aferim
1030'a her türlü yeter zaten. Sorun şu ki hâlâ bulamadım
Emir Aydın
Emir Aydın
Ben sana demiştim zaten. Ryzen 3 2200G+AM4 Anakart+2x8 çift kanal ram yapabileceğin en mantıklı şey. Ramleri çift kanal yaptığın takdirde GT 1030 gücünde ekran kartın olmuş oluyor. Ekran kartı masrafından kurtulduğun için düşük bütçede en mantıklısı bu.
James Gg
James Gg
Ben 2200g+a320+16gb Rami 2.5k ya almıştım pek de ucuz değilmiş aslında
James Gg
James Gg
Gerçi sonra ben pahalıya sattım işlemciyi 1200 e felan bunu satıp 2k ya 3600 almıştım öyle uyguna gelmiş oldu
Mantıklı Kanks Aferim
Mantıklı Kanks Aferim
700 liraya param güvende ile 2200G var. 4x2 RAM alsak 300 lira ve 1750 liraya bu iş oluyor
Emir Aydın
Emir Aydın
8 GB ram üzer. 2 GB ram dahili grafik birimine ayrılacak zaten. Geriye kalan 6 GB ram günümüz için çok düşük.
James Gg
James Gg
Anakart bulmak çok zor değil mi b450 b550 arıyorum bayadir 3k fiyat çekiyorlar elemanlar sıfırı ne kadar sanki
Mantıklı Kanks Aferim
Mantıklı Kanks Aferim
Ben 3 kullanıyorum, yine 6 GB'a şükür ederim. 8+4'de bakayim. 8x2'nin fiyatları fazla
Mantıklı Kanks Aferim
Mantıklı Kanks Aferim
Geçenki konuda "2. El'e param yetmiyor diye 0 aldım" Diyen eleman aklıma geldikçe gülüyorum vallaha. Adamlar 0'dan pahalıya satıyorlar
Emir Aydın
Emir Aydın
Bence hem ram hem de anakart ikinci elde çok pahalı.
  • Beğen
Reaksiyonlar: James Gg
Mantıklı Kanks Aferim
Mantıklı Kanks Aferim
O yüzden 8x2 bakmıyorum. Bu hafta 6-7 gruba alım ilanı açtım "500 liraya kadar ekran kartı arıyorum" Diye, birisi GT 710'a 800 istiyor; diğeri Messenger'dan "1660 SUPER var, 3800 lira" Diyor. Ben de "3800'üm olsa Q8200 mü kullanırım?" Dedim.
James Gg
James Gg
Dün 2x8 lexar beyaz ram 900₺ydi sepete mousepad atıp alsan 500₺ ye geliyor ikisi
Geri