Donanım Arşivi Forum

GryAsl
GryAsl
Önümüzdeki hafta oyun indirime girecek zaten fiyatı 10 dan 5 e çektim Steamle bin takla atarak şimdi önümüzdeki hafta indirim yapacağım ekstra. O zaman istersen alıp oynarsın la.
B
bodmes
Ne kadar kazandın şimdiye kadar :P
Ted Mosby
Ted Mosby
Öyle denilemez ayıp
GryAsl
GryAsl
Bir sonraki oyun çıktığında söylerim belki ama o vakte daha aylar olduğu kesin. Bu oyunu zaten asıl oyunum için deneyim kazanayım diye yaptım. Asıl oyun hakkında da haftaya bi konu açıp bahsetmek istiyorum. Bu oyun harbi bomba olacak ama benden söylemesi.
Ted Mosby
Ted Mosby
Fps mi
  • Beğen
Reaksiyonlar: GryAsl
GryAsl
GryAsl
Orası bi garip olacak, hem FPS hem de TPS karışımı bi olay olacak gibi duruyor. Ama ilk oyunun aksine 3D olacağı kesin. Tamamen absürt bir karakterin (insan olmayan) bir laboratuvardan kaçış hikayesini anlatacak. Düşük sistemlerde çalışacak, grafiksel açıdan Maximum Action oyununa benzer bi şeyler çıkarmak istiyorum. Aksiyon bakımından da benzer bi şeyler yapmaya çalışıyorum. Şuanda NPC ler üzerinde çalışıyorum, aynı zamanda ana karakter için 3D modelleme prototipleri yapıyorum.
Ted Mosby
Ted Mosby
Baya bir tecrübe edinmişsin ilk oyunda
  • Üzgün
B
bodmes
Hayırlısı, 1 yıla çıkar umarım.
GryAsl
GryAsl
Aksine tam bir zaman ve para kaybı oldu benim için. Peki bu kadar az tecrübe ile nasıl yapıyorum dersen zaten daha konuşmaya başlamadan önce oyun oynamaya başlamış olmama ve yıllardan beri "bu herifler nasıl oyun yapıyor acaba?" diye araştırmam büyük kolaylık sağlıyor. Tabi şöyle bi fark var, mesela 3D modelleme yani bende 0 tecrübe demek. Tecrübesi olan işi bilen birisi oturur ve şöyle der "bunu yapacağım ve bitecek", ben ise oturup | part 1
GryAsl
GryAsl
"bunu yapacağım, leş gibi olacak ama üstüne edindiğim tecrübe ve derslerle 2. sini yapacağım, o da leş gibi olursa onun da üstüne koyup oyuna koyacak kadar kaliteli olana kadar deneyeceğim" diyorum. Bu da işi çok daha uzun sürede yapmama neden oluyor ve daha sıkıcı, stresli yapıyor. Ama öyle ya da böyle 0 deneyimim bile olsa saatlerimi hatta günlerimi vererek en basit bi şeyi bile nasıl daha iyi yapabilirim diye düşünüyorum.
Neyse tek başına koca bir oyun yapmaya çalışınca çok stres doluyorsun, sen sorunca baya yazasım geldi la. Part 2
Ted Mosby
Ted Mosby
Diğer oyunu ne kadar sürede yaptın
  • Beğen
GryAsl
GryAsl
Bu arada 1 yıldan uzun süreceğini zannetmiyorum. Eğer 1 yıldan kısa sürede bu oyun satışa çıkmazsa zaten ben stresten pert olurum herhalde. Cidden 1 yıl içinde çıkmazsa içindeki her şey ile bütün kaynak dosyaları açık bi şekilde paylaşırım. Belki biri kaldığım yerden devam eder ya da ona faydası olur vs. part 3 e yuh artık ne yazmışım.
GryAsl
GryAsl
İlk oyunu ne kadar yaptığım çok muamma bir konu ama kabaca 3-9 ay arası :/. Valla ben de bilmiyorum tam olarak ama minimum 3-4 ay var.
Geri