1080P benim için yeterli 2k 4k falan bana gereksiz geliyor. Amacım oyun kasma yapmasın, darboğaz olmasın birde diğer önemli olan uzun ömürlü olsun 5-6 yıl beni idare etsin yeterli. Çünkü ben oyun tarzımı pek değiştirmiyorum, ekstradan Fifa FM gibi oyunlarda oynuyorum ama dediğim gibi kasma...
tamamdır.
1657894256
Dostum bütçeyi çok zorlayarak yukarıları çıktım fakat arasında oldukça fazla fark varsa 6600 veya 6650 ile biraz daha borca batabilirim fakat gerçekten değmesi lazım. Gerçekten değer diyor musunuz? 5-10 FPS oynayacaksa hiç gerek yok zaten sınırları zorladık oldukça..
Teşekkür ediyorum hepinize O zaman 6600XT alıp geçiyorum fazla düşünmüyorum. Sadece markası önemlimidir? Şuan en ucuz Sapphire var 6600XT olarak markası önemli ise ona göre bir seçimde bulunayım.
İşlemci intel olduğu için Nvidia destekli bi kart almalısın diyenlerde oldu bununla bir alakası varmı? 6600XT bildiğim kadarı ile AMD destekli yanlışım olabilir çok konulara hakim değilim.
Dostlar yakın zamanda konu açmıştım, yeni bir pc toplama için RX 470 4GB 256 Bit ekran kartımı kullanarak birde 600W+ Bronze PSU ile işlemci anakart ram ve M2 SSD güncellemesi ile verim alabilirmiyim diye yardımcı oldunuz ve tavsiyeleriniz doğrultusunda şu pcyi topladım.
i5 12400F 2x8 16GB Team...
Cevap için teşekkür ediyorum, pc'yi topladım. İ5 12400F ASUS 610M-K 4D Team T-Force VULCAN 2x8 16GB Kioxia M2 SSD 500GB aldım.
3 ay sonra ekran kartınıda alacağım varsa ekran kartı tavsiyesi olan şimdiden yardımcı olabilir.
Anakartı alana kadar 475 TL zam gelmiş daha 24 saat olmadı işlemciyi aldım. Anakart olarak MSI B460M-A Pro alsam veya başka öneri varmıdır 1200-1400 TL arası? Ram'leri de aldım team force sadece M2 SSD ve İşlemci kaldı yardımcı olabilir misinz alternatif anakart ve ssd'ler için.
1657111861...
6500 TL Bütçem var işlemci ,ram ve anakart dahil bu fiyata işin içinden çıkabilirim diye düşünüyorum ama ileriye dönük sistem için çok gerekli ise biraz daha arttırabilirim tavsiyenize göre.
Madem sıkıntı yaşamayız o zaman hangisini önerirseniz onu alayım i5 mi yoksa R5 mi? Yaş 30 çok fazla FPS düşkünü değilimdir oynadığım oyunlar CS GO, USKO, God Of War Steam'den Conqueror Blade falan oynuyorum. Bu yüzden tercihiniz hangisi olursa onu alayım ayrıca bunların yanına birde anakart...
Eğer bu işlemciler RX 470 ile şimdilik darboğaz yapmayıp beni idare edecekse ileride RX 6600 XT alabilirim sorun olmaz.
Fakat 12400F R5 5600 gibi işlemciler ile RX 470 beraber çalışmaz derseniz R3 3300X ile calısabilecek en iyi ekran kartını alırım. Öneriniz doğrultusunda.
1657006807
RX6600...
Bütçe şu anlık el vermiyor, fakat 1 sene içerisinde ekran kartınıda yükseltmeyi düşünüyorum, bu yüzden darboğaz yapmayacak işlemciye ihtiyacım var bundan dolayı ryzen 3300X ve i310100F arasında ekran kartı güncellemesinde sıkıntı cıkarmayacak olanı tercih etmek istiyorum. öneriniz hangisi olur...