Arkadaşlar bu ve LG UltraGear 27G610A-B aldım. Kontrast olarak ikisi de iyi. Lg'nin sadece sağ alt köşede biraz ips glow çıktı. O da çok rahatsız etmedi sağ alt köşe ölü bölge zaten. AOC va monitörde bariz black smearing görebiliyorum. Benim gibi karanlık tema kullanıcısıysanız kesinlikle uzak...
AOC monitör için faster oc ayarı en iyisi. Fastest'ta inverse ghosting oluyor. En üstün bi altı olan "Faster" kullanın. Alan arkadaşlardan biri black smear testi atarsa çok makbule geçer.
@İbrahim-k Hocam rica etsem şu aşağıdaki sitede %200 yakınlaştırıp aşağı yukarı kaydırırken video çekebilir misiniz?
https://gist.githack.com/signalwerk/a4084f47fb6b56f79ca33055dd2ea9a3/raw/592a8821f8f7448d57c25f39ddcc3778f649ebdc/black-smearing.html
Ben bütün programları saf siyah modda kullanıyorum, yazıyı kaydırırken iz gözükür mü emin olamadım açıkçası. Yeni VA'ler gelişmiş evet ama yeterli seviyede mi emin olamadım.
Buldum! :D AOC Q27G4XN bu monitör ile aynı monitör sadece hoparlör ve yükseklik ayarı farkı var. Bunla ilgili incelemelere bakabilirsiniz.
Aşağıdaki incelemeden anladığım black smearing mevcut çünkü siyah'tan griye geçişlerde 22 ms gecikme var diyor. Belki kullanımda belli olmaz ama sanmıyorum...